Aha - czyli już wiem co to IG-L
Ja czekam na mandat: na ograniczeniu 80 jechałem około 105 (było z górki) i ustrzelił mnie koleś z ręcznym radarem. Ile mnie to wyniesie ? 50-100 euro???
wowa.gd napisał(a):Witam,dostałem właśnie mandat z Austrii jakich tutaj jest wiele opisywanych,lecz jest on wystawiony na nr rejestracyjne mojego motoru którym nigdy tam nie byłem. Ba nawet autem tam nie byłem, więc skąd niby dostałem ten mandat? Co mam zrobić w tym przypadku bo nie mam pojęcia? Proszę pomóżcie. Pozdrawiam Wojciech.
Brzmi to kafkowsko...wowa.gd napisał(a):Witam,dostałem właśnie mandat z Austrii jakich tutaj jest wiele opisywanych,lecz jest on wystawiony na nr rejestracyjne mojego motoru którym nigdy tam nie byłem. Ba nawet autem tam nie byłem, więc skąd niby dostałem ten mandat? Co mam zrobić w tym przypadku bo nie mam pojęcia? Proszę pomóżcie. Pozdrawiam Wojciech.
jan ostrzycki napisał(a):Brzmi to kafkowsko...wowa.gd napisał(a):Witam,dostałem właśnie mandat z Austrii jakich tutaj jest wiele opisywanych,lecz jest on wystawiony na nr rejestracyjne mojego motoru którym nigdy tam nie byłem. Ba nawet autem tam nie byłem, więc skąd niby dostałem ten mandat? Co mam zrobić w tym przypadku bo nie mam pojęcia? Proszę pomóżcie. Pozdrawiam Wojciech.
To jeszcze warto zweryfikować zbieżność nr rej. motocykla z takim samym nr z tablic samochodowych. Jest taka możliwość. (tablice motocyklowe i samochodowe mają inne wymiary w związku z daną grupą pojazdów motocykl-samochód) ale znaki mogą się pokrywać. Nie można wykluczyć błędu austriaków w dopasowaniu danych pojazd-właściciel.wowa.gd napisał(a):Witam,dostałem właśnie mandat z Austrii jakich tutaj jest wiele opisywanych,lecz jest on wystawiony na nr rejestracyjne mojego motoru którym nigdy tam nie byłem. Ba nawet autem tam nie byłem, więc skąd niby dostałem ten mandat? Co mam zrobić w tym przypadku bo nie mam pojęcia? Proszę pomóżcie. Pozdrawiam Wojciech.
Hercklekot napisał(a):Aha - czyli już wiem co to IG-L
Ja czekam na mandat: na ograniczeniu 80 jechałem około 105 (było z górki) i ustrzelił mnie koleś z ręcznym radarem. Ile mnie to wyniesie ? 50-100 euro???
bonovox75 napisał(a):jan ostrzycki napisał(a):Brzmi to kafkowsko...wowa.gd napisał(a):Witam,dostałem właśnie mandat z Austrii jakich tutaj jest wiele opisywanych,lecz jest on wystawiony na nr rejestracyjne mojego motoru którym nigdy tam nie byłem. Ba nawet autem tam nie byłem, więc skąd niby dostałem ten mandat? Co mam zrobić w tym przypadku bo nie mam pojęcia? Proszę pomóżcie. Pozdrawiam Wojciech.
.. albo próba wyłudzenia przez jakąś firmę "krzak"; zapuścili robota, który zbiera dane z FB, google + inne bazy urzędów i "komponują" wezwania ...
Pääkäyttäjä napisał(a):On musi skontaktować się z Austriakami i udowodnić im, że nie jest koniem. Österreichische Bundespolizei nie wyśle mu foty pocztą ani tym bardziej nic nie załatwi przez telefon (próbowałem w swoim przypadku - "ze względów prawnych, nie możemy udostępnić zdjęcia"). Innej opcji nie ma - jak nie zapłaci, to prawie na pewno, po jakimś czasie dostanie papierek z polskiego sądu.
jarko1976 napisał(a):mi wczoraj przyszedł mandacik z miejscowości Murfeld gdzie tam jest jakiś radar? nic nam w nocy nie błysnęło no i raczej trzeba będzie zapłacić
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi