namo napisał(a):Polowanie w Austrii
Polowanie to robią Słowacy w drodze na Chopok, to tylko zwykła lapanka:)
Pääkäyttäjä napisał(a):GrandeCzewa napisał(a):Z Austrii przychodzą za potwierdzeniem odbioru?
Nie, ja znalazłem swój w skrzynce... mandat z Austrii i z Niemiec dostałem normalnie do skrzynki. Za potwierdzeniem odbioru nic.
bluesman napisał(a):Tomala1978 napisał(a):Witajcie , dziś dostałem pamiątkę z podróży na wakacje .
Mandacik z Graz 50 euro , dostałem go zwykłym listem nie poleconym .
Płacicie takie mandaty ?
My ? nie bo po co
Tomala1978 napisał(a):Hej i zapłaciłeś taki mandat ?
Tomala1978 napisał(a):Tak zwykły list w skrzynce ze wskazaniem na mnie
Tomala1978 napisał(a):Witajcie , dziś dostałem pamiątkę z podróży na wakacje .
Płacicie takie mandaty ?
Garo&Justa napisał(a):Za to ten drugi... trzepał drugie auto niemiłosiernie. Wszystkie bagaże ludzie wyjmowali by pokazać kamizelki, żarówki, apteczkę itp...
Tomala1978 napisał(a):Witajcie , dziś dostałem pamiątkę z podróży na wakacje .
Płacicie takie mandaty ?
Szelest napisał(a):
Mnie Austriak zatrzymał zaraz za przejściem drogowym Dolni Dvoriste-Wullowitz. Nie mógł za prędkość, bo po prostu wtoczyłem się z Czech w szpalerze aut, ale jedyny miałem nie-austriacką tablicę rejestracyjną. Takiej kontroli nie miałem nawet w czasach przed Schengen: sprawdzanie wszystkich dokumentów z bacznym porównywaniem zdjęcia przystawianym do twarzy (w tym dzieci!), dowód rejestracyjny strona po stronie pieczątka po pieczątce, ubezpieczenie, prawo jazdy, oględziny samochodu z każdej strony, zaglądanie przez szyby itd. Co ciekawe, policjant występował solo, bez kolegi/koleżanki. Wyglądał na jakiegoś miejscowego szeryfa.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi