Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mandat - uwaga łapią w Austrii

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marsallah
Cromaniak
Re: Mandat- uwaga łapią w Austrii

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 08.06.2017 13:53

pyton napisał(a):Ciekawie się czyta uwagi dotyczące sposobu jazdy, mandatów w innych krajach, statystyk ... :wink:
Ale tematem jest "mandat w Austrii" :!:

Ale o co się Koledze rozchodzi?

Mandat z Austrii najlepiej opłacić jak tylko przyjdzie, wsio :papa:
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 16.06.2017 19:17

Z Majowki z Wloch wrocilem i w Austrii widzialem jeden patrol policji w Wiedniu...
miśka2015
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) miśka2015 » 17.06.2017 03:42

Nauczona doświadczeniem z poprzedniego roku przypominam, żeby zwalniać przed tunelami w Austrii - przekroczenie dosłownie o te 5 km zostaje wyłapane przez radar i trzeba płacić....pozdrowionka
Yanush
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yanush » 17.06.2017 05:51

Marsallah napisał(a):
pyton napisał(a):Ciekawie się czyta uwagi dotyczące sposobu jazdy, mandatów w innych krajach, statystyk ... :wink:
Ale tematem jest "mandat w Austrii" :!:

Ale o co się Koledze rozchodzi?

Mandat z Austrii najlepiej opłacić jak tylko przyjdzie, wsio :papa:

Ano trzeba. Ja się ociągałem jak dostałem pierwszy 'list' i potem następny był ostrzeżeniem :?
W okolicach Grazu strzelili mi w d**ę i przyszło zapłacić 30 Ojro :mrgreen:
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 19.06.2017 08:49

miśka2015 napisał(a):Nauczona doświadczeniem z poprzedniego roku przypominam, żeby zwalniać przed tunelami w Austrii - przekroczenie dosłownie o te 5 km zostaje wyłapane przez radar i trzeba płacić....pozdrowionka

Ale gdzie? Przed wszystkimi? W zeszłym roku po raz pierwszy jechałem przez Austrię trasą, która prowadziła przez tunele (S6-S35-A9), jako zamiennik dla A2. Nie przejmowałem się specjalnie ograniczeniami, ale poczty nie było.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 19.06.2017 10:55

Marsallah napisał(a): W zeszłym roku po raz pierwszy jechałem przez Austrię trasą, która prowadziła przez tunele (S6-S35-A9), jako zamiennik dla A2.

I jak było w porównaniu do A2? Mniejszy ruch?
Chciałbym w tym roku coś odmienić.
Jadę w środku tygodnia w czwartek jeszcze przed początkiem wakacyjnego szaleństwa.
Ostatnio edytowano 19.06.2017 11:04 przez krutom, łącznie edytowano 1 raz
miśka2015
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) miśka2015 » 19.06.2017 10:56

Przed każdym tunelem jest informacja o ograniczeniu i nam błysnęło już na wyjezdzie- konkretnie z tunelu Gleinalmtunnel przed Grazem - mąż troszke za mocno depnął...dokladnie przekroczenie o 8 km....więc albo miales farta i kogoś zlapalao przed Tobą, albo się zmieścileś w tych dozwolonych 5 km...poczta było bardzo szybko, jakieś 2 tygodnie po powrocie z urlopu...tym razem jedziemy za dnia z większym zapasem czasowy :)
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 20.06.2017 08:39

krutom napisał(a):
Marsallah napisał(a): W zeszłym roku po raz pierwszy jechałem przez Austrię trasą, która prowadziła przez tunele (S6-S35-A9), jako zamiennik dla A2.

Jadę w środku tygodnia w czwartek jeszcze przed początkiem wakacyjnego szaleństwa.

Tak, ruch mniejszy, a trasa o wiele ciekawsza. Po drodze masz kilkanaście tuneli i malownicze widoki na rzekę Mur. Nie badałem czasu przejazdu, ale wydaje się, że może być to wariant deczko wolniejszy. Osobiście cenię sobie tę drogę także dlatego, że omija się w ten sposób górki-dołki na A2 (okolice Zöbern). Trasa komfortowa, polecam :papa:
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 20.06.2017 08:43

miśka2015 napisał(a):Przed każdym tunelem jest informacja o ograniczeniu i nam błysnęło już na wyjezdzie- konkretnie z tunelu Gleinalmtunnel przed Grazem - mąż troszke za mocno depnął...dokladnie przekroczenie o 8 km....więc albo miales farta i kogoś zlapalao przed Tobą, albo się zmieścileś w tych dozwolonych 5 km...poczta było bardzo szybko, jakieś 2 tygodnie po powrocie z urlopu...tym razem jedziemy za dnia z większym zapasem czasowy :)

E, może po prostu nie zapamiętałem, że było ostrzeżenie - jechałem tą trasą dopiero 2 razy (w ub. roku - wte i wewte).

Zaciekawiłaś mnie tym Gleinalmtunnel - po kiego tamtędy jechaliście? Przegapiliście zjazd z S6 na S35 przy Bruck an der Mur? :lol:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 20.06.2017 15:54

Marsallah napisał(a):Tak, ruch mniejszy, a trasa o wiele ciekawsza....:papa:

Dzięks :papa:
skipero
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) skipero » 21.06.2017 11:00

my jedziemy zawsze przez tunele - S6-S35-A9, jest dużo mniejszy ruch, a i droga jakaś taka bardziej malownicza.
miśka2015
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) miśka2015 » 21.06.2017 14:32

E, może po prostu nie zapamiętałem, że było ostrzeżenie - jechałem tą trasą dopiero 2 razy (w ub. roku - wte i wewte).

Zaciekawiłaś mnie tym Gleinalmtunnel - po kiego tamtędy jechaliście? Przegapiliście zjazd z S6 na S35 przy Bruck an der Mur? :lol:[/quote]

trzeba patrzeć na znaki drogowe, bo zwłaszcza za granicą takie gapiostwo nieraz drogo kosztuje :)
My jedziemy ze Szczecina, zasadniczo przez Niemcy i potem ta Austria na nocleg tranzytowy, więc przez tunele wychodzi nam najszybciej, zwłaszcza, ze to koncówka pierwszego etapu drogi
vakos8
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) vakos8 » 21.06.2017 23:02

uwaga w Austrii na odcinkach remontowanych, w zeszłym roku zebrałem 50e na foto, chwyciło jeszcze znajomego i Czecha, znajomego uratowało przyhamowanie i dostał 30e (1km/h różnicy).
miśka2015
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) miśka2015 » 22.06.2017 20:01

własnie znajoma, która już dojechala uprzedzala, że w Austrii sporo zweżeń w zwiazku z remontem dróg
macvw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) macvw » 22.06.2017 20:32

Marsallah napisał(a):
krutom napisał(a):

Tak, ruch mniejszy, a trasa o wiele ciekawsza. Po drodze masz kilkanaście tuneli i malownicze widoki na rzekę Mur. Nie badałem czasu przejazdu, ale wydaje się, że może być to wariant deczko wolniejszy. Osobiście cenię sobie tę drogę także dlatego, że omija się w ten sposób górki-dołki na A2 (okolice Zöbern). Trasa komfortowa, polecam :papa:

Muszę w tym roku jechać Twoją drogą, a że pojadę 7 raz wypadałoby trochę zmienić trasę :) Te tunele nie są płatne?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Mandat - uwaga łapią w Austrii - strona 43
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone