Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mandat - uwaga łapią w Austrii

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Mandat- uwaga łapią w Austrii

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.10.2016 17:29

Tolerancja wynosi oficjalnie 5 km, ale z powodu braku chęci użerania się z kierowcami,
którzy by twierdzili, że jechali szybciej tylko o 5 km szybciej, a dostali mandat,
to w praktyce jest 10 8)
Prawie nikt nie jeździ powyżej 55, bo jedno przyśpieszenie i jest przekroczone 60 8)

Nie wiem, dlaczego tak się oburzasz 8)
Sam pisałeś:

dids76 napisał(a):W Chorwacji jeżdżę "Starą drogą" i tam na niektórych odcinkach przekraczam prędkość i to nawet dosyć sporo. Trzeba uważać na wjazdach do miejscowości bo w tym roku dwa razy policja Chorwacka "suszyła". Chorwaci często ostrzegają światłami o policji.

Jak się jedzie zamiast autostradą bocznymi drogami przez miasta i wioski, nie żałując gazu, żeby podróż upłyneła jak najszybciej, to łatwo o brak uwagi i mandat 8)
Zwracam jedynie uwagę na to, żeby w Austrii wybić sobie z głowy jazdę niezgodną z przepisami.
I większość kierowców z Polski tak robi :!:
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 16.10.2016 17:37

Dlaczego mam ciągle wrażenie, że czytam wypowiedzi podporucznika Duba :?
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 16.10.2016 17:50

Belvoir napisał(a):Tolerancja wynosi oficjalnie 5 km, ale z powodu braku chęci użerania się z kierowcami,
którzy by twierdzili, że jechali szybciej tylko o 5 km szybciej, a dostali mandat,
to w praktyce jest 10 8)

Pozjadał wszystkie rozumy 8O
Mądrzejszy, od austriackich przepisów :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.10.2016 17:59

Ja bym nazwał swoje wyważaniem otwartych drzwi, to są oczywiste oczywistości :D
No, ale jak ktoś wie lepiej i ma nadmiar kasy na mandaty :wink:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 16.10.2016 19:08

Belvoir napisał(a):Nie wiem, dlaczego tak się oburzasz 8)
Sam pisałeś:

dids76 napisał(a):W Chorwacji jeżdżę "Starą drogą" i tam na niektórych odcinkach przekraczam prędkość i to nawet dosyć sporo. Trzeba uważać na wjazdach do miejscowości bo w tym roku dwa razy policja Chorwacka "suszyła". Chorwaci często ostrzegają światłami o policji.

Jak się jedzie zamiast autostradą bocznymi drogami przez miasta i wioski, nie żałując gazu, żeby podróż upłyneła jak najszybciej, to łatwo o brak uwagi i mandat 8)
Zwracam jedynie uwagę na to, żeby w Austrii wybić sobie z głowy jazdę niezgodną z przepisami.
I większość kierowców z Polski tak robi :!:[/quote]
A widzisz jakąś różnicę pomiędzy CHORWACJĄ o której piszę w Twoim cytacie a AUSTRIĄ gdzie dostałem mandat? Ja widzę wielką, właśnie jeśli chodzi o podejście do mandatów i policji.
Belvoir napisał(a):Tolerancja wynosi oficjalnie 5 km, ale z powodu braku chęci użerania się z kierowcami,
to w praktyce jest 10 8)

Nie, no tu mi witki opadły a gybis się o zola sztrzaskoł. Brak mi słów na temat Twojej mądrości :oczko_usmiech: :mrgreen: :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.10.2016 19:12

dids76 napisał(a):A widzisz jakąś różnicę pomiędzy CHORWACJĄ o której piszę w Twoim cytacie a AUSTRIĄ gdzie dostałem mandat? Ja widzę wielką, właśnie jeśli chodzi o podejście do mandatów i policji.

Dids, zastanów się, co piszesz 8)

Na serio :wink:

Czy przepisy zostały ustanowione po to, żeby prześladować kierowców, czy po to, żeby chronić LUDZIE ŻYCIE :?:
( w tym także o dziwo twoje :wink: )
No, twoim zdaniem, żeby prześladować...

Jak jedziesz SPORO powyżej dopuszczalnej prędkości, a policja cię nie złapie, to wszystko jest OK :?:
No, twoim zdaniem tak...

Widzę, że jeszcze ty ani nikt z twojej rodziny nie miał wypadku
Wtedy ci się zmieni postrzeganie świata i może zaczniesz kontaktować z rzeczywistością...
Ale ci tego nie życzę :roll:

Jedna chwila nieuwagi...

Bez odbioru
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 16.10.2016 20:06

Chłopie poczytaj jeszcze wszystko raz co napisałem. Nigdzie nie ma nawet słowa o jakimś prześladowaniu. Gdy świadomie przekraczam prędkość np. w Polsce czy Chorwacji poza terenem zabudowanym robię to z pełną świadomością i jeśli zapłacę mandat nie mam o to żadnych pretensji, chyba że do siebie.
Tu piszę cały czas o mandacie w Austrii, gdzie zawsze baaardzo się pilnuję i niestety w tym roku gdzieś się zapomniałem i dostałem za to karę. O tą kartę też nie mam do nikogo żadnych pretensji, chyba że do siebie.
Ty nie możesz tego chyba pojąć i każdemu chcesz wcisnąć jaki on jest durny a Ty mniamniuśny.
I jeżeli mi ciśniesz teksty z wypadkami itp. to przyznaj czy nigdy nie przekroczyłeś prędkości? Kilka postów wyżej piszesz że przekraczasz nawet w Austrii na autostradzie i poza terenem zabudowanym. No ale Ty jedziesz "trochę szybciej", czyli trochę naginać przepisy można? Ile to jest trochę?
EOT :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.10.2016 20:37

Miałem nie odpowiadać, ale ...

Nigdzie nie pisałem, że jestem zaje.isty
Tylko zwróciłem uwagę na to, żeby w Austrii nie dziczeć na drodze z prędkościami 8)

Nie pisałem tego do ciebie, ani do nikogo z tutejszeg towarzystwa wzajemnej adoracji, tylko do zwykłych czytelników forum...

Trochę to znaczy trochę, czyli w granicach tolerancji, +10 km
Nikt mi nie wmówi, że to jest to samo, co "sporo" :D

Po co Austriacy tak srogo egzekwują prawo :?:
Może po to, żeby mniej było zabitych i rannych, bo to wszystko kosztuje państwo, czyli podatników 8)

Statystyka
Liczba śmiertelnych ofiar wypadków drogowych na milion mieszkańców – wstępne dane statystyczne dla poszczególnych państw członkowskich za 2015 r.

Austria 66
Polska 102
Chorwacja 99

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-863_pl.htm

Statystyka to jedno, osobiste tragedie ludzi to inna sprawa...
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 16.10.2016 21:20

Belvoir napisał(a):No ale ty tego nie zrozumiesz...

Jak widać po chwili namysłu edytujesz swoje posty żeby nie były obraźliwe.

Dziękuję za twoje przenikliwe i błyskotliwe wypowiedzi. Przemyślenia, filozofie i cenne uwagi.

Ale mam też prośbę. Skończ już.
I najlepiej usuń tego klona.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.10.2016 21:28

romuald22 napisał(a):

Dziękuję za twoje przenikliwe i błyskotliwe wypowiedzi. Przemyślenia, filozofie i cenne uwagi.

Ja też mam prośbę: jak nie masz nic do powiedzenia, to nie pisz :D
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 16.10.2016 21:34

Belvoir napisał(a):
romuald22 napisał(a):

Ja też mam prośbę: jak nie masz nic do powiedzenia, to nie pisz :D

Miałem coś ważnego do powiedzenia. I napisałem.

Mam jeszcze jedną ważną rzecz do napisania.

Jesteś potwornie nudny i męczący.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.10.2016 21:48

Nie jesteś w stanie mnie obrazić, nie ten poziom, ale próbuj :D
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 17.10.2016 06:30

Belvoir napisał(a):Tylko zwróciłem uwagę na to, żeby w Austrii nie dziczeć na drodze z prędkościami 8)

mz w większości to jednak chwila nie uwagi, zagadania się ze współpasażerami, gapiostwo oraz teraz przy tych remontach błędne dyspozycje navi w stosunku do rzeczywistości

Belvoir napisał(a):Nigdzie nie pisałem, że jestem zaje.isty

ależ tego nie musisz w ogóle pisać, my już o tym wiemy :idea: , najpierw zamek Lednice, teraz Belvoir, tak trudno się domyśleć, w tym również masz ludzi za id....., a nawet jak sobie wymyślisz nick inny niż "zamkowy" to po wszech mądrościach i nieomylności zostaniesz rozpoznany
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 17.10.2016 06:47

Belvoir napisał(a):Nie jesteś w stanie mnie obrazić, nie ten poziom, ale próbuj :D

Czy naprawdę mniemasz, że "romuald22" da sobie zrobić lobotomię aby wyrównać poziomy?
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 17.10.2016 07:00

I tak oto z normalnego wątku za sprawą Tadeusza Najmądrzejszego zrobiła się przepychanka. Panowie jest jeden sposób, fakt nie łatwy ale skuteczny. Ignorować ten mentorski ton. Inna sprawa, że nie wierzyłem w definitywne odejście Lednice z forum. To nagłe ale jak miłe odejście Tadeusza (którego nic nie rusza :D ) było tak szczere jak obietnice przed wyborcze. Niech się "mundrzy", wstawia swoje emotikony "na gęsto" itp itd. Dajmy mu spokój to się może znów obrazi i odejdzie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Mandat - uwaga łapią w Austrii - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone