Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mandat - uwaga łapią w Austrii

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mr-owl
Odkrywca
Re: Mandat- uwaga łapią w Austrii

Nieprzeczytany postnapisał(a) mr-owl » 29.05.2022 19:27

Co prawda doswiadczenia w jezdzie do Chorwacji mam zerowe ale pozwole sobie zabrac glos w tej sprawie. Jezeli jedziemy na urlop to mysle, ze szkoda czasu i nerwow na omijanie autostrady w Sloweni czy tym bardziej w Austrii i ryzykowac tluczenie sie wiochami i spotkanie z Policja. Nie trzeba byc cwaniakiem i piratem, zeby poprostu na chwile przeoczyc predkosc i "nadziac" sie na radar. Sam jadac na urlop do Chorwacji zamierzam mozliwe jak najwiecej korzystac z autostrad i drog expressowych.
Technics
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Technics » 25.06.2022 08:58

Mam pytanie odnośnie tego czy jest fotoradar od zjazdu z autostrady do polecanej stacji benzynowej w Murecku (kilka km przed tą stacją jadac w kierunku SLO) bo nie jestem pewien czy pstryknelo mi zdjęcie od tyłu. Czy ktoś dostał może kiedyś "pamiatke" z tego miejsca?
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 25.06.2022 12:04

Technics napisał(a):Mam pytanie odnośnie tego czy jest fotoradar od zjazdu z autostrady do polecanej stacji benzynowej w Murecku (kilka km przed tą stacją jadac w kierunku SLO) bo nie jestem pewien czy pstryknelo mi zdjęcie od tyłu. Czy ktoś dostał może kiedyś "pamiatke" z tego miejsca?

Radar stoi na wjeździe do Lichendorfu od strony autostrady https://www.google.pl/maps/@46.7137751, ... 8192?hl=pl
Robi fotki na zbliżanie i oddalanie. Były wzmianki w tym temacie o "pocztówkach". Przekartkuj wątek.
ADŻI
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ADŻI » 05.07.2022 18:14

Witam, tak jest fotoradar. I nawet działa , właśnie odebrałam list z informacją o przekroczeniu prędkości..
karoka65
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karoka65 » 20.07.2022 10:48

Technics napisał(a):Mam pytanie odnośnie tego czy jest fotoradar od zjazdu z autostrady do polecanej stacji benzynowej w Murecku (kilka km przed tą stacją jadac w kierunku SLO) bo nie jestem pewien czy pstryknelo mi zdjęcie od tyłu. Czy ktoś dostał może kiedyś "pamiatke" z tego miejsca?

Ze 3 lata temu dostałem pocztówkę z tego miejsca, o 3,26 w nocy przekroczenie o 13km kosztowało 50 ojro,
larnik444
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) larnik444 » 27.07.2023 17:34

Katerina napisał(a):No, to już po mnie :roll: Co rok, to ograniczenia i korki. I to człowieka powstrzymywało, a przedwczoraj rozwinęłam się od Graz do Wiednia samego 130 mimo znaków, bo ruchu nie było :roll: O 15 tej.

proszę napisz co z tego wyszło? bo miałem niestety podobną sytuację i dopiero czekam na efekty.. :roll:
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 27.07.2023 18:02

larnik444 napisał(a):
Katerina napisał(a):No, to już po mnie :roll: Co rok, to ograniczenia i korki. I to człowieka powstrzymywało, a przedwczoraj rozwinęłam się od Graz do Wiednia samego 130 mimo znaków, bo ruchu nie było :roll: O 15 tej.

proszę napisz co z tego wyszło? bo miałem niestety podobną sytuację i dopiero czekam na efekty.. :roll:

Nieśmiało napomknę, że Katerina napisała to 04.10.2019 - prawie cztery lata temu :roll:
larnik444
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) larnik444 » 27.07.2023 19:09

Tak Kolego wiem, czytałem archiwalne wątki bo mam podobny problem i zależy mi na radzie kogoś kto to już przerabiał...

Proszę zajrzyj do mojego wątku: kumulacja-mandatow-z-fotoradarow-20-000-t57333.html#p2309273
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 11.05.2024 13:57

"Konfiskują auta za przekroczenie prędkości". :!:
https://motoryzacja.interia.pl/przepisy ... gn=firefox
grab56
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grab56 » 12.05.2024 22:40

endryu napisał(a):"Konfiskują auta za przekroczenie prędkości". :!:

Widziałem tę wiadomość już na pierdyliardzie portali i wciąż się zastanawiam, co to za autostrada, na której jest ograniczenie do 30km/h. Tyle razy już jeździłem przez Austrię, ale maksymalne ograniczenie prędkości, z jakim się spotkałem, to 60 km/h we Wiedniu.
welna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) welna » 13.05.2024 05:10

grab56 napisał(a):
endryu napisał(a):"Konfiskują auta za przekroczenie prędkości". :!:

Widziałem tę wiadomość już na pierdyliardzie portali i wciąż się zastanawiam, co to za autostrada, na której jest ograniczenie do 30km/h. Tyle razy już jeździłem przez Austrię, ale maksymalne ograniczenie prędkości, z jakim się spotkałem, to 60 km/h we Wiedniu.

Podawali, że na bramkach poboru opłat. A to jest możliwe.
clawis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) clawis » 15.05.2024 15:49

Mozliwe .Tak to wygląda na fotkach.
Załączniki:
austria_tunnel_30_kmh_2.jpg
austria_tunnel_30_kmh.jpg
rodzynpatryk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodzynpatryk » 15.05.2024 21:40

grab56 napisał(a):Widziałem tę wiadomość już na pierdyliardzie portali i wciąż się zastanawiam, co to za autostrada, na której jest ograniczenie do 30km/h. Tyle razy już jeździłem przez Austrię, ale maksymalne ograniczenie prędkości, z jakim się spotkałem, to 60 km/h we Wiedniu.

Jest to możliwe - bodajże w 2016 r. dostałem mandat z Austrii, gdzie jechałem nieco ponad 60 na ograniczeniu do 30. To było w Wiedniu, jakiś remontowany odcinek. Pamiętam, że tam były ograniczenia do 60 i tyle jechałem, ale musiałem przeoczyć jakąś 30 :glupek:
grab56
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grab56 » 17.05.2024 12:28

rodzynpatryk napisał(a):jechałem nieco ponad 60 na ograniczeniu do 30. To było w Wiedniu, jakiś remontowany odcinek.

Takie wykroczenie to zwykłe przeoczenie :oczko:
Ale 112km/h tuż przed bramkami? Niezły herbatnik z tego gościa.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 20.05.2024 05:57

Chyba przyjdzie pamiątka z A, tak przewiduję...
Ograniczenie za Judenburgiem było, dostrzegłem z daleka, ale za wolno wytraciłem prędkość, radar był kilkanaście km za znakiem.
Pożyjem obaczym.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Mandat - uwaga łapią w Austrii - strona 83
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone