Maszyna Tobą rządzi??????? Jeśli nie umiesz opanować samochodu w tak prostej kwestii jak prędkość z jaką się porusza to zmień samochód na taki nad jakim umiesz panować.tomekzala napisał(a):Na ogół nie wariuję na drogach ale mam szybki samochód i od 100 do 180 to jest chwila, zdarza się zagapić.
Mandaty w Austrii mogę być mocno podwyższane np. tym że ograniczenie jest oznaczone jako wynikające ze zwiększenia ilości zanieczyszczeń w powietrzu (wyświetla się nad drogą informacja o tym + skrót chyba IGL czy ILG) -wtedy mandat jest z automaty 2 lub 4 krotnie wyższy niż mandat bazowy.tomekzala napisał(a):Po przekroczeniu 50 km/h w internecie jest napisane, że mandat od 160 euro w wzwyż. Ile to jest to wzwyż?
Zrujnowanie za 2000 EUR??? To słabo firmą zarządzasz, że taka kwota może Cię zrujnować... A jak Cię nie stać na takie mandaty to naucz się szanować obowiązujące przepisy.tomekzala napisał(a):Czy oni mogą mnie zrujnować mandatem typu 2000 euro.
tomekzala napisał(a):Ewentualnie - jeśli nie zapłacę i nie pojawię się w Austrii więcej to czy i tak wyegzekwują? Proszę o informację z życia jak oni do tego podchodzą.
Popieram.bluesman napisał(a):RODACY ! Macie kasę na szybkie samochody, na zagraniczne wyjazdy, a brakuje odrobiny wyobraźni i najzwyklejszego HONORU żebralibyście na kolanach by nie zapłacić mandatu ! najzwyczajniej mi wstyd za "was" najgorsze, że jeszcze publicznie szukacie możliwości uniknięcia ! Co za wstyd !
To co teraz piszesz jest sprzeczne z tym co wcześniej napisałeś:tomekzala napisał(a):Nie mam problemu z zapłaceniem mandatu, nigdy wcześniej nie dostałem mandatu i oczywiście zamierzam zapłacić.
tomekzala napisał(a): Ewentualnie - jeśli nie zapłacę i nie pojawię się w Austrii więcej to czy i tak wyegzekwują?
tomekzala napisał(a):Umiesz czytać ze zrozumieniem? - co mi grozi jeśli ewentualnie nie zapłacę, bynajmniej nie dla kaprysu. I nie ukrywam, że gdyby odpowiedź brzmiała "nic ci nie grozi" to nie zapłaciłbym.
Skoro to będzie mój pierwszy mandat to znaczy, że nie przeginam na drogach, prawda?
W sierpniu była inna sytuacja niż w listopadzie.
No i jak widać, przewidywać konsekwencji z szybkiej jazdy czy pandemii także nie potrafił.....tomekzala napisał(a):W sierpniu była inna sytuacja niż w listopadzie.
piekara114 napisał(a):...tomekzala napisał(a):Ewentualnie - jeśli nie zapłacę i nie pojawię się w Austrii więcej to czy i tak wyegzekwują? Proszę o informację z życia jak oni do tego podchodzą.
Mogą, przez sąd.
alechandro napisał(a):Zapłaciłem 60 E Austriakom, w niedzielę dostałem 100 zł mandatu w Grzybowie a dziś jeszcze Niemcy dorzucili mi 15 E...takiego miesiąca jeszcze nie miałem nigdy. Niemcy nawet za przekroczenie o 8 km wrzucili 15. Zdjęcie zrobione 13.09 jak jechałem do Bautzen. Ale wszystkie te mandaty i tak wchłaniane są przez miłe wspomnienia.
alechandro napisał(a):No to faktycznie bo te 60 E dostałem za przekroczenie o 14 km/h w Austrii co w porównaniu z Niemcami wypada sporo. Niemcy oprócz wezwania nawet zdjęcie przysyłają i muszę powiedzieć, że zdjęcie jest bardzo wysokiej jakości.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi