Re: Mandat- uwaga łapią w Austrii
napisał(a) ApropoDefacto » 02.12.2019 12:46
Moment, skoro ja mam się stosować do prawa to niech oni też się stosują i wysyłają mi zawiadomienie o mandacie zgodnie ze wszystkimi wytycznymi zawartymi w ustawie. Szanowny Pan Austriak ma mieć w tyłku, że MUSI mi dostarczyć odpowiednio pismo z mandatem dodatkowo przetłumaczone w języku polskim ? a ja jak posłuszny baran mam się kajać i płacić wszystko jak leci ?
o nie, nie jak kiedykolwiek dostanę mandat za granicą i nie będzie odpowiednio do mnie dostarczony i przetłumaczony to na pewno nie będę go płacić bo niby na jakiej podstawie ?
Prawo działa w dwie strony i skoro ktoś olewa to ja też mogę olać taki nic nieznaczący świstek papieru.
Zanim się rozpęta III wojna światowa obrońców prawa i nieskazitelnie czystych obywateli (którym wystarczy wypisany mandat na papierze toaletowym i go płacą bo to AUSTRIA i przy następnej kontroli ich rozstrzelają), którzy mnie będą na stosie palić
zaznaczam, że nie mam problemów z płaceniem mandatów (a raczej jednego jaki do tej pory otrzymałem) ale skoro ja mam się stosować do czegoś to tego samego wymagam od drugiej strony. Proste jak budowa cepa
Ps. Albo mnie coś ominęło albo my nie wysyłamy fotek z fotoradaru za granice ?