pääkäyttäjä napisał(a):A zapłać... dużo tego masz? To był anonymverfugung?
Dwa mandaty po 55 euro. Tak to jest chyba anonymverfugun, bo nie ma kierowcy wskazanego. To jutro będę płacił. Rozumiem, że jakby nie przyjeli zapłaty to kase wzrócą?
pääkäyttäjä napisał(a):A zapłać... dużo tego masz? To był anonymverfugung?
pääkäyttäjä napisał(a):Jak Cię z tym złapią w Austrii, to dopiero będzie wesoło... tamtejsze prawo (zresztą w większości krajów UE) zakazuje nawet wożenia wyłączonego ustrojstwa (nie liczy się w bagażniku) ostrzegającego o kontrolach i fotoradarach (co innego, gdy nawigcja ostrzega przed niebezpiecznymi miejscami). Łatwiej wyjdzie stosować się do ograniczeń
To napiszę jak jest w Niemczech.pääkäyttäjä napisał(a):(zresztą w większości krajów UE) zakazuje nawet wożenia wyłączonego ustrojstwa
blatko napisał(a):
z czym mnie złapią? ze smartfonem? to google maps, które od niedawna wprowadza informowanie o radarach stacjonarnych (także w Austrii) też jest nielegalne w większości krajów UE?
welna napisał(a):Camsam to aplikacja na telefon. Kto to bedzie sprawdzal? To tak samo jak kamera w telefonie. Wszyscy w Austrii płacili by mandaty za posiadanie, mimo że nie używają.
lechocz napisał(a):A nie prościej i łatwiej jest jeździć zgodnie z przepisami, nie martwiąc się o ograniczenia, radary, odpowiednie, urządzenia, aplikacje itp.? Od lat corocznie jestem w Austrii, Chorwacji, Włoszech czy Niemczech nie licząc innych, pozostałych krajów europejskich i jakoś nigdy nie zdarzyło mi się mieć jakichkolwiek problemów z tamtejszą Policją czy otrzymać mandat na "pamiątkę". A tylko w trakcie samych wakacji przejeżdżam, za granicami naszego kraju, zwyczaj około 5 tysięcy kilometrów.
Calapula napisał(a):Tak jest prościej tylko wtedy, gdy jeździmy wyłącznie rowerem. Przynajmniej ja to tak widzę.
Calapula napisał(a):Tak jest prościej tylko wtedy, gdy jeździmy wyłącznie rowerem. Przynajmniej ja to tak widzę.
Nie zgadzasz się - idziesz przed polski sąd, mówisz, że nie wiesz kto prowadził auto, sąd odsyła to do Austrii i sprawa teoretycznie rozchodzi się po kościach. Tylko następnym razem w Austrii podczas wyrywkowej kontroli, LPD może domagać się zapłaty za wykroczenie.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi