boboo napisał(a):Poczytaj na ten temat:knam napisał(a):mandat przyszedł z autostrady mozesz byc spokojny niczyjego zdrowia na szwank nie narazilismy.
Typuję Lärmschutz, ale może to zwykłe ograniczenie za względów bezpieczeństwa.bis 40 km/h Überschreitung 140-160 Euro und bis 50 km/h Überschreitung 150-300 Euro
mosia napisał(a):Witajcie
Miałam nietypowy przypadek. Jadąc z prędkością 90km/h (GPS pokazywał 85), przy ograniczeniu 100 km/h dostałam pomarańczowym błyskiem i mam wrażenie, że podwójnym (z obu słupków, chyba, że ten drugi jest na drugi pas, bo obok auto też jechało na równi ze mną z tą samą prędkością).
knam napisał(a):dostałem również mandat z niemiec bardzo elegancki do dokument ze zdjęciem na którym doskonale widać moją osobę ba mało tego podali login i hasło do internetowego serwisu w którym wszystko jest dostępne online wraz z przełączeniem do płatności online, szybko łatwo i po sprawie.
knam napisał(a):natomiast tu nic nikogo nie obchodzi tylko dawać geld
el_guapo napisał(a):knam napisał(a):dostałem również mandat z niemiec bardzo elegancki do dokument ze zdjęciem na którym doskonale widać moją osobę ba mało tego podali login i hasło do internetowego serwisu w którym wszystko jest dostępne online wraz z przełączeniem do płatności online, szybko łatwo i po sprawie.
Tak, to prawda - z punktu widzenia kierowcy ukaranego mandatem, chciałbym wiedzieć za co i kiedy i tu faktycznie Niemcy wykazują się ich przysłowiową skrupulatnością.
Chciałoby się powiedzieć - aż przyjemnie płacić takie mandaty.
alechandro napisał(a):Nie jest brane pod uwagę, nie może być dwóch samochodów na zdjęciu.
pääkäyttäjä napisał(a):jak chcesz je zobaczyć, idziesz do sądu. takie prawo mają Austriacy.
el_guapo napisał(a):pääkäyttäjä napisał(a):jak chcesz je zobaczyć, idziesz do sądu. takie prawo mają Austriacy.
Dura lex sed lex
Nie podejrzewam, ale może to rodzić nadużycia, ale nie pierwszy raz spotykam się z absurdami kraju pana ze śmiesznym wąsem
marekkowalak napisał(a):alechandro napisał(a):Nie jest brane pod uwagę, nie może być dwóch samochodów na zdjęciu.
Tak było jakiś czas temu.
Obecnie montowane fotoradary (również te z pętlą indukcyjną wtopioną w asfalt) potrafią mierzyć różne pasy ruchu niezależnie.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi