knam napisał(a):boboo napisał(a):Linii najmniejszego oporu.knam napisał(a):bardziej chodzi mi o zachowanie kasztanów którzy ida po najmniejszej lini oporu (...)
natomiast tu nic nikogo nie obchodzi tylko dawać geld
Zanim zaczniesz krytykować ich zachowanie, zrewiduj najpierw swoje (wasze) zachowanie na drodze.
skoro są tak bezwględni w egzekwowaniu prawa to niech mi udowodnią winę i niech pokażą kto jechał tym autem, proste
skoro nie są w stanie tego zrobić bo mają takie prawo, to ja też mam prawo nie brać odpowiedzialności zbiorowej na siebie
pääkäyttäjä napisał(a):Każdy policjant, niezależnie od kraju, jak z nim chamsko rozmawiasz, to utrudni Ci życie maksymalnie. Ja niemiecki mam na poziomie "zamówić piwo" i dogadałem się bez problemu (w innej kwestii). Ty rób jak uważasz, uważaj jak robisz. I nie, nie odczepią się - umowa wypożyczenia pojazdu jest na Ciebie, w umowie zapewne jest zabezpieczenie prawne, że wypożyczalnia nie ponosi odpowiedzialności za wykroczenia i mandaty, za które nie płaci. Austriacka policja ma dane z wypożyczalni, za bardzo wysilać się nie muszą - jadąc innym autem, przy kontroli (choć to trzeba mieć pecha) na pewno zainteresują się, dlaczego nie opłaciłeś mandatu.
PS: Austriacy nazywani są "kasztanami" od tego, że u nich zimą jest zwyczaj sprzedaży pieczonych kasztanów. W całym mieście pojawiają się budki, albo tylko żeliwne piecyki, na których prażą się jadalne kasztany, zwane maroni. To tak na rozluźnienie
bluesman napisał(a):Jak tego ... kolegę nazwę burakiem to dostanę bana ? przecież tak się nazywa pewne osoby zachowujące się w taki właśnie sposób. On może kogoś nazwać kasztanem i jest ok ? tak ?
pääkäyttäjä napisał(a):PS: Austriacy nazywani są "kasztanami" od tego, że u nich zimą jest zwyczaj sprzedaży pieczonych kasztanów. W całym mieście pojawiają się budki, albo tylko żeliwne piecyki, na których prażą się jadalne kasztany, zwane maroni. To tak na rozluźnienie
bluesman napisał(a):
Jak tego ... kolegę nazwę burakiem to dostanę bana ? przecież tak się nazywa pewne osoby zachowujące się w taki właśnie sposób. On może kogoś nazwać kasztanem i jest ok ? tak ?
p.s. jest coś takiego jak honor, tego się nie da kupić ....
bigredone napisał(a):
Radary chyba nie tylko od tyłu.
rotenso napisał(a):Witam ponownie miłośników CRO!
Tak czytam, czytam ta wasza dyskusje i... chętnie podzielę się z wami doświadczeniem w niepłaceniu mandatów zagranicznych, co prawda moja przygoda miała miejsce na Białorusi
Tak wiec jeżeli ktokolwiek z forumowiczów miał okazje być na Białorusi to zna zasady panujące tam w ruchu drogowym tj. opłata za magistrale(autostradę) na podstawie urządzenia ,,bentol”
W momencie wjazdu na Białoruś za samochód jest odpowiedzialny właściciel co by się niedzialo i to on(czyt. Właściciel) ponosi za wszystko odpowiedzialność.
Tak wiec granice przekroczyłem po północy a ze jechaliśmy kawalkada kilku aut znajomy rzekł do mnie iż na magistrali nie ma ograniczeń prędkości
Będąc w posiadaniu BMW 335i 306km i sprzyjającym warunkom jazdy ... jechałem bez ograniczeń a co zjazd błyskały czerwone flesze
Stwierdziłem ze to taki ich informator o zjazdach
Wracając kilka dni później w godzinach po południowych zorientowałem się ze błyskotki to radary a znaki są wymalowane na jezdni( co prawda zdarte tak ze trudno z nich odczytać co kolewiek )
Tak wiec zdałem urządzenie wcześniej wspomniane, rozliczyłem się z kilometrów przejechanych magistrala i pożegnałem się z tym dzikim krajem
Kilka tygodni później dostałem pisemne wezwanie wstawienia się do nich celem wyjaśnienia opłat drogowych... zdawałem sobie czego uf wyjaśnienie na dotyczyć tak wiec mówiąc brzydko po polsku zdałem to
Doczytałem w internecie ze tego typu sprawy przedawniają się po 3latach... jednakże miałem być okazje po 6latach ponownie co prawda już samolotem i ... nikt na mnie uwagi nie zwrócił
No dobrze. Austria mniej cywilizowana od Białorusi.knam napisał(a):Wyłania się smutny wniosek, mianowicie białoruś jest bardzeij cywilizowana niz austria bo respektuje instytucję przedawnienia
kasztan będzie Cie ścigał do upadłego ...
A czymże innym są?rotenso napisał(a):(...) szukają odpowiedzi na temat jak uniknąć płacenia i ... są oni z automatu atakowani a ze cebulaki itp...
Ale jesteś teraz cool.rotenso napisał(a):A czy wiecie ze jeżeli to ,,kasztan” helmut bądź inny zabojad