napisał(a) Użytkownik usunięty » 21.10.2009 13:05
Pod koniec lat 90-tych to co robi Policja słowacka robili nasi..smutne ale prawdziwe. Swego czasu sporo jeździłem do Przemyśla. Jak o godz 12 w nocy otwierano przejście w Medyce to w kierunku Lublina co wioska, wioseczka,lub parę domów stali nasi policjanci. Mogłeś jechać szybciej niż dozwolona prędkość, bez pasów, nierzadko z jedną żarówka w reflektorze... i tak nie zatrzymali. Natomiast ich, czyli Ukraińców, Rosjan tępiono mocno. Do firmy przyjeżdźali tez kierowcy z tamtej strony i mówili że to prawie polowanie..he he. To nie zasłyszane opowieści pokrzywdzonych kierowców, sam to na własnej skórze przećwiczyłem. Tak tez dzieje się na Słowacji. Jeżeli istnieje obowiązek jazdy na światłach a przede mną jedzie ze 4 samochody bez.. to żadna akcja jak piszecie nie usprawiedliwia niezatrzymanie takiego samochodu, tym bardziej że jest już poźne popołudnie i widzialność granatowej Skody 100 w takich warunkach jest znikome. A w temacie ..znalazłem mandat w Szentendre za szyba za złe parkowanie
, była jakowaś tabliczka pod znakiem pisana po ichniemu, czyli madziarsku ale kto toto zrozumie...
Ostatnio edytowano 21.10.2009 13:10 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 2 razy