Nie wiem, nie byłem, wierzę na słowo . Ale Skandynawowie to nie Polacy.
Musimy uwzględnić czynnik Polski. Politycy mogą "wymienić społeczeństwo" ale to trudniejsze nawet od zmian w infrastrukturze drogowej.
janniko napisał(a):Torac napisał(a):... Irytują mnie wypowiedzi polityków ,żeby poprawić bezpieczeństwo na drogach ustawimy tysiące nowych skrzynek i będzie po problemie. Taka polityka owocuje rozrostem pomysłów np.CB jako nowy patent "Dzrzymalizmu"
Rozumiem ,Torac, że masz w zamian jakiś swój projekt i pomysł na poprawienie bezpieczeństwa?
Co z tego, że będziemy mieli nowe piękne nawierzchnie (jestem ZA!)
A co chciałeś załatwiać bardzo szybko? Jeżeli to co mam na myśli to żal.pl Może to nawet groźba karalna?
Musimy uwzględnić czynnik Polski.
Bocian napisał(a):Rychu, używanie słów "nikt" znaczy to samo co "zawsze ", "wszędzie"... To, że Ty tego nie widzisz nie oznacza, że tego nie ma... Błogosławieni co nie widzieli a uwierzyli...
Bocian napisał(a):Bo się go boję...
pablo2222 napisał(a):A co chciałeś załatwiać bardzo szybko? Jeżeli to co mam na myśli to żal.pl Może to nawet groźba karalna?
PZDR
pablo2222 napisał(a): Ale przyznaj uczciwie, że na Zebika naskoczyłeś z furią a z kolegą Rysiem grzecznie dyskutowałeś. A poglądy Zebika i Rysia w tym zakresie są niemal identyczne.
zebik napisał(a):maciek1956 napisał(a):Ja chyba czegoś nie rozumiem
Dlaczego złodzieje Przecież przekroczyłeś o 20 km/h prędkość, w czym więc sprawa Tam faktycznie wolno 90 km/h. Czy jest informacja, że w nocy można szybciej
Nie tylko złodzieje ale i prowokatorzy
Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości,które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.