Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

"- Mamo ! Skarpetki mi parują ! - Maranza 2015

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
Potter
Cromaniak
"- Mamo ! Skarpetki mi parują ! - Maranza 2015

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 19.02.2015 16:15

Tej relacji miało nie być, bo co tu pisać i jakie zdjęcia wklejać skoro jest się w tym samym miejscu już czwarty raz ... :roll: .
Dodatkowo raz napisany okropnieeeeee długi wstęp poszedł się bujać ....

No ale, że gdzieś tam w innych wątkach pojawiają się jakoweś ż-aluzje, te trzy zdjęcia na krzyż wrzucę ... :mrgreen:

Całą przygodę związaną z jazdą i przejściami tuż po przyjeździe opisałam wczoraj :P więc nie będę się powtarzać :P :lol: .
Powiem tylko, że zarezerwowany i potwierdzony przez booking apartament okazał się być niedostępny (chyba z powodu zmian, które w swoim systemie robili w tym czasie włoskie niemiaszki czyli właściciele apartmana).
Trzeba powiedzieć jednak, że stanęli na wysokości zadania bo nie dość, że sami znaleźli nam nowy apartman (na dodatek większy i droższy) to zobowiązali się pokryć różnicę... :mrgreen: Darowane nam też zostało sprzątanie końcowe i opłata klimatyczna czyli byliśmy do przodu jakieś 15 bombardino czyli ~50 eurasków :oczko_usmiech: .
Jeszcze tego samego dnia dostaliśmy superdługiego maila od booking z przeprosinami i ofertą, że jakby coś ... to oni mogą znaleźć nam inny apartman ... Ładnie z ich strony.
Aaa i jeszcze po powrocie do domku włoskie niemiaszki napisali do nas maila przepraszającego i zaoferowali zniżkę 25 % przy następnym u nich pobycie :mrgreen: ... Też ładnie !

A teraz nartki.
Prognozy na tydzień, który zamierzaliśmy spędzić w Tyrolu były mieszane ... Trochę słońca, praktycznie codziennie mniejsze i większe chmury ... 2 dni z opadami :cry: ...

Na szczęście były to tylko prognozy i sprawdziły się połowicznie bo słoneczko mieliśmy codziennie :lol: .

Dzień pierwszy - czwartek.

Spojrzenie przez okno nie napawa otuchą ...

Obrazek

Nic to... Jedziemy.

Na parkingu pod wyciągiem jest już dużo lepiej ...

Obrazek

Obrazek

Najmniej przyjemna czynność związana z nartami ...

Obrazek

Po założeniu butów udaliśmy się do kas celem zakupu karnetów ...
Jakież było nasze zdziwienie, kiedy to okazało się, że bez karty zakupów powyższych nie jest możliwy :P :oczko_usmiech: ...
Po prostu okazało się, że mój szanowny małżonek zapomniał jej zabrać. Musiał zdjąć sztywne buciki i pojechać z powrotem na kwaterkę ...
Jak się okazało w dniach następnych czynność polegająca na wracaniu na kwaterkę stała się tradycją podczas tego wyjazdu ... :mrgreen:

Obrazek

Dnia tego spragnieni szusowania jeździliśmy góra-dół niezmiennie mordując naszą ulubioną na Gitschbergu trasę nr 25 ...

Pogoda przez cały dzień była taka ...

Obrazek

Jazde kończyliśmy po 16 jako jedni z ostatnich ...

Obrazek

Już na parkingu, zdejmując buty narciarskie młody rzekł:

- Mamo, skarpetki mi parują ! Ooooo.... ! I pachną jak oscypki ! :roll: :oczko_usmiech:

Wieczorkiem pizza w "naszej" ulubionej pizzerii ...

Obrazek

Młody skusił się jeszcze na podobno przepyszny deserek ...

Obrazek

Dzień drugi - piątek ...

Chyba nie będzie źle :D

Obrazek

Obrazek
...
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 19.02.2015 16:21

Potter napisał(a):te trzy zdjęcia na krzyż wrzucę ... :mrgreen:

Czyli jedno podłużne i dwa po bokach. ;)

Pozdrawiam,
Wojtek
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 19.02.2015 16:25

O dżizus, 4 minuty relacja wisi i są jeszcze miejsca w pierwszym rzędzie? :mrgreen: :mrgreen: :oczko_usmiech:
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 19.02.2015 16:28

Potter napisał(a):....No ale, że gdzieś tam w innych wątkach pojawiają się jakoweś ż-aluzje, te trzy zdjęcia na krzyż wrzucę ... :mrgreen:......

:lool: :lool: :lool:

Oglądam.... :coool:
Dopóki coś nie nadleci... :mrgreen:
Bartek1977
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek1977 » 19.02.2015 16:35

To i ja się melduję w pierwszym rzędzie!!
Zbieram odwagę na porzucenie wreszcie Karpacza...
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 19.02.2015 17:00

Jest! :D

Potter, wiesz, że się cieszę :mrgreen:

Zaczęliście szusować dość nietypowo, od czwartku 8O

Fajnie, że ż-aluzje pomogły :lol:
Mikeee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikeee » 19.02.2015 17:20

Potter napisał(a):
- Mamo, skarpetki mi parują ! Ooooo.... ! I pachną jak oscypki ! :roll: :oczko_usmiech:

no i narobiłaś mi ochoty na oscypki :roll:

profeska z załatwieniem sprawy apartamentów 8)

Będę przeskakiwał z maslinkowej gondolki do Twojej :mrgreen:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 19.02.2015 18:19

Bocian napisał(a):O dżizus, 4 minuty relacja wisi i są jeszcze miejsca w pierwszym rzędzie? :mrgreen: :mrgreen: :oczko_usmiech:

Jak to trzeba być czujnym :wink: ,
skoczyłam se do Częstochowy, a tu Potter relację zaczęła :roll: ,
ale ja tylko widoczki oglądam, to mogę i w drugim rzędzie siedzieć :mrgreen: .

Obrazek
W sumie mogłabym się przycupnąć koło Pana Pottera :oczko_usmiech: .
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 19.02.2015 21:02

Niektorzy to pozyja......

I fura jakas......nowa

Za to Lotos wygra w Stolicy :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.02.2015 21:10

Moje 3 lata w internacie i 5 lat w akademiku plus temat "Skarpetki mi parują" ...nie mogło mnie tu nie być... :wink: :lol:
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 19.02.2015 21:15

Siedze i ja....a co mi tam...zaszaleję ;-)
marko350
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marko350 » 19.02.2015 21:27

Jestem :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.02.2015 21:55

Obecny :lol:
-Katka-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Katka- » 19.02.2015 21:59

Słoneczko :D Góry :D Narty :D