Piękna ta Wasza Przygoda! Jestem pewna, że nigdy jej nie zapomnicie. A kapitan Darko - idealny przewodnik! W naszym zeszłorocznym rejsie po Kornatach u kapitana Sebastiana brakowało mi właśnie takiego snucia lokalnych historii. W ogóle mało rozmowny był, może należało go zagadywać...
No, pewnie ,że zagadywać Mój sam zagadywał, toteż nie miałam problemu Albo może miałam
Przygody na pewno nie zapomnimy, a nawet ją powtórzymy
O nie, w takie "psychologiczne" gry to ja się nie bawię
Szkoda...Bo po pierwsze - primo - było za darmo
Po drugie- primo - to nie była psychozabawa, ale raczej gra edukacyjna (dla mnie ), gdyż nauczyłam się wielu przymiotników i nazw zwierząt po chorwacku .
boboo
Przerzuciłem w translatorze najpierw HR-> DE a potem DE -> PL
I wyszło:
Kto czci Serce Jezusa, nie czci chórów ani Psalmów
Brakuje ...ani świętych rzeźb i obrazów
Zastanawiające tłumaczenie...protestanckie .
travel
Wróciłam 2 dni temu i nie mogę się ogarnąć i przestawić na normalny ,codzienny rytm( teraz to dla mnie jest nienormalny rytm ) .
Mam totalnego doła
Jak pomyślę, że teraz będę musiała czekać 14 miesięcy .......
Jak ja to rozumiem Mnie dzielą zaledwie dwa miesiące, a wydaje mi się jakby 14
Wysysam soki z Twojej relacji i to pozwala mi w miarę normalnie funkcjonować
Noo, wiedziałam,że się kompletnie zavisujesz..., ale już nic nie mówiłam...ostrzegawczo
Spotkanie we wrześniu 2020 na 99% Na razie będę szukać skarbu
Twój Kapetan jest niesamowity i ma równie nieziemską miejscówkę na Svetacu
Sama w to nie wierzę
Buber
Ta całą wyprawa jest mega.
Prawdziwa, autentyczna ...do takiej Chorwacji chętnie bym wrócił.
Jestem pod dużym wrażeniem ... niech się schowają inne fishpicniki i promy Jadroliniji
Jak żyć, Panie Wojciechu, jak żyć
CROberto
Katerina napisał(a):
Myślę, że co wrażliwsze jednostki (jeśli chodzi o lęk wysokości) miałyby problem w tej toalecie pod Rysami. Po prostu blokada i już
Ja myślę,że wprost przeciwnie - Stoperan by nie pomógł i do tego odwodnienie gwarantowane
Jest wspaniale - dziś nie będę ochałachał
bo mi się limit na czerwiec wyczerpał
Stoperan na siku Odwodnienie bardziej w temacie
AdamZ
Pozwolę sobie nieco odbiec od części tematu szczęśliwej relacji i zahaczyć jedynie o happy Brač. Poproszę Szanownych Czytelników o poradę na temat "skarbu" który ukryłem w Sutivanie Jak sądzicie czy warto założyć osobny temat dotyczący wskazówek do poszukiwań ukrytych niespodzianek w części dostępnej dla zarejestrowanych czytelników
Ural
Jeśli coś ze złota to chętnie nawet bardzo chętnie. Jeśli nie to niech inni szukają.
AdamZ
Na złote skarby jeszcze za wcześnie, może w kolejnych edycjach Wrzucę wskazówki do Miłośników Wyspy
Przepraszam Autorkę tej cudnej relacji za zaśmiecanie.
Adamie, nie przepraszaj, miło mi ,że czytasz uważnie
Co do Twojego pytania
Zależy, czy ten skarb ukryłeś "dla ogółu", czy dla konkretnego Forumowicza/Forumowiczki
Myślę,że fajnie, jak jest to niespodzianka i objawia się w poszczególnych relacjach, ale może się mylę..
Cieszę się, że jestem inicjatorką tej nowej fajnej tradycji cropelkowej, dodaje to ekscytacji, ale też pomaga nawiązywać przyjaźnie
Ja już czekam na wrzesień i co najmniej 2 skarby ( a może nawet 3)