tomekwgurach znam gościa, to jest tomekwninskiejlagónietomekwgurach napisał(a):Pojutrze wracam do rzeczywistości
Na razie to...
Idę czytać odcinek.
Katerina co Ty po nocach teraz robisz
tomekwgurach znam gościa, to jest tomekwninskiejlagónietomekwgurach napisał(a):Pojutrze wracam do rzeczywistości
Na razie to...
Pięknie, aż chce się wskoczyćKaterina napisał(a): ...Tu mi się najbardziej podoba ...
Katerina napisał(a): ...Wcześniej napisałam,że nie spotkaliśmy w trakcie rejsu żadnej, poza naszymi jednostki...ludzkiej
Bo jedna pływająca się trafiła - ale bez załogi... (Viski "trójkąt bermudzki" ich pochłąnął? ) Pewnie nurkowali w grotach, co jest tu bardzo niebezpieczne ze względu na zdradzieckie skały pod wodą...Ale widoki podobno najbardziej spektakularne w Chorwacji...
A jednak spotkaliście i ludzką jednostkę , widzę nurka tam przy skale w dolnej części foto chyba przeoczyłaś zaaferowana widokamiKaterina napisał(a): ... Każdy odcinek linii brzegowej jest inny - zobaczcie sami...
Katerina napisał(a):
travel[b]
Po wczorajszym horrorze nie miałam siły zaglądać do cropli.
O, matko, Izo, tam musicale kręcą przecież, nie horrory
Co się działo
Uchylę tylko rąbka tajemnicy : było sporo krwi
tomekwgurach znam gościa, to jest tomekwninskiejlagónie
Katerina co Ty po nocach teraz robisz
Pięknie, aż chce się wskoczyć
A jednak spotkaliście i ludzką jednostkę , widzę nurka tam przy skale w dolnej części foto chyba przeoczyłaś zaaferowana widokam
Ależ cudowny Taki rejs
Widać,ze taki od srca,a nie jak większość "rybnych pikników"
Na razie pakuję się do drogi powrotnej
Dziękuję za dzisiejszy odcinek,który mi znacznie osłodził trud powrotu
Katerina napisał(a):A jednak spotkaliście i ludzką jednostkę , widzę nurka tam przy skale w dolnej części foto chyba przeoczyłaś zaaferowana widokam
OżeszGusia
Jesteś pierwszą osobą, która go wypatrzyła
Nikt na naszym statku go nie zauważył
Wszyscy tylko dywagowali, dlaczego ta motorówka pusta
CROberto napisał(a):... Btw.
gusia - ale masz patrzałki wyrobione ...
Tutaj Darko wyłącza katarynę, czyli silnik i pozwala nam cieszyć się niesamowitymi dźwiękami natury...
Ta wyprawa na Svetac to hit ....hitów
Nie chodzi tylko o walory widokowe , ale również o świadomość tego ,że jesteśmy gdzieś bardzo daleko od kontynentu.
Cały klimat i nastrój dopełnia this old tub and privateer
Zrób ten dzień nawet w pięciu odcinkach - tylko daj wszystkie zdjęcia
Swięty Andrzej podoba mi się najbardziej, a te wszystkie ciekawe legendy i inne opowieści z mchu i paproci ... dawaj tego więcej.
Pięknie .
Ha....widzisz? Warto wyłączyć żeby docenić ciszę i odgłosy morza czy też pobliskiego lądu.
czy możesz dowiedzieć się czy Wasza łódź miała fil czy falszkil i ile ma zanurzenia?
Katerina napisał(a):czy możesz dowiedzieć się czy Wasza łódź miała fil czy falszkil i ile ma zanurzenia?
Nie wiem,czy miała falszkil, ale na pewno miała flaszki I to różnorodne..
Ok, postaram się dowiedzieć, ale Ty mi powiedz jak to będzie po angielsku , albo po chorwacku
beatabm napisał(a):falszkil - nie mam pojęcia
wolne tłumaczenie napisał(a):Falschkiel pochodzi z przemysłu stoczniowego i pierwotnie oznaczał dodatkowy kil, który był przymocowany poniżej prawdziwej stępki drewnianych statków. Jeszcze w 1874 roku termin ten był używany również przy statkach stalowych, później jednak przestał być całkowicie używany.
wolne tłumaczenie napisał(a):
Falschkiel pochodzi z przemysłu stoczniowego i pierwotnie oznaczał dodatkowy kil, który był przymocowany poniżej prawdziwej stępki drewnianych statków. Jeszcze w 1874 roku termin ten był używany również przy statkach stalowych, później jednak przestał być całkowicie używany.
Powrót do Nasze relacje z podróży