napisał(a) Katerina » 17.06.2019 09:48
travelBrusnik i Kapetan w tej chuście wymiatają
Nic do tego nie dodam
dzięki za informacje o przeszłości geologicznej tego regionu
Więcej się nie dam tak wrobić
gusia-s 22:40
Katerina
odcinka o tak wczesnej porze kto by się spodziewał z Twojej strony
Jak się nie ma co się lubi..., a nie ma się, bo o mojej ulubionej porze do pisania coś się dzieje z serwerem cropli
( 3x pod rząd straciłam godziny pracy nad odcinkami), to człowiek jest zmuszony zmienić tryb
Kapitan po mistrzowsku łajbę wpasował. Patrząc na te najeżone skały, wystające z wody i te co widać pod wodą, można się domyślić, że jeden nieuważny manewr i łajba roztrzaskana
Widać było, że robi to od niemowlaka
Cała operacja trwała może 4 minuty.
Brusnik faktycznie dziki, niegościnny z wyglądu. Trudno do niego przybić, potem trudno zejść na ląd,
broni się jak może a i tak się przyszwędali jacyś nie wiadomo po co
...wyglądacie na tej wyspie jak rozbitkowie poszukujący możliwości przetrwania
Fajne doświadczenie.
Dobre skojarzenie, choć po kilkunastu minutach Brusnik zaczyna Cię akceptować i jest całkiem przyjemnie
A co to za wyspa, do której Ty dopłynęłaś? Wygląda na mocno zadziecioną
Ta cała ferajna na zdjęciu to Wy? Czy z trzeciego jachtu?
MarsallahJa się zachwyciłem. Najbardziej basenikami - jastožerami i widokiem Svetaca. A te rumowisko skalne jakby żywcem wyjęte z filmu fantasy
Czuło się prehistorię, ale klimat fantasy jest jak najbardziej dobrym skojarzeniem.
O Svetacu pewnie przeczytam już po swoich hvarowakacjach...
Ciekawa jestem Twoich wrażeń z Hvaru. Długo się mu opierałeś
Sretan put.
beatabmAdriatyk nie należy do głębokich zbiorników - dno jest z reguły nie dalej niż 100 metrów pod podłogą a często bliżej. Gdzie mu choćby do niedalekiego Śródziemnego
Na kilku portalach i blogach znalazłam takie informacje o głębokości np przy brzegach Jabuki...
"
The shores are extremely steep and inhospitable with maybe one spot to leave the passenegers but someone must remain on the boat at all times. Anchoring? Forget about it – over 200 meters till bottom right by the island. "
Czyli...wstydu nie ma
Dziwna ta łódka - ciekawa jestem jak zachowuje się przy wyższym stanie morza - ma wysokie burty, czy woda ma swoje szybkie ujścia z pokładu?
Na szczęście nie dane mi było przekonać się, czy woda ma szybkie ujścia z pokładu. Popytam we wrześniu
Wygląda troszkę jak tak mocno popularna u nas na jeziorach
dawno temu dezeta
Ja tam nie w temacie...Ale cały ten rejs był przeniesieniem się w czasie...Przez lata 70te do ...czasów wypiętrzania się wysp wulkanicznych
Także ten.., łódka siedziała dobrze w klimacie.