Miałaś farta z delfinami
Czekam na kolejny dzień - ciekawa jestem wrażeń jachtowych
Katerina napisał(a):Rejs nr 2 - cz. IV - MAMMA MIA !Marsallah napisał(a):P.S. Nazwę pierwszego klipu z YT w pośpiechu przeczytałem najpierw jako "I'll still be beating my vagina"
travel napisał(a):Katerina napisał(a):Dwa delfiny "eskortowały" nas, płynąc po dwóch stronach dziobu. ......
Te dwa dały nam prawdziwy pokaz skoków zaraz przy burcie, ale nie próbowałam już wtedy robić zdjęć, tylko napawałam się tym pięknym widokiem
Och jak ja Ci zazdroszczę tych dupinów
A może w tym roku ja też będę miała szczęście
travel napisał(a):Katerina napisał(a):
Nie pozostaje mi nic innego jak wejść w klimat i poczuć się przez chwilę jak jedna ze statystek w musicalu
Oj widzę dziewczyno, że lubisz gwiazdorzyć
Mam wrażenie, że Samba (a może Zorba?
Och jak ja Ci zazdroszczę tych dupinów
A może w tym roku ja też będę miała szczęście
Katerina napisał(a):
Wracamy do Komiży mijając plaże, do których będę chciała dotrzeć w 2019. Jedna z nich to Perna.
Masz te plaże w zasięgu nogi - to tylko 4 km na piechotkę
No, ta Barjoška, jak i Perna, nieźle się prezentują. Perna nawet lepiej, bo nie ma wybetonowanego molo.
P.S. Nazwę pierwszego klipu z YT w pośpiechu przeczytałem najpierw jako "I'll still be beating my vagina"
A jednak zgadłam, że chodziło o dupiny Super! Wyjątkowa atrakcja na koniec rejsu. Zazdroszczę, bo na czternaście wyjazdów do Cro delfiny widziałam tylko dwa razy, z większej odległości i zdjęć w zasadzie nie posiadam.
I have a dream zaśpiewane przez Presleya i Davida Bowie - no no, tego nie znałam. Ciekawostka!
Też sobie hasałam tą ścieżką nad Barjošką. Byłam tam jakieś dwa miesiące przed holiłódzkimi gwiazdami
Z tej Yuki to niezła agentka!
Miałaś farta z delfinami
travel napisał(a):
Katerina napisał(a):
Nie pozostaje mi nic innego jak wejść w klimat i poczuć się przez chwilę jak jedna ze statystek w musicalu
Oj widzę dziewczyno, że lubisz gwiazdorzyć
Co się dziwisz,mnie już dawno w tej
sytuacji w głowie by się poprzewracało
(ale nie Kasi )
...
Bo...
Myślę,ze mogę już zdradzić
I jak to tak, rejs po rejsie
Czekam na kolejny dzień - ciekawa jestem wrażeń jachtowych
Katerina napisał(a): ... Jednak rozczarowaniem jest to, że nie widać Svetaca - wyspy Sveti Andrija, która tak ładnie jawi się na tle zachodzącego słońca w trailerze do Mamma Mia II i samym filmie ...
gusia-s napisał(a):Katerina napisał(a): ... Jednak rozczarowaniem jest to, że nie widać Svetaca - wyspy Sveti Andrija, która tak ładnie jawi się na tle zachodzącego słońca w trailerze do Mamma Mia II i samym filmie ...
A masz
Mamma Mia
Ale super przygoda z delfinami
Mi to chyba nie dane je spotkać
Powiedz czy poczułaś TEN klimat w TEJ zatoce
Powiedz czy poczułaś TEN klimat w TEJ zatoce
No tak, ta już za winklem wchodząc do portu, ale mam jeszcze jedną z przed winkla choć beznadziejnej jakości.Katerina napisał(a):... Gusiu, dzięki za piękną fotę, ale ona była zrobiona w Komiży, prawda?...
Nie wątpięKaterina napisał(a):...Zdjęć samego Svetaca o zachodzie słońca trochę mam..
To jest wybór optymalny i idealny, wtedy penetrujesz wyspę z wody i z ląduKaterina napisał(a): Myślę, że mogłabym się tam wprowadzić na kilka dni...
...i poznać jakiegoś miłego marynarza , żeby poznać wyspę lepiej od strony wody...
...albo "zmotoryzowanego" , żeby przemierzyć wszystkie szutry.
... Wybór trudny - ale jaki dylemat miała Donna w filmie - kto widział, ten wie
Igłą pinii napisał(a):Boski ten Wasz rejsik. Aż ciężko sobie wyobrazić, że po tylu atrakcjach widokowo-muzycznych może być jeszcze fajniej następnego dnia! Czekam zatem z niecierpliwością na kolejny odcinek!
To jest wybór optymalny i idealny, wtedy penetrujesz wyspę z wody i z lądu
Cały czas fajnie
Ten najbliższy rejs na prywatną wyspę, jest ekscytujący.
Ciekawe ,czy odbywają się tam samowolki ?
Btw.
Twoja relacja jest lepsza i ciekawsza od filmu M m II.....
Katerina napisał(a):Wstajemy niedługo po piątej - jest 8-smy września - całkiem ciemno , przeżyliście coś takiego w Cro ??
Katerina napisał(a):Na powyższym zdjęciu widać stateczek Sveti Salvestar, który można nazwać statkiem - tramwajem na wyspę Biševo. Odpływa o 8-smej rano, a wraca o 17-tej. Zdecydowanie najtańsza opcja , poza nim to jeszcze prywatne RIBy, nawet nie chcę myśleć co przeżyłam rok wcześniej na takim malutkim przy dużej fali
A pod wozem też może być nieźleKaterina napisał(a):gusia-sTo jest wybór optymalny i idealny, wtedy penetrujesz wyspę z wody i z lądu
Fotka fajna, ma takie piękne plamy światła jakie lubię na wodzie (Przed chwilą skorygowałam wpis, bo wyszło mi "[Jaki lubię na wozie [/i]"
Dziwne to uczucie fakt o czym raz dane mi było się przekonać, ale jak mieszkałam jednego roku w Zivogosce Blato to i o 7 było jeszcze ciemnawo w sierpniu, bo Biokovo skutecznie blokowało dopływ promieni słonecznychKaterina napisał(a): Wstajemy niedługo po piątej - jest 8-smy września - całkiem ciemno , przeżyliście coś takiego w Cro ??
brakuje tylko sznurowadłaKaterina napisał(a): Wprawdzie torba - niezbędnik spakowana ...
Dorzucam ...
i po przygodzieKaterina napisał(a): ... Telefon. Dzwoni Darko, nasz Kapitan...
Nooo, super jestKaterina napisał(a): Prawda, że ładna ta moja Komiża??
Powrót do Nasze relacje z podróży