Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mamma Mia!!! Hippy Vis i Happy Brač :)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 26.11.2018 11:18

No no..... muszę przyznać ze początki jak z horroru. I nie wiem czemu - zupełnie przypadkiem - kojarza mi sie z moimi dwoma tegorocznymi wyjazdami - będę je opisywac z czasem na forum. Na szczeście wszystko dobre co sie dobrze kończy. I satysfakcja w człowieku większa jak pokona trudności a nie wpada w szał i załamuje ręce :smo:

Wrrr...miała być Rogoźnica - dzień wczesniej :roll: Choć Szybenik miał swoje zalety :mrgreen:

Nienawidzę podróży w deszczu - nawet z dobrymi wycieraczkami :roll: :roll: :roll: Współczuje takiej jazdy z predkoscia światła - a moze Wy jeszcze szybciej jechaliście i dlatego tak szaro buro było na drodze? Wyprzedziliście światło? :mrgreen: :mrgreen:
AdamZ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamZ » 26.11.2018 11:57

Zawziętość w pokonywaniu trudności podziwiam. Mam nadzieję że sprawdziła się Wam już nieraz osobiście przetestowana przeze mnie reguła: im bardziej się pterodaktyli na wstępie tym większa tęcza pod napisami końcowymi. :mrgreen:
Wypatruję niecierpliwie ciągu dalszego tej dramatycznej historii. :hut:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 26.11.2018 16:19

maslinka
I znowu ten nieszczęsny Mikulov! :mrgreen: "Nie będzie Polak pluł nam w twarz!" 8O Ale Wam powiedział! :roll:

:lol: Dokładnie tak nie powiedział, ale wyobraziłam sobie, że gdyby znał Konopnicką, to mógłby posłużyć się tym wersem :wink: (BTW, niedawno dopiero odkryłam jaką ciekawą personą była nasza ikona bogoojczyźnianego patriotyzmu :mrgreen: )

Mikulov, pomimo fochujących się właścicieli penzionów , bardzo lubię :D 8)
Czy ta laleczka na zdjęciu to ta, która ma na imię Maslinka? :mrgreen:

To właśnie ta :D W tym roku, to ona została wytypowana przez bratanicę do odwiedzin w swoim kraju :) Nazwana tak przeze mnie - wiesz dzięki Komu? :D

Abakus68
Mamma mia!!! Ale się działo. Dobrze, że wszystko się jakoś złożyło w całość i w końcu mogliście usłyszeć jakże miłe (tfu) słowa knedlika..

:oczko_usmiech: Mogło być gorzej :roll: Wiesz..., wkurzony Czech to jednak co innego niż wkurzony Włoch, Serb, czy Litwin :mrgreen:
Ja wiem, że Kraków nie Mikulov, ale standard podniosłem w tym roku w czasie remontu ha ha ha... Trzeba było jak proponowałem...

Dziękuję ponownie za zaproszenie :D Jednak nocleg tranzytowy w Polsce to za wcześnie...Wolimy jechać do oporu, czyli jak najbliżej Cro i tam przenocować :D
I jeszcze coś... Świetnie Ci się pisało w Katarzyny :-)

To prawda - dwa imieninowe toasty i poszłooo... 8) :mrgreen:

gusia-s
Katerina napisał(a):
... Przypomniał mi się cytat:
" I zaklął szpetnie Książę Pan i pognał do Jičina" :lool: :lool: :lool:
Pamiętacie z jakiej bajki?? :mrgreen:

Rumcajs?

No pewnie, że Rumcajs :D W nagrodę wygrywa Pani spacer z Rumcajsem po Jičińskim Lesie :lol: 8)
Po Reddsach mam zgagę więc tego dziadostwa nie piję ale o smaku winogron nie widziałam,

Ja też nie lubię "babskich", smakowych piw, ale to było naprawdę fajne, przypominało lekkie białe wino typu Riesling.

tomekkulach
gusia-s napisał(a):

Katerina napisał(a):
... Przypomniał mi się cytat:

Rumcajs?

To przekleństwo brzmiało:
Sakreble po francusku ofkors :lol: :oczko_usmiech:

Tak!!! A dokładnie "sacrebleu" - które ma wiele znaczeń, np. " Jasny gwint", "Psiakrew" lub wiele innych podobnych " bluzgów" :mrgreen:
Brawo :D Rumcajs to taki trochę czeski Janosik, czyż nie? :wink: W nagrodę wygrywa Pan kąpiel z Hanką w leśnym potoku :boss:
Nam w 2017 w dniu wyjazdu kuny
przegryzły kable... :evil:
Myślę,ze to była zemsta za zdradę Hr.
Na rzecz Gr. :roll:

Zdrada, zdrada, zdrada..
Podstępne , zimne oczy gada..., albo ostre zęby kuny :wink: :lol:

Marsallah
Małżonek musi być mocno opanowany - ja bym z tyloma kłodami pod nogi dawno pierdolca dostał..

Oj tam, małżonek... :roll: To ja muszę być tą opanowaną i ogarniającą logistycznie, bo Małż to typ zadaniowy - fokus na sprawie wymagającej interwencji tu i teraz :lol:
No cóż, Czesi tradycyjny naród :

Ja chyba nawet tak wolę :lol: Jakiż potem mamy ubaw na samo wspomnienie pełnych emocji kontaktów polsko - czeskich :lool: :lool: :lool:

Magda O.
My chyba nie zostalibyśmy na noc po takim przywitaniu :evil: wolelibyśmy przekimać w samochodzie.

Mikulov to specyficzne miejsce - mimo, że to serce okręgu winiarskiego i mekka podróżnych - ze względu na obłędną ilość miejsc noclegowych, to o 22 iej życie tam zamiera i nawet psy doopami nie szczekają :roll: Zatrzymujemy się tam od lat i to nasze zaniedbanie, bo znamy ich reguły :oops: Trochę mają dosyć naszej polskiej niefrasobliwości, w zeszłym roku właściciel innego "zajazdu" żalił się ,że tylko Polacy odwołują rezerwacje w ostatniej chwili, albo w ogóle nie powiadamiają przy zmianie planów :roll: .
Ciekawa jestem tych cromaniackich spotkań

Pierwsze opiszę już niedługo :D :papa:

beatabm
Wrrr...miała być Rogoźnica - dzień wczesniej :roll: Choć Szybenik miał swoje zalety :mrgreen:

Zaletą Rogoznicy byłoby to, że moglibyście swobodnie pocycać , a nie stresować się wyjazdem do Polski o 4 rano :cry:
Šibenik był bardzo fajny, a jakie świetne centrum handlowe tam mają :mrgreen:

AdamZ
Zawziętość w pokonywaniu trudności podziwiam. Mam nadzieję że sprawdziła się Wam już nieraz osobiście przetestowana przeze mnie reguła: im bardziej się pterodaktyli na wstępie tym większa tęcza pod napisami końcowymi. :mrgreen:
Wypatruję niecierpliwie ciągu dalszego tej dramatycznej historii.

To prawda, nagroda za trudy przedwyjazdowe istotnie nas spotkała, a raczej nagrody :D
A dramatycznej historii to już właściwie koniec...Teraz będzie tylko lepiej :coool: :papa:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 26.11.2018 16:47

Katerina napisał(a):
gusia-s napisał(a):
Katerina napisał(a):... Przypomniał mi się cytat:
Rumcajs?
No pewnie, że Rumcajs :D W nagrodę wygrywa Pani spacer z Rumcajsem po Jičińskim Lesie :lol: 8)
Jeśli ja z Rumcajsem a Tomek
Katerina napisał(a):kąpiel z Hanką w leśnym potoku :boss:
To kto zostanie z Cypiskiem :roll:

:mrgreen:

Ach ... oczywiście Wszystkiego Najlepszegooo! :smo:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.11.2018 17:08

gusia-s napisał(a):To kto zostanie z Cypiskiem :roll:

Jak to kto :?:
Katerinka 8) :lool:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 26.11.2018 17:09

gusia-s
Jeśli ja z Rumcajsem a Tomek

Katerina napisał(a):
kąpiel z Hanką w leśnym potoku :boss:

To kto zostanie z Cypiskiem :roll:

tomekkulach
Katerinka

:lol: Cypisek zdążył dawno podrosnąć i jest już całkiem dorosłym Cypisem :mrgreen: Nie potrzebuje dozoru :lol:

Ach ... oczywiście Wszystkiego Najlepszegooo! :smo:

Dziękuję :hearts: :hearts: :hearts: :papa:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 26.11.2018 18:24

tomekkulach napisał(a):
gusia-s napisał(a):To kto zostanie z Cypiskiem :roll:

Katerinka 8) :lool:
Katerince leci ślinka na Rumcajsa i Haneczki synka?
Chłopiec wyrósł na hojraka jeszcze będzie z tego draka 8O

Ups ... To nie wątek wierszowany tylko przecież prozą pisany :oczko_usmiech:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 26.11.2018 18:43

gusia-s
Katerince leci ślinka na Rumcajsa i Haneczki synka?
Chłopiec wyrósł na hojraka jeszcze będzie z tego draka 8O

Ups ... To nie wątek wierszowany tylko przecież prozą pisany :oczko_usmiech:

tu ostatnio się na forum wszystko wymieszało
ludziom wszakże się wydaje, że prozą - to za mało
zaczęli wierszować, na potęgę rymować,
obyśmy tego wszyscy nie mieli żałować :wink: :mrgreen:

Twoje pytanie jest tak sformułowane, że można zrozumieć je dwojako:

Albo , czy ślinka leci na obydwu: Rumcajsa i Cypisa, synka Haneczki?
Lub, czy na synka Hanki i Rumcajsa, czyli Cypiska? :mrgreen:

(Hojrak - pisany zgodnie z teorią Zdziha ma jak najlepsze uzasadnienie :wink:
Ostatnio edytowano 27.11.2018 00:29 przez Katerina, łącznie edytowano 3 razy
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 26.11.2018 19:35

Katerina napisał(a): A dramatycznej historii to już właściwie koniec...Teraz będzie tylko lepiej :coool: :papa:

I tego się trzymajmy... :oczko_usmiech: :wink:

Kasiu wszystkiego najlepszego :hearts:
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 26.11.2018 19:40

Ale się bajkowo zrobiło :D
Rumcajs, Cypisek a niedługo będzie Żwirek i Muchomorek oraz Krecik......
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 26.11.2018 20:28

Katerina napisał(a): . . . (BTW, niedawno dopiero odkryłam jaką ciekawą personą była nasza ikona bogoojczyźnianego patriotyzmu )

Mieszkam 9 km od Dworku Konopnickiej w Żarnowcu , dlatego jest mi ona znana "od dziecka" - moja pierwsza szkolna wycieczka to były odwiedziny w tym dworku :wink:

Katerina napisał(a): :lol: Cypisek zdążył dawno podrosnąć i jest już całkiem dorosłym Cypisem :mrgreen: Nie potrzebuje dozoru :lol:

Dozoru nie , raczej opieki :?: :mrgreen:

Kasiu , Wszystkiego Najlepszego :smo: :papa:

Pozdrawiam
Piotr
su-petar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) su-petar » 26.11.2018 20:54

Katerina napisał(a):I tu...spada cios 8O

A u mnie, 5 dni do wyjazdu i:
(karta informacyjna z SOR)
DSC_0082.jpg

Po wizycie w poradni torakochirurgicznej okazało się, że to zaledwie pęknięcie, i to bez przemieszczenia - jedziemy :D (ale rowerek został w domu :( ) .
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 26.11.2018 21:48

Piotrze, dlaczego zostawiłeś rower , przecież przemieszczenie było dyskretne :wink:
Jeżeli o mnie chodzi , miałem "niejednoznaczne rozszczepienie kości przedramienia" 8O Też pojechałem . . .

Pozdrawiam
Piotr
Ostatnio edytowano 26.11.2018 22:03 przez piotrf, łącznie edytowano 1 raz
pomorzanka zachodnia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pomorzanka zachodnia » 26.11.2018 21:51

Strasznie przekorny ten los. Jestem w stanie czytać to spokojnie tylko dlatego, że każdy z nas jednak na tym urlopie był, że jednak udało się przekonać te przeciwności :| . Ja przez prawie cały rok dzielący mnie od urlopu średnio raz w miesiącu w myślach rzucałam robotę ( co skutkowałoby zmianą terminu urlopu) 8)
AdamZ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamZ » 26.11.2018 21:55

Katerina napisał(a):A dramatycznej historii to już właściwie koniec...Teraz będzie tylko lepiej :coool: :papa:

I z tego się cieszę. Pula koszmarnych zjawisk się wyczerpała na szczęście. Dzięki takim opowieściom sam się wzmacniam przy ew. problemach własnych. Katerina dała radę to i ty chłopie to ogarniesz :mrgreen:

Przy okazji też złożę serdeczne życzenia :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży