Oryginał jednej z piosenek śpiewanej na statku
Jeszcze nie miałam okazji wracać do Cro w te same miejsca aby je porównać i powiem, że bardzo się tego obawiam.
Taka trawa jest chyba spotykana w różnych częściach Cro, chociaż mogę się mylić, traw jest przecież mnóstwo odmian.
Wszelkie rejsy uwielbiam, nawet gdy nic się nie dzieje poza zmieniającymi widokami
Oryginał jednej z piosenek śpiewanej na statku
Co do jedzenia stwierdzam, że nie mój to smak łączenie owoców morza z duszonymi ziemniakami i warzywami. Próbowałam i feee.
Smażone, grillowane, ze świeżymi jarzynami jak najbardziej.
Bardzo nietypowy ten Wasz rejs. Trudno go nazwać fishpiknikiem, bo nie serwowali ryby
Widzę, że z jedzeniem mielibyśmy problem, bo chociaż lubię kalmary i krewetki, to, jak napisała Gusia, raczej nie w takim zestawieniu... A Małż w ogóle nie tyka owoców morza, więc byłby głodny
Również jestem zdziwiona tym Waszym posiłkiem. Lubie owoce morza, ale w taki sposób podane myślę, że też nie uderzyłyby w mój gust kulinarny.
Jak nie mają makreli to z nimi nie płynę
Najlepiej z tej wycieczki prezentowało się danie - lubię takie gulasze, zwłaszcza owocowo-morskie, no ale skoro mówisz, że mdłe, to dupa zbita...
Nie wiem, co powiedzieć o tym rejsie. Chyba jednak utwierdzam się w przekonaniu, że to nie dla mnie.
Co innego, gdybyście np. zakotwiczyli przy V. Kupinovacu (no ale tyle luda - wiem...nie da się)
Katerina napisał(a):Myślę,że wystarczyłoby dodać do niego trochę czosnku i byłoby super
travel napisał(a):pomorzanka zachodnia napisał(a):Katerina napisał(a):Myślę,że wystarczyłoby dodać do niego trochę czosnku i byłoby super
Czyli na wszelki wypadek warto nosić ze sobą podręczny zestaw przypraw. Albo naszyjnik z czosnku
I wszystkie wampiry pouciekają
W jednym z video usera namo jest pokazana chorwacka kuchnia "od kuchni". Gospodarz smaży rybki.Katerina napisał(a):(...) Często ten rozmaryn (np.) jest dodawany jako ozdoba talerza (...)
Janusz Bajcer napisał(a):Oryginał jednej z piosenek śpiewanej na statku
Katerina napisał(a):Po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu, iż plaże i zatoczki jadrańskie wyglądają najbardziej spektakularnie
od strony lądu, najlepiej, gdy patrzy się na nie z góry.
A może Ty się nam pokażesz z tymi włoskami ... Kiedyśtomekwgurach napisał(a):... Widzę,że Nadalina skradła odcinek
Jest śliczna,włoski ma podobne jak ja kiedyś
...
Czekam na c.d.
pees.
Pokaż się choć troszkę w nowym
odcinku,bo...będę musiał pojechać do Gd.
boboo napisał(a):W jednym z video usera namo jest pokazana chorwacka kuchnia "od kuchni". Gospodarz smaży rybki.Katerina napisał(a):(...) Często ten rozmaryn (np.) jest dodawany jako ozdoba talerza (...)
Używa rozmarynu, a jakże, ale tylko jako... "miotełki" do smarowania oliwą
Jak na moje podniebienie, to deczko za mało
Faktem jest też, że o czosnek (w konobie) trzeba prosić.
Z oliwkami też masz rację. Najlepsze "zabejcowane" w oliwie.
Ta piosenka to dla mnie wspomnienie najpiękniejszych chwil. UWIELBIAM!
Pokaż się choć troszkę w nowym
odcinku,bo...będę musiał pojechać do Gd.
tomekwgurach napisał(a):
... Widzę,że Nadalina skradła odcinek
Jest śliczna,włoski ma podobne jak ja kiedyś
...
A może Ty się nam pokażesz z tymi włoskami ... Kiedyś
Powrót do Nasze relacje z podróży