Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mamma Mia!!! Hippy Vis i Happy Brač :)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jacek73
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek73 » 30.01.2019 08:41

Wow 8O dzięki za miłe wspomnienia na Uvala Ruda nie dotarliśmy :( za to Srebrna nasza ulubiena :lol: a na Mała Srebrna dopływaliśmy z z tej większej Pozdrawiam :)
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 30.01.2019 09:37

A tym kurom co sie stało????????????????
Nie pokazę ich moim dziewczynkom bo jako znane hodowczynie kur by się całkowicie załamały :roll:

Panów z jachtów się nie obawiaj - wiesz, na pokładzie raczej sporadycznie znajduje sie więcej niż jedna - i to z reguły kiepsko działajaca lornetka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Takie zachmurzone niebo w Cro jest zdradliwe okrutnie niestety. Niby słońca nie ma, niby sie człowiek nie opala....niby.....a potem skóre płatami zmienia 8O :oczko_usmiech:

Plaże całkiem ładne, puste :D
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 30.01.2019 12:31

Nadrobiłam i spaceruję z Wami po wyspie, dla mnie całkowicie nieznanej.... :roll:
Pięknie tam :hearts:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 30.01.2019 14:50

agata26061 napisał(a):Ja gdzieś do spaceru po skałach nie mogę się przekonać. W tym roku na Hvarze kawałek po sałakach poskakałam jak szłam do maleńkiej plaży Gaži i niby nie było to jakoś trudne, ale w wielu miejscach wielkie głazy były ruchome i ja oczami wyobraźni już widziałam, jak któryś z nich przyciska i miażdży mi stopę ;) 8O

Trzeba nabrać wprawy, ale też polubić :D Pomijając fakt, że oglądasz piękne widoki, to jest to również świetne ćwiczenie dla różnych grup mięśni. Po 2 tygodniach regularnych wędrówek po skałach świetnie się figura wyrabia 8) :)

jacek73
Wow 8O dzięki za miłe wspomnienia na Uvala Ruda nie dotarliśmy :( za to Srebrna nasza ulubiena :lol: a na Mała Srebrna dopływaliśmy z z tej większej Pozdrawiam :)

Tak, Srebrna to jedna z najpiękniejszych plaż w Chorwacji, pozostałym wokół Rukavca też niczego nie brak...Tylko obawa, czy pozostaną w stanie niezmiennym, bo sądząc po tym co zrobili z plażą Tepluš... :roll: Ale o tym jeszcze napiszę.

beatabm
A tym kurom co sie stało????????????????

A co ma im być???? 8O Ja się raczej martwiłam o pawie, bo żaden ogona nie miał, natomiast koło jakiejś sterty gratów leżały całe naręcza pawich piór :roll:
Panów z jachtów się nie obawiaj - wiesz, na pokładzie raczej sporadycznie znajduje sie więcej niż jedna - i to z reguły kiepsko działajaca lornetka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No, ja widziałam więcej tych lornetek :lol: Może jak płynie stała załoga, to mają jedną dyżurną...Ci na tych jachtach wyglądali na zmontowaną ekipę na męski wypad i to pierwszy raz na żaglówce :D Żałożę się, że każdy z nich obkupił się w lornetkę, kompas, scyzoryk, piankę :wink: i inne takie :mrgreen:

krakusowa
Nadrobiłam i spaceruję z Wami po wyspie, dla mnie całkowicie nieznanej.... :roll:
Pięknie tam :hearts:

Aniu, tam jest przepięknie i wciąż dziko.
Wpadaj na kolejne spacery :papa:

gusia-s
koszty promu nas zjedzą :mrgreen: w obie strony to prawie 1600 kun więcej niż samym autem

:roll: Policz raz jeszcze wszystko. Jak jedziesz bez przyczepy i dzielisz koszt apartmana z innymi...czy nie wychodzi podobnie, albo tylko trochę drożej???
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 30.01.2019 15:38

Katerina napisał(a):Uvala Ruda
W tej relacji to ona powinna być przechrzczona na Zelena.

Katerina napisał(a):... moje buty do pływania świetnie zdają egzamin...
Też w butach do pływania zawsze wędruję po skałkach ale drugie moje ulubione w Cro obuwie to crocsy! są uniwersalne i do pływania i do łażenia :mrgreen:

Katerina napisał(a):...Ale i krzewy kaparów ścielą się gęsto...czasem w ukryciu....
Takich płożących jeszcze nie widziałam 8O

Katerina napisał(a):... Oprócz fauny podziwiamy też florę - tę dziką i tę w ogródkach domów , które mijamy...
Jakoś tak Kanarami zajechało 8O Te opuncje wybujałe, unikatowa nawet jak na Cro palma i te kaktusy puchate śliczne :hearts: które aż mam ochotę przytulić :mrgreen:

Mala Srebrna w moim guście :hearts:

beatabm napisał(a):A tym kurom co sie stało????????????????
One tylko pozbyły się golfów .. nie dziw się, toż tam gorąco :mrgreen:

Katerina napisał(a):gusia-s
koszty promu nas zjedzą :mrgreen: w obie strony to prawie 1600 kun więcej niż samym autem

:roll: Policz raz jeszcze wszystko. Jak jedziesz bez przyczepy i dzielisz koszt apartmana z innymi...czy nie wychodzi podobnie, albo tylko trochę drożej???
Sądzę, że bez budki jednak taniej.
No bo ile taki np. apartman na 2 os. na Visie może kosztować??? Ja zielona w tym temacie :? .

Ceny kempingów niestety wcale nie są takie niskie, 2 ostatnie lata w granicach 40 eu 2 os. Gdyby wreszcie i na Visie jakiś powstał to na pewno nie był by tani jako jedyny. Z budką też i więcej paliwa auto spali, opłaty autostradowe szczególnie w Cro też dużo wyższe są dla nas :? Także ziarnko do ziarnka i zbierze się miarka ;)

Ale jak ja bym się miała spakować na wyjazd bez budki 8O
pomorzanka zachodnia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pomorzanka zachodnia » 30.01.2019 17:39

Dostrzegam ciekawą skałę...Coś mi ona przypomina, znowu jakieś odległe skojarzenie. :) :?:

Mnie też się tak od razu skojarzyło, zanim jeszcze zobaczyłam obrazy wyjaśniające. :wink:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 30.01.2019 19:57

Długi mieliście ten spacer po skałach 8O Ale jaki interesujący! Fajnie, że zauważasz te wszystkie kolory, odcienie, kształty i zapachy, a później nam je pokazujesz (z pokazywaniem zapachów może być gorzej ;))

gusia-s napisał(a):No bo ile taki np. apartman na 2 os. na Visie może kosztować??? Ja zielona w tym temacie :? .

My w 2017 płaciliśmy 45 euro. Koszty podobne do tych, jakie są obecnie na campingach... Życie campingowe podrożało ostatnio :?
Ostatnio edytowano 30.01.2019 19:59 przez maslinka, łącznie edytowano 1 raz
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 30.01.2019 19:58

gusia-s
Uvala Ruda

W tej relacji to ona powinna być przechrzczona na Zelena.

Tę zieloność będę nie raz podkreślać, jak też kwiecie, którego nie widziałam nigdy w takiej obfitości we wrześniu.
Jakoś tak Kanarami zajechało 8O Te opuncje wybujałe, unikatowa nawet jak na Cro palma i te kaktusy puchate śliczne :hearts: które aż mam ochotę przytulić :mrgreen:

No właśnie, i bugenwilla nie uschnięta i oleandry i kwitnące na niebiesko rozmaryny :hearts:
Takich płożących jeszcze nie widziałam

Kapary tutaj jak fiordy - z ręki jedzą :)

IMG_20180902_162655.jpg

Też w butach do pływania zawsze wędruję po skałkach ale drugie moje ulubione w Cro obuwie to crocsy! są uniwersalne i do pływania i do łażenia :mrgreen:

8) :D
To moje - crocsy do pływania i łażenia:

P8148060 (2).JPG

Ale jeszcze lepsze są te z Decathlonu - lepiej trzymają nogę na kamieniach, niestety nie mają ich już w sprzedazy :(

IMG_20180902_133651.jpg

Sądzę, że bez budki jednak taniej. Ale jak ja bym się miała spakować na wyjazd bez budki?

Kochana, jeśli ja dałam radę zabierając 15 par butów, z czego połowa była na obcasach, to Ty też podołasz :lol:

pomorzanka zachodnia
Dostrzegam ciekawą skałę...Coś mi ona przypomina, znowu jakieś odległe skojarzenie. :) :?:

Mnie też się tak od razu skojarzyło, zanim jeszcze zobaczyłam obrazy wyjaśniające. :wink:

:lol: 8) Ale, że Ty to pamiętasz?? 8O
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 30.01.2019 20:26

Katerina napisał(a):
agata26061 napisał(a):Ja gdzieś do spaceru po skałach nie mogę się przekonać. W tym roku na Hvarze kawałek po sałakach poskakałam jak szłam do maleńkiej plaży Gaži i niby nie było to jakoś trudne, ale w wielu miejscach wielkie głazy były ruchome i ja oczami wyobraźni już widziałam, jak któryś z nich przyciska i miażdży mi stopę ;) 8O

Trzeba nabrać wprawy, ale też polubić :D Pomijając fakt, że oglądasz piękne widoki, to jest to również świetne ćwiczenie dla różnych grup mięśni. Po 2 tygodniach regularnych wędrówek po skałach świetnie się figura wyrabia 8) :)

Z tą figurą to by mi się przydało... Już wiem jak spędzę kolejny urlop w Cro... Przyszykuję jakieś buty trekkingowe i jazda po skałach :mrgreen:
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 30.01.2019 20:38

Kasiu, Twoja relacja rozwija się w zawrotnym tempie 8O

Piękne są te visowe plaże i skałki. Mam nadzieję,że wkrótce będę kroczyć Twoimi śladami :D jak małż nie będzie zbytnio marudny :roll:

gusia-s napisał(a):No bo ile taki np. apartman na 2 os. na Visie może kosztować??? Ja zielona w tym temacie :? .

Ja płacę w tym roku w drugiej połowie czerwca 40 euro dziennie za 2 osoby w Komižy :papa:
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 30.01.2019 20:45

agata26061 napisał(a):
Katerina napisał(a):

Z tą figurą to by mi się przydało... Już wiem jak spędzę kolejny urlop w Cro... Przyszykuję jakieś buty trekkingowe i jazda po skałach :mrgreen:

Do chodzenia po przybrzeżnych skałach faktycznie świetnie sprawdzają się buty do wody - te z materiału z gumową podeszwą.

A w Hvarze miałam karkołomne zejście do plaży po skałkach i luźnych kamieniach i też szłam tam w butach do wody.

Zastanawiam się czy do plaży Stiniva na Visie da się zejść w butach do wody ??
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 30.01.2019 22:03

maslinka
Długi mieliście ten spacer po skałach 8O Ale jaki interesujący! Fajnie, że zauważasz te wszystkie kolory, odcienie, kształty i zapachy, a później nam je pokazujesz (z pokazywaniem zapachów może być gorzej ;))

Nie taki długi...Z kąpielą i przystankami na robienie zdjęć - około 2 godzin. Nad "pokazywaniem" doznań oflakorycznych popracuję :oops: :lol: Choć do poziomu "Pachnidła" nigdy nawet na kilometr się nie zbliżę :( :wink:
My w 2017 płaciliśmy 45 euro. Koszty podobne do tych, jakie są obecnie na campingach... Życie campingowe podrożało ostatnio :?

travel
Ja płacę w tym roku w drugiej połowie czerwca 40 euro dziennie za 2 osoby w Komižy

No, widzisz, Gusiu...? Raz można złamać zasady :lol: Proponuję...we wrześniu :wink: 8) Potańczymy pod Komuną :mrgreen:

agata26061
. Już wiem jak spędzę kolejny urlop w Cro... Przyszykuję jakieś buty trekkingowe i jazda po skałach :mrgreen:

Panience się spodoba :D 8)

travel
Kasiu, Twoja relacja rozwija się w zawrotnym tempie 8O

Izo, leżę z gorączką, nie pracuję - postanowiłam nadgonić :) Zwłaszcza, że zaraz u nas ferie, więc znów będę miała przestój :roll: :wink:
Piękne są te visowe plaże i skałki. Mam nadzieję,że wkrótce będę kroczyć Twoimi śladami :D jak małż nie będzie zbytnio marudny :roll:

Małża należy postawić przed faktem dokonanym :oczko_usmiech: To Ty jesteś organizatorem i przewodnikiem :boss:

Zastanawiam się czy do plaży Stiniva na Visie da się zejść w butach do wody ??

:roll: :roll: :roll: Myślę, że da się..ale są ostre kamienie, na których lepiej sprawdzą się buty z grubszą podeszwą. Mały plecaczek z butami do wody i ...koniecznie butelką wody przyda się.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 30.01.2019 22:42

Katerina napisał(a):maslinka

Nie taki długi...Z kąpielą i przystankami na robienie zdjęć - około 2 godzin.

Chodziło mi bardziej o odległość niż o czas 8) Nigdy nie przemierzałam takich dystansów po skałach...

Katerina napisał(a):Izo, leżę z gorączką, nie pracuję - postanowiłam nadgonić :) Zwłaszcza, że zaraz u nas ferie, więc znów będę miała przestój :roll: :wink:

Zdrowiej szybko! :D
Mnie gorączka w końcu spadła. Został straszny kaszel i katar :roll:
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 31.01.2019 09:19

maslinka napisał(a):
Katerina napisał(a):Izo, leżę z gorączką, nie pracuję - postanowiłam nadgonić :) Zwłaszcza, że zaraz u nas ferie, więc znów będę miała przestój :roll: :wink:

Dziewczyny dużo zdrowia, walczcie z tymi wirusami :evil:
Ja też jeszcze na zwolnieniu :lol:
z powodu troczka A1 w kciuku :oczko_usmiech: prawym :mrgreen:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 31.01.2019 11:24

maslinka

Dzięki :) U mnie to samo, w dodatku jestem słaba jak owsik :lol:

krakusowa
Dziewczyny dużo zdrowia, walczcie z tymi wirusami :evil:
Ja też jeszcze na zwolnieniu :lol:
z powodu troczka A1 w kciuku :oczko_usmiech: prawym :mrgreen:

Aniu, o troczkach u kalesonów słyszałam, ale o troczku w palcu 8O - pierwszy raz..
Mam nadzieję, że już nie boli :roll: :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży