Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mamma Mia!!! Hippy Vis i Happy Brač :)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 05.12.2018 11:53

Apartman w bloku? tego jeszcze nie widziałem... No dobra, na jedną noc ;)
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 05.12.2018 13:07

Marsallah napisał(a):Apartman w bloku? tego jeszcze nie widziałem... No dobra, na jedną noc ;)

Jak się chce w centrum to i można w bloku :mrgreen: Miałam 7 noclegów w prawiebloku ( 10 apartamentów + w piwnicy właściciel). Strzałką zaznaczyłam mój balkon.
villamaria4.jpg

villamaria6.jpg

Sorry Kasia za wcinkę :smo:
Hercklekot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hercklekot » 05.12.2018 14:13

:papa: Fajnie, że jesteś :D Coś chorwackiego cycasz? 8)

Nie, cycam sobie morawską Palavę, ale mam tam jeszcze w piwnicy jakaś Graševinę ( z Biedry 8) ) ale trzymam ją do wigilijnego karpia.
pomorzanka zachodnia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pomorzanka zachodnia » 05.12.2018 19:41

Świetne spotkanie! A my też mogliśmy chociaż mentalnie wbić na chwilę i popodglądać :wink: . Fajnie jak się takie dwie kontaktowe osoby spotkają. :D

Zgodnością czasów przeszłym z teraźniejszym to ja ostatnio przejmowałam się w trzeciej klasie podstawówki :wink: , bo potem to z tym pisaniem miałam zawsze tyle problemów, że ten był najmniejszy :oops: . A jeżeli chodzi o relacje - stosowanie tego praesens historicum i połączenie tego ze zdjęciami pomaga nam wręcz "wniknąć" do relacji i być w niej razem z autorem.

travel napisał(a):
Marsallah napisał(a):Apartman w bloku? tego jeszcze nie widziałem... No dobra, na jedną noc ;)

Jak się chce w centrum to i można w bloku :mrgreen: Miałam 7 noclegów w prawiebloku ( 10 apartamentów + w piwnicy właściciel).

Ja też często mieszkam w bloku na wakacjach. Oprócz bliskości centrum, taki apartament w bloku bez właściciela pod nosem daje większą swobodę (wiem, są też minusy). Ale ja już jestem takim blokersem i wiem, że to rzadka przypadłość.
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 05.12.2018 21:37

beatabm
Eh....żeby ta Piccola nie była aż taka piccola to nic byście szukać nie musieli :roll:

Wcale nie była taka mała 8) Problem był raczej w tym, że Wy wyrywaliście przed 4-ta rano w trasę, i co my byśmy zrobili w tej sytuacji ? Hmm,... :idea: Zawsze można było "dokimać" w samochodzie :lol:
Po dwóch tygodniach lodówka ma prawo być pusta ale nie cyclandia :roll: :mrgreen:

Lodówka Wasza pusta nie była :o Kolację przednią zjedliśmy 8) Smalec pyszny :roll: :P
Śmiem twierdzić że Kapitan uważa ten rejs za najlepszy w swojej karierze :mrgreen:

:oczko_usmiech: Tak wyglądał na zrelaksowanego :mrgreen:
Omal łódki nie spaliłam szykując te mapę :roll: Aż ją cycem gasiłam :mrgreen:

Cyc niskoprocentowy jest (9%), więc prawdziwy kataklizm nie groził :wink:
Jak nastrojowo się zrobiło :hearts: Świeca z kotwicą (ledowa) jest naszym podarkiem, który, mamy nadzieję, zabiorą w kolejne rejsy :)

Będzie nam niepodłącznie towarzyszyc na rejsach :hearts: Jest piękna, dziękujemy :hearts:

Będzie nam miło, jeśli zwiedzi kawałek świata :D
Wyruszyliśmy, nawet wcześniej...żałuję że tak krótko mogliśmy Was gościć. Z uwagi na naszą drogę tal bardzo zależało mi na Rogoźnicy - tam nie byłoby presji. Jednak mimo wiszacej nad nami wizji drogi powrotnej uważam ze to był najlepszy wieczór na całym rejsie :hearts:

Nadrobimy :D :boss: Dzięki, wieczór był...epicki :oczko_usmiech: :hearts:

travel
Marsallah napisał(a):
Apartman w bloku? tego jeszcze nie widziałem... No dobra, na jedną noc ;)

Jak się chce w centrum to i można w bloku :mrgreen: Miałam 7 noclegów w prawiebloku

pomorzanka zachodnia
Oprócz bliskości centrum, taki apartament w bloku bez właściciela pod nosem daje większą swobodę (wiem, są też minusy). Ale ja już jestem takim blokersem i wiem, że to rzadka przypadłość.

My, niestety skrzywieni mocno, na jedną noc blok by styknął, ale na dłużej... :roll:
Iza, ten Twój to apartamentowiec, nie blok, wyobraź sobie mieszkanie w tym w Komiży, lub tym - nazwanym przeze mnie familoku w Šibeniku ...przez cały urlop 8O Bez balkonu???Czy patio? NFW :mrgreen:

Hercklekot
cycam sobie morawską Palavę, ale mam tam jeszcze w piwnicy jakaś Graševinę ( z Biedry 8) ) ale trzymam ją do wigilijnego karpia.

O, wszystko, jak na razie konweniuje z moją relacją :D Niedawno minęliśmy Mikulov i Palavę, a za chwilę zakupimy Graševinę w Splicie ( Biedra się nie zgadza, ale Konzum może być odpowiednikiem :oczko_usmiech: ), aby mieć zapas na pierwsze dwa dni na Visie :D Na karpia czekam z utęsknieniem :) 8)

pomorzanka zachodnia
Świetne spotkanie! A my też mogliśmy chociaż mentalnie wbić na chwilę i popodglądać :wink: . Fajnie jak się takie dwie kontaktowe osoby spotkają. :D

Powiem więcej - fantastyczne doświadczenie :boss:
stosowanie tego praesens historicum i połączenie tego ze zdjęciami pomaga nam wręcz "wniknąć" do relacji i być w niej razem z autorem.

Pewne zabiegi "narracyjne" stosuje się intuicyjnie. Jeśli trafi do Czytelnika, to nie ma znaczenia, czy historicum, czy modernicum :wink: Tobie, Kamilo, bardzo dobrze to wychodzi 8)
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 06.12.2018 10:14

Katerina napisał(a):My, niestety skrzywieni mocno, na jedną noc blok by styknął, ale na dłużej... :roll:
Iza, ten Twój to apartamentowiec, nie blok, wyobraź sobie mieszkanie w tym w Komiży, lub tym - nazwanym przeze mnie familoku w Šibeniku ...przez cały urlop 8O Bez balkonu???Czy patio? NFW :mrgreen:

Ten blok w Komižy jest okropny , choć ma balkony, ale wolałabym spać w samochodzie niż tam :roll:

Apartament koniecznie musi mieć jakieś siedzonka na zewnątrz , jak tego nie ma ,to żeby był najtańszy nie wchodzi w rachubę.
Nie przepadam też za dużymi apartamentowcami jak ten mój w Primoštenie , bo są takie bezosobowe - chyba wiesz o co mi chodzi. :papa:
Igłą pinii
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Igłą pinii » 06.12.2018 12:39

Oj Kasiu, przygody przed i okołowyjazdowe mieliście niebywałe. Dobrze, że nie jesteście zbytnio przesądni i nie odwołaliście podróży. Wasz pierwszy przystanek - Mikulov - był i naszym pierwszym podczas wakacji. Zdjęcia mamy bardzo podobne. Zwracamy uwagę na podobne szczegóły :) Przymierzam się do relacji (niektórzy Cromaniacy mocno mnie do tego dopingują), zatem jest szansa, że niebawem też pokażę Mikulov z naszej perspektywy oraz wiele, wiele więcej.
Uwielbiam Twoje pisanie i choć ostatnimi tygodniami nie miałam zbyt wiele czasu na czytanie relacji, wczoraj nadrobiłam zaległości. Czekam na kolejne odsłony przygód :hut:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 06.12.2018 21:40

travel
Apartament koniecznie musi mieć jakieś siedzonka na zewnątrz , jak tego nie ma ,to żeby był najtańszy nie wchodzi w rachubę.

Zdecydowanie. Choćby taki :oczko_usmiech:

P8164113.JPG

Igłą pinii
Zdjęcia mamy bardzo podobne. Zwracamy uwagę na podobne szczegóły

Miło mi to słyszeć, bo Ty gust i wyczucie piękna masz 8)
Przymierzam się do relacji (niektórzy Cromaniacy mocno mnie do tego dopingują)

Nieustannie jestem w gronie dopingujących :D
Uwielbiam Twoje pisanie i choć ostatnimi tygodniami nie miałam zbyt wiele czasu na czytanie relacji, wczoraj nadrobiłam zaległości. Czekam na kolejne odsłony przygód :hut:

Dziękuję :) Spieszę zatem na ten Vis :D :papa:

Mam nadzieję, że wszyscy otrzymali prezenty dzisiaj ,a nie rózgi? :oczko_usmiech:

Pozdrowienia z oblężonej przez Mikołajów Gdyni 8) :papa:

IMG_20181202_112407.jpg
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 07.12.2018 09:26

Katerina napisał(a): Widać profesjonalizm w dystrybucji Cyca :boss: Tu właśnie jest rozlewany przydział białego Muscata dla Kateriny.. Obrazek
Cyc transformers 8O
Bardzo się zmienił w rękach Kapitana :oczko_usmiech:
Na szczęście w delikatnych dłoniach Kapitańskiej wrócił do pierwotnej postaci :mrgreen:
Katerina napisał(a): Obrazek
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 07.12.2018 09:29

Cyc transformers 8O

Na widok Kateriny pobladł i ze strachu wskoczył do butelki 8O 8O 8O
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 07.12.2018 18:44

beatabm napisał(a):
Cyc transformers 8O

A od kiedy to Cyc taki płochliwy :roll: ? :mrgreen: Niech się oswaja, teraz będę często bywać w krainie, z której pochodzi :lol: :lol: :lol:
BTW, kolor w karafce wygląda szlachetnie, ale w tym bidonie... :oczko_usmiech: :lol:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 07.12.2018 18:52

Katerina napisał(a):
beatabm napisał(a):
Cyc transformers 8O

A od kiedy to Cyc taki płochliwy :roll: ? :mrgreen: Niech się oswaja, teraz będę często bywać w krainie, z której pochodzi :lol: :lol: :lol:
BTW, kolor w karafce wygląda szlachetnie, ale w tym bidonie... :oczko_usmiech: :lol:

Oj nie czepiaj się butelki :roll: :roll: :roll: Wiesz że Cyc wart grzechu :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.12.2018 19:22

Katerina napisał(a):travel

Zdecydowanie. Choćby taki :oczko_usmiech:

P8164113.JPG

Igłą pinii
Zdjęcia mamy bardzo podobne. Zwracamy uwagę na podobne szczegóły

Miło mi to słyszeć, bo Ty gust i wyczucie piękna masz 8)

:roll:
Tak,rzeczywiście zauważyłem 8O
Podobne wyczucie piękna jak u Tej Pani
co z Nią mieszkam... 8) :lol:
Odpadajace balkony,
Odrapane portale,
Zardzewiałe kraty...itd...itp...
:oczko_usmiech:
:hut: :papa:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 08.12.2018 22:49