Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mam takie odczucie,ze w tym

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Haweł
Cromaniak
Mam takie odczucie,ze w tym

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 27.02.2010 16:27

roku moze byc tloczno w Chorwacji,Bulgarii,Wloszech...a to za przyczyna klopotow w Grecji i poczatki klopotow w Hiszpanii...Jak tam beda takie jaj w sezonie,to roznie moze byc...I jeszcze te trzesienia ziemi gdzieniegdzie...moze sie myle...na wszelki wypadek,mam rezerwacje w hotelu na ten rok...
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 27.02.2010 20:52

mnie się wydaje, że ze względu na swoją sytuację Grecja może być tańsza niż w pooprzednich latach, aby przyciągnąć więcej turystów (i pieniędzy)
Ale to takie wróżenie z fusów, przyjdzie lato to się przekonamy.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 23.03.2010 14:17

Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 24.03.2010 21:12

Polakow w tym roku wedle prognoz bendzie duzo wszendziej. Na Baltyku i za granica. Polska gospodarka jak by nie bilo jest coraz bardziej prezna. Nie znam sie na makro ekonomy alu u was jak ostatnio bile nie widac skutkow i atmosferi krizisu globalnego i europejskiego. Zlotowka dobrze stoji (moze szczescie za nie weszliscie do eurozony jeszcze). I co najwarzniejsze dzialacie, pracujecie produkujecie....nie czekacie jak Greci na 14 pensje od panstwa. Pozdrawiam
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 24.03.2010 21:14

...i jeszcze jedno czy nie zauwarziliscie ze inne narodowosci z obecnej EU do was przijerzdaja i szukaja prace, i to nie tylko z bilich demolodow.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 24.03.2010 21:57

Leon napisał(a):...i jeszcze jedno czy nie zauwarziliscie ze inne narodowosci z obecnej EU do was przijerzdaja i szukaja prace, i to nie tylko z bilich demolodow.

Leon, kryzysy, to my mamy we krwi.
Nas rozleniwia jak jest dobrze i nie potrafimy żyć bez spięć, kłótni, swarów.
Zobacz historię Europy.
Zawsze wszyscy chcieli, żebyśmy byli skłóceni,
bo to jest właśnie motor postępu Europy i jedyna droga do tego,
żebyśmy nie podbili całego świata :D :D :D
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 24.03.2010 22:36

Haweł napisał(a):roku moze byc tloczno w Chorwacji,Bulgarii,Wloszech...a to za przyczyna klopotow w Grecji i poczatki klopotow w Hiszpanii...Jak tam beda takie jaj w sezonie,to roznie moze byc...I jeszcze te trzesienia ziemi gdzieniegdzie...moze sie myle...na wszelki wypadek,mam rezerwacje w hotelu na ten rok...

- Ja tam nic nie rezerwuję, najwyżej będzie więcej turystów ale o miejsca się nie obawiam :wink:
- Mimo kłopotów w Grecji na razie tam wycieczki czy wczasy nic nie tanieją
- Trzęsienia ziemi bywają też w Chorwacji
( forum/viewtopic.php?t=22496)
Zrezygnuj z hotelu !!! pod namiotem bezpieczniej :D :papa: :hearts:
Dromader
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dromader » 25.03.2010 08:58

krakuscity napisał(a):
- Mimo kłopotów w Grecji na razie tam wycieczki czy wczasy nic nie tanieją

Mało tego, według zasłyszanych informacji w PR III, cena paliwa wzrosła tam o ok. 50%. 8O
Nie wiem niestety, czy ta informacja dotyczyła całej Grecji, czy może konkretnej wyspy.
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 25.03.2010 09:41

Ja zawsze rezerwowałem w ostatniej chwili a w tym roku właśnie zrobiłem rezerwacje z 3 miesięcznym wyprzedzeniem.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 25.03.2010 09:50

W 2007 roku ceny paliwa w GR były tak śmieszne, że chciałem zatankować cysternę żeby zwieźć ją do Polski :lol: 0,92 E za PB95, kiedy u nas to samo paliwo kosztowało 1,3 E. No to jak miało nie tąpnąć u nich :?: Musiało :!: teraz wg tego co piszecie powinni mieć 1,38 E u nas :?: w tej chwili 1,16 E
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 25.03.2010 11:35

Paliwo w Grecji około 1,18 ON,benzyna 1,39 -1,57,LPG 0,55,w całej Europie idzie w górę. :(
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 25.03.2010 11:47

piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 25.03.2010 13:07

Leszek Skupin napisał(a):W 2007 roku ceny paliwa w GR były tak śmieszne, że chciałem zatankować cysternę żeby zwieźć ją do Polski :lol: 0,92 E za PB95, kiedy u nas to samo paliwo kosztowało 1,3 E. No to jak miało nie tąpnąć u nich :?: Musiało :!: teraz wg tego co piszecie powinni mieć 1,38 E u nas :?: w tej chwili 1,16 E

i co z tego?

w pieknym kraju Ukraina w sezonie narciarskim ON kosztowal niecale 2 zeta i co z tego?

??????????

I nic :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.03.2010 18:58

Kevlar napisał(a):Ja zawsze rezerwowałem w ostatniej chwili a w tym roku właśnie zrobiłem rezerwacje z 3 miesięcznym wyprzedzeniem.

Kevlar Ty "stary" wiarusie :lol: :wink: :lol:
Randka (jazda) w ciemno :!: ...nie jakieś tam kwartalne rezerwacje :lol:
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 26.03.2010 05:17

No i tak nic z tego nie wyszło bo żona jednak nie dostanie urlopu bo ktoś u niej w pracy ma mieć operację. I taki sposób nici z wcześniejszej rezerwacji. :(
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko