Pakula napisał(a):Witam wszystkich forumowiczów.Mam taki plan na wakacje 2008.Więc tak chodzi mi po głowie taka trasa: Wyjazd ze Swarzędza w strone Bułgari tam pobyt około 2-3 dni,następnie Turcja no tam troche dłużej około 5 dni,potem Grecja też ze 3 dni.Wyjazd z Grecji i przejazd przez Albanie,Czarnogóre i odpocząć w CHORWACJI !!!!!!. Wiem że plan jest ambitny albo co niektórzy powiedzą conajmniej głupawy,ale prosze o rady .Moze ktoś pokonał taką albo podobną trase.Wysłucham wszystkie opinie i rady .Zgóry wielkie dzięki!!!!!!
AndrzejJ. napisał(a):Pakula napisał(a):Witam wszystkich forumowiczów.Mam taki plan na wakacje 2008.Więc tak chodzi mi po głowie taka trasa: Wyjazd ze Swarzędza w strone Bułgari tam pobyt około 2-3 dni,następnie Turcja no tam troche dłużej około 5 dni,potem Grecja też ze 3 dni.Wyjazd z Grecji i przejazd przez Albanie,Czarnogóre i odpocząć w CHORWACJI !!!!!!. Wiem że plan jest ambitny albo co niektórzy powiedzą conajmniej głupawy,ale prosze o rady .Moze ktoś pokonał taką albo podobną trase.Wysłucham wszystkie opinie i rady .Zgóry wielkie dzięki!!!!!!
Proponuję Swarzędz ,wyjazd w okolice 3 dni,następnie wyjazd w kierunku Turcji ,ale tak by było blisko Swarzędza. Albania ,Czarnogóra ,Grecja palcem po mapie.
Odpoczynek w Chorwacji jak najbardziej.
Pakula napisał(a):AndrzejJ. napisał(a):Pakula napisał(a):Witam wszystkich forumowiczów.Mam taki plan na wakacje 2008.Więc tak chodzi mi po głowie taka trasa: Wyjazd ze Swarzędza w strone Bułgari tam pobyt około 2-3 dni,następnie Turcja no tam troche dłużej około 5 dni,potem Grecja też ze 3 dni.Wyjazd z Grecji i przejazd przez Albanie,Czarnogóre i odpocząć w CHORWACJI !!!!!!. Wiem że plan jest ambitny albo co niektórzy powiedzą conajmniej głupawy,ale prosze o rady .Moze ktoś pokonał taką albo podobną trase.Wysłucham wszystkie opinie i rady .Zgóry wielkie dzięki!!!!!!
Proponuję Swarzędz ,wyjazd w okolice 3 dni,następnie wyjazd w kierunku Turcji ,ale tak by było blisko Swarzędza. Albania ,Czarnogóra ,Grecja palcem po mapie.
Odpoczynek w Chorwacji jak najbardziej.
Ciesze sie że cie rozbawiłem ale jak masz pisać w ten sposób to lepiej nierób tego wcale.
Pozdrawiam
Pakula napisał(a):Wyjazd ze Swarzędza w strone Bułgari tam pobyt około 2-3 dni, następnie Turcja no tam troche dłużej około 5 dni, potem Grecja też ze 3 dni. Wyjazd z Grecji i przejazd przez Albanie, Czarnogóre i odpocząć w CHORWACJI !!!!!!
Pakula napisał(a):Moze ktoś pokonał taką albo podobną trase.
LRobert napisał(a):Ja tak na marginesie o wycieczkach japońskich. Też zresztą w Paryżu i dotyczy skosnookich bo nie wiem na pewno czy ta Japończycy.
LRobert napisał(a):Plan masz ambitny. Pytanie czy warto tak gonic.
LRobert napisał(a): A moja rodzina narzeka ze ja chce w urlop duzo zobaczyc. Chyba im wydrukuje twoj plan. Zobacze jakie beda mieli miny.
[quote="niezawodny"]
Ja, podobną w tym roku (sierpień);(16.08/godz. 10.00) Kraków-N.Sącz-Krynica-Muszynka (SK)-Preszov-Koszyce-(H) Miszkolc-Debreczen-(RO) - Oradea-Cluj Napoca-Sibiu (nocleg) - przełom Oltu-Piteszti-Bukareszt-Giurgiu (BG) - Ruse - Varna - Sinemorec (5 dni pobytu)- Malko Tyrnowo (TR) - Edirne - Istanbuł (5 dni pobytu) - Tekirdag-Gallipoli-Eczebat (nocleg) - prom przez Dardanele - Canakkale-Troja-Assos (Behrhamkale)-Canakkale (nocleg) - prom przez Dardanele- Eczeabat-Gallipoli-Kesan (GR) - Aleksandropuli-Kavala - Jerissos (Chalkidiki/Atos - 2 noclegi) - Thessaloniki - (MK) - Gevgelija - Skopje (SRB) - Nisz - Belgrad - (HR) - Vukovar (nocleg) - Donji Miholac (H) - Pecs - Budapeszt - Vac (SK) - Banska Bystrzyca - Ruzomberok - Dolny Kubin -(PL) Chyżne - Kraków (01.09/godz. 22.00)
Nie polecam zwiedzania Europy w w/w japońskim stylu :wink:
gospodarz napisał(a):Niezawodny,
podoba mi się ta trasa. Czy relacjonowałeś ją gdzieś w sposób bardziej szczegółowy?
gospodarz napisał(a):RO i BG pamiętam sprzed 3x lat i od jakiegoś czasu przemyśliwuję czy by tam nie wrócić.
gospodarz napisał(a):A jakbyś się zachował na wycieczce w Japonii [code]
niezawodny napisał(a): A tak całkiem serio to szukam chętnych na wyprawę do Mongolii własnym autem. A z tamtąd do Japonii rzut beretem, zdaje się są jakieś promy samochodowe do Japonii z Sachalina
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe