Witam wszystkich forumowiczów.
W tym roku po raz pierwszy wybieramy się z żoną do Chorwacji. Sami we dwoje.
Postanowiliśmy zacząć od Dubrownika. Mimo, że wyjeżdżamy dokładnie za miesiąc, od kilkunastu tygodni "przeczesuję" nasze forum w celu pozyskania jak największej ikości informacji.. Muszę przyznać , że już jestem nieźle obcykany. Teoretycznie oczywiście. Oprócz tego przewodniki, mapy... . Szkoda , że trzeba jeszcze tyle czekać. Ale to też fajny stan, bo wszystko przed nami.
W zasadzie o rzeczach najważniejszych wiem.
Wiem jak dojechać ( planujemy podróż przez Niemcy , Austrię, Słowenię i potem Cro ale starą drogą, aby poczuć ten kraj. Oczywiście nocleg po drodze. Potem na kamp w okolicy Dubrownika. Namierzamy się na kamp pod Masliną w Oraszacu ( tyle o nim czytałem ). Ale jeżeli po drodze znajdziemy coś, co nam się spodoba, to czemu nie. Może jakiś przydomowy. Gdyby oczywiście ktoś miał jakieś namiary na fajny i niedrogi kamp to bardzo proszę. Będę wdzięczny.
Planujemy dużo wycieczek po okolicy oraz do BiH. Żeby tylko czasu wystarczyło.
Dalczego kamp? Bo jako studenci jeździliśmy tylko pod namiot. Teraz chcemy to powtórzyć, tym bardziej, że w Cro jest ciepło. Nawet kupiliśmy nowy.
Tu pojawia sie moje pierwsze pytanie. Jak z lodówkami na kampie? Czy lodówka samochochodowa na 12V spełni swoje zadanie przy tak wysokich temperaturach jak w Cro? Chcemy gotować na gazie i gdyby nie lodówka to nie "bralibyśmy/ kupowalibysmy" prądu. Zawsze jakoś sobie bez niego radziliśmy.
Po drugie. Mamy samochód na LPG. Czy ktoś wie jak jest z kupnem gazu w Niemczech. Czy są jakieś problemy? I jeszcze jedno. Jaka jest obecnie cena gazu w Cro. Wiem wiem, że to było ale ostatnio zobaczyłem na stronie PZMotu cenę 4,9 kun. Czy ktoś to może potwierdzić? A może zaprzeczyć?
Jeszcze raz chcę powiedzieć, że bardzo mi miło, że nareszcie znzlazłem się w tak zacnym gronie Cromaniaków i Crofanów. Czekam na jakieś wieści od Was.
Jeju, jak to jeszcze długo trzeba czekać !!!
Nara