napisał(a) dudu86 » 16.03.2011 21:42
Witam wszystkich,
Śledzę to forum od jakiegoś czasu i w końcu postanowiłem sie zarejestrować i popytać.
Planuję w tym roku wyjazd do Chorwacji w 4 osoby (2 pary) autem i jesteśmy na etapie szukania miejscówki. Jako, że to ja zawsze w naszej ekipie ogarniam takie rzeczy spadło to na mnie, a że w dodatku mam bzika na punkcie Hajduka Split to już w ogóle to moja broszka
.
Tak poczytałem nie tylko tu i stwierdzam, że chyba jedne z lepszych miejscowości do pojechania to: Baska Voda, Rogoznica, Trpanj, Pakostane i Vinisce. Obowiązkowym punktem jest oczywiście Split i stadion Hajduka, więc też nie może być za daleko z dojazdem.
Terminy jakie bierzemy pod uwagę to koniec lipca bądż koniec sierpnia.
Obecnie jestem na etapie szukania hoteli na stronie booking.com, i widzę że szczególnie w lipcu to już ciężko z dobrymi miejscówkami. Generalnie to czego szukamy to jakiś mały/średni hotel niedaleko plaży, i z opcją śniadań w cenie (ewentualnie jak będzie przystępnie to kolacje też sie nadadzą) i żeby dookoła było też gdzie pojechać i zobaczyć coś fajnego.
Wiem, że dużo osob sugeruje wyjazd w ciemno, ale szczególnie lipiec i biorąc pod uwagę to, że w tym roku sporo osób zrezygnuje z urlopu w terenach Egiptu i Tunezji, daje mi na tyle do myslenia, że wolałbym mieć już coś zaklepane.
Jeśli ktokolwiek może mi jakoś w czymś doradzić, pomóc, polecić jakąś miejscówkę to będę bardzo wdzięczny
ewentualnie mój mail:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl