bartos79 napisał(a):damianisko5 napisał(a):Małym, czyli jakim modelem?
W tym roku nadarzyła się okazja do sprzedania mojej Reni, i na obecna chwile do drogi szykuje się, o ile nie trafi się jakaś okazja z mojego kręgu zainteresowania - toyota yaris 2015r.
Jedziemy w trzy dorosłe osoby+ siedmiolatka+bagaż
Morsu napisał(a):Hej
Chiałbym rozpocząć temat jazdy mniejszym autem na Chorwację. Sam zamierzam wybrać sie w tym roku Fiatem Cinquecento 899 cm + LPG + gruntowny przeglądzik.
Czy ktoś z forumowiczów jeździł już "takimi autami" gdzieś dalej, jak sprawują się w cieplejszych klimatach (autko bez klimy )
W ile osób podróżowaliście ? Każde sugestie mile widziane.
Sol-Wagon napisał(a):ale to wcale nie jest tak źle...na 1 kg masy przypadało Ci ok. 14,47 KM...
ja mam niby większe, wygodniejsze (z przodu), ale na 1 kg masy przypada mi ok. 12,88 KM i się jedzie...:p
dids76 napisał(a):Chyba odwrotnie
dids76 napisał(a):Sol-Wagon napisał(a):ale to wcale nie jest tak źle...na 1 kg masy przypadało Ci ok. 14,47 KM...
ja mam niby większe, wygodniejsze (z przodu), ale na 1 kg masy przypada mi ok. 12,88 KM i się jedzie...:p
Chyba odwrotnie
Na 1km przypada 12,88kg. Chyba że masz auto o masie 1000kg o mocy 12880km, czyli coś w rodzaju F16
Ps. W moim 19-sto letnim Golfie na jednego konia mechanicznego przypada 12,7 kilograma. Oczywiście jeżeli część z tych koni już nie zdechła
magnyc napisał(a):W zeszłe wakacje widziałem 3 osoby w Omisiu w Fiacie 500 na poznańskich numerach. Wszystkim się da dojechać. W latach 90tych byłem z rodzicami fiatem 126p w Grecji i Turcji, więc wszystkim współczesnym się dojedzie w luksusowych niemal warunkach.
certain napisał(a):A jak myślicie? Golf 3 z 1996 r. da radę dojechać w sierpniu?
certain napisał(a):A jak myślicie? Golf 3 z 1996 r. da radę dojechać w sierpniu?
dids76 napisał(a):Sol-Wagon napisał(a):ale to wcale nie jest tak źle...na 1 kg masy przypadało Ci ok. 14,47 KM...
Chyba odwrotnie
Na 1km przypada 12,88kg. Chyba że masz auto o masie 1000kg o mocy 12880km, czyli coś w rodzaju F16
Ps. W moim 19-sto letnim Golfie na jednego konia mechanicznego przypada 12,7 kilograma. Oczywiście jeżeli część z tych koni już nie zdechła