nie obraź się, ale tego nigdy nie mogłem zrozumieć silnik 1,2 i gaz [/quote]
Zbyt długo na tym forum jesteśmy żeby się obrażać za takie wpisy. Nie będę Cię przekonywał, bo to nie miejsce na to. Powiem tylko tyle, że za 50 PLN robię 400 km.
kadetdudi napisał(a):te kiero napisał(a):nie obraź się, ale tego nigdy nie mogłem zrozumieć silnik 1,2 i gaz
Zbyt długo na tym forum jesteśmy żeby się obrażać za takie wpisy. Nie będę Cię przekonywał, bo to nie miejsce na to. Powiem tylko tyle, że za 50 PLN robię 400 km.
anakin napisał(a):te kiero napisał(a):nie obraź się, ale tego nigdy nie mogłem zrozumieć silnik 1,2 i gaz
Ja znałem magika, który w Tico (800 cm3) też miał.
To dopiero "magia".
Ale do Cro chyba nie jechał, nie wiem.....
kadetdudi napisał(a):Bliżej 8 litrów. Na baku robię właśnie ok. 400 km. Przy fabii robiłem ok. 320 km. Ale to już chyba ostatnie auto na gaz. Wszystko fajne, ale mniej miejsca w bagażniku przez koło zapasowe, dodatkowo płatne przeglądy. Finansowo się opłaca, ale...
fabio007 napisał(a):Niecałe 8 litrów/100 km LPG spaliła mi vectra B 1,8 w podróży do Chorwacji kilka lat temu (4 osoby + bagaż, butla w kole 45 litrów, wchodziło oczywiście mniej). Prędkość około 120 km/h na autostradzie.
anakin napisał(a):fabio007 napisał(a):Niecałe 8 litrów/100 km LPG spaliła mi vectra B 1,8 w podróży do Chorwacji kilka lat temu (4 osoby + bagaż, butla w kole 45 litrów, wchodziło oczywiście mniej). Prędkość około 120 km/h na autostradzie.
E, tam....deczko ściemniasz.
10l/100 km jak nic łyknęła.
Sprawdzone dwa razy i to w tej samej konfiguracji, pojemności silnika jak i butli.
"Uroda" Viki była taka, że spalanie miała na stałym poziomie (właśnie 10l ), niezależnie od tego ile osób czy bagażu nią jechało, czy była włączona klima, czy też jej nie było.
I to zarówno na Chorwację, jak i koło komina.
Silnik 1.8, 115 KM.
Teraz mam ten sam, tylko 125 KM.
I tu benzyny "łyka" 8,2 l (wg wskazań komputera).
anakin napisał(a):No przecież nie będziemy się kłócić o 3,28 zeta.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi