Dzień dobry,
na samym początku chciałabym przeprosić za kłopot i rozpoczęcie nowego tematu.
Mam problem i wierze że wspólnymi siłami, z waszą pomocą, uda mi sie go rozwiązać. O co chodzi?
Może ja wyjaśnie od początku.
Na przełomie lipca - sierpnia pragnę wyjechać do Chorwacji (szczegółowo to do Beli) na wolontariat. Mogę wyjechać od 30 lipca ale w Polsce musze być już 16 sierpnia. Mam tam spędzić dwa tygodnie. Wiem, że pomiędzy tymi datami nie ma 14 dni ale wolę już na początku zaoferować swoją elastyczność odnoścnie terminu wyjazdu z Polski.
Rozmawiając z instutucją u której będe odbywać wolontariat dowiedziałam się ze najlepiej będzie jeśli dostane się do Rijeki, następnie na wyspę Cres a później do Beli. Z Cres już nmie odbiorą jakbym nie miała jak dotrzeć do Beli.
Jestem z Wrocławia i już ok. miesiac próbuje zanleźć dojazd do Rijeki. Nic. Totalnie nic. Albo źle szukam, albo nie wiem co. Szukam w biurach podróży, na stronach auto-stopowych (polskich i jednej niemieckiej). Nic.
Przegladałam "kalendarz wyjazdowy" i fakt faktem ktoś wyjeżdża do Chorwacji ale ... no i tu kolejny problem.
Wyjeżdżam pierwszy raz i do Chorwacji, i w ogóle za granice. Nie znam okolic. Niby nic trudnego w poszukaniu na mapie ale mój internet chodzi wolniej niż ... i właśnie ta jego prędkość mnie dobija.
Pomyślałam sobie że jako osoby będące fanami Chorwacji będziecie wiedzieli coś o jakiś przewoźnikach, osobach z którymi mogłabym się zabrać, jak najwygodniej będzie mi tam dojechać (do jakiego miasta) i wszystkie inne możliwe drogi transportu do Rijeki.
Fakt że być może będe musiała zrezygnować z marzenia mnie niewiarygodnie ... dobija.
Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek oznaki niesienia pomocy.
Aleksandra