Marsallah napisał(a):Can't wait!
Fajno, zatem, zaraz Castle
Marsallah napisał(a):Can't wait!
elfik99 napisał(a):Pięknie jest ten zamek położony!!!
A ta żółta łódź rewelacyjna!!!!!!!......
tony montana napisał(a):Wejście kosztuje niemało, bo 9 funciaków, spotkałem się z różnymi opiniami w necie czy warto - wg mnie, zdecydowanie warto!
tony montana napisał(a):Ten zamek oraz Eilean Donan (będziemy po drodze na Skye Island) to chyba obok edynburskiego oraz tego ze Stirling najbardziej znane zamki w Szkocji
Franz napisał(a):tony montana napisał(a):To super, by the way - skąd wróciłeś Wojtku?
Z krótkiego wypadu do Rumunii, poprzedzonego wypadem w Jurę oraz do Czech.
Pozdrawiam,
Wojtek
Aglaia napisał(a):
Z naszego doświadczenia - Stirlig i Eilan Donan - zdecydowanie tak. Urquhart i Edynburg nieco nas rozczarowały - pewnie przede wszystkim przez tłumy zwiedzających. Ale w Szkocji jest jeszcze trochę fajnych zamków (i nie tylko - bo ruiny niektórych opactw też mają swój urok i czar).
PS: tak, tak - moja relacja się tworzy - ale dwa osobniki zdychające w domu na zapalenie płuc zdecydowanie opóźniają ten proces .
Marsallah napisał(a):Łyknąć trochę historii przy okazji podziwiana widoków i chłonięcia innej kultury = wartość dodana do wywczasu!
A propos łykania, to coś podrożały dramy. Jesienne dostawy do sklepów w PL mają ceny o ok. 20% wyższe od wiosenno-letnich! Czy to kwestia ruchów na rynku walut, czy wszedł jakiś nowy podatek? Bo cła z Wysp to chyba (jeszcze) nie?
Franz napisał(a):tony montana napisał(a):Słońce póki co, przegrywa walkę z chmurami
Ale walczy...
Pozdrawiam,
Wojtek
Marsallah napisał(a):UroQliwy zameczek, a raczej ruiny Ale co dalej, rozumiem, że zaczęło Was suszyć?