Francja produkuje ponad 1 500 rodzajów serów. Francuzi są odpowiedzialni za stworzenie metrycznego systemu miar i wag w 1793 roku. Francja nie jest ojczyzną croissanta - to ciasto pochodzi z Austrii. Kipferl – przodek croissanta, który narodził się w wiedeńskich kawiarniach w XIII wieku – był oryginalnym porannym słodyczem w kształcie półksiężyca.
elfik99 napisał(a):Ty to jesteś rozpuszczony!!....... Dosyć miłe...... Tyle wspaniałych rzeczy widziałeś w życiu, że takie piękne krużganki już Cię nie ruszają.......
W zasadzie masz rację - kiedy człowiek się przyzwyczai do piękna, reaguje żywszym serca biciem dopiero na nadzwyczajne piękno. Mogę Cię jednak zapewnić, że tutaj się nam również bardzo podobało.
Franz napisał(a):Od razu rzuca się nam w oczy wejście do krużganków, przy którym ktoś zawiesił zachętę do wpłaty pięciu bądź dziesięciu euro, jeśli całość się spodoba.