Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Francja

Francja produkuje ponad 1 500 rodzajów serów. Francuzi są odpowiedzialni za stworzenie metrycznego systemu miar i wag w 1793 roku. Francja nie jest ojczyzną croissanta - to ciasto pochodzi z Austrii. Kipferl – przodek croissanta, który narodził się w wiedeńskich kawiarniach w XIII wieku – był oryginalnym porannym słodyczem w kształcie półksiężyca.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 05.02.2014 20:55

tony montana napisał(a):Jak tam - jest jakas poMaderowa depresja powyjazdowa? ;)

Franz napisał(a):Takie stany są mi obce.
Natomiast nie do końca ochłonąłem po przywitaniu, jakie mi urządziła wypożyczalnia samochodów na samym wstępie, stawiając mnie szantażem pod murem.

Pozdrawiam,
Wojtek

Dobrze się domyślał, że "dobrowolny dodatkowy insiurens?" a jak nie - to obciążenie czasowe karty kredytowej kwotą np 600 Oiro? ;)

Z takiego powodu zrezygnowałem z pewnej wypożyczalni po przeczytaniu opinii...
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 05.02.2014 22:12

tony montana napisał(a):Dobrze się domyślał, że "dobrowolny dodatkowy insiurens?" a jak nie - to obciążenie czasowe karty kredytowej kwotą np 600 Oiro? ;)

Ne 600, tylko 900. Ale na to byłem przygotowany.

Natomiast panienka za ladą po wielokrotnym namawianiu mnie na ubezpieczenie i mojej wielokrotnej odmowie, niby to dala za wygraną, po czym stwierdziła, że moja karta nie pozwala na blokadę w tej wysokości.
Już miałem obawy, czy ktoś mi karty nie opędzlował, ale w danym momencie nie miałem tego jak sprawdzić. Chciałem im zostawić w depozycie tę kwotę w gotówce, ale to nie wchodziło w rachubę. Został mi wybór: dopłacę to ubezpieczenie, albo nie dostanę samochodu...

Pozdrawiam,
Wojtek
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 06.02.2014 09:58

Między tymi domkami z pruskim murem wypatrywałem Obeliksa :mrgreen:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 06.02.2014 16:04

kaszubskiexpress napisał(a):Między tymi domkami z pruskim murem wypatrywałem Obeliksa :mrgreen:

Bez szans :roll: . . . za dnia biega po okolicznych lasach za dzikami :mrgreen:

Pozdrawiam
Piotr
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 06.02.2014 16:36

Franz napisał(a):
tony montana napisał(a):Dobrze się domyślał, że "dobrowolny dodatkowy insiurens?" a jak nie - to obciążenie czasowe karty kredytowej kwotą np 600 Oiro? ;)

Ne 600, tylko 900. Ale na to byłem przygotowany.

Natomiast panienka za ladą po wielokrotnym namawianiu mnie na ubezpieczenie i mojej wielokrotnej odmowie, niby to dala za wygraną, po czym stwierdziła, że moja karta nie pozwala na blokadę w tej wysokości.
Już miałem obawy, czy ktoś mi karty nie opędzlował, ale w danym momencie nie miałem tego jak sprawdzić. Chciałem im zostawić w depozycie tę kwotę w gotówce, ale to nie wchodziło w rachubę. Został mi wybór: dopłacę to ubezpieczenie, albo nie dostanę samochodu...

Pozdrawiam,
Wojtek

Z chęcią poznam nazwę tej wypożyczalni aby wciągnąć ją na swoja prywatną listę .. :evil: :roll:
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 06.02.2014 17:21

tony montana napisał(a):Z chęcią poznam nazwę tej wypożyczalni aby wciągnąć ją na swoja prywatną listę .. :evil: :roll:

Z chęcią ją podam: Goldcar.

Jak miałeś z paliwem? Dostałeś z pustym bakiem czy pełnym? Jeśli z pełnym, to miałeś oddać tak samo, czy płaciłeś wypożyczalni za nie?

Pozdrawiam,
Wojtek
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 07.02.2014 13:10

Tu zawijamy naszą trasę, kierując się z wolna w stronę wejścia. Nie możemy się jednak oprzeć pokusie, by się uwiecznić z postaciami w kształcie kręgli, a wielkości - no cóż, przewyższających mnie o głowę.

P0720979.JPG

P0720980.JPG

P0720981.JPG

P0720984.JPG

P1060397.JPG

P0720985.JPG

P1060399.JPG
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 07.02.2014 13:54

Kręgle super :D ,
ciekawe jak duża jest kula do nich :wink: :papa: .
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 07.02.2014 14:05

mysza73 napisał(a):Kręgle super :D ,
ciekawe jak duża jest kula do nich :wink: :papa: .

Gdybym ja się skulił i wtoczył, to być może jeden bym przewrócił. ;)

P.S. Mam nadzieję, że nie przeoczyłaś "Twojego" schroniska.

Pozdrawiam,
Wojtek
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 07.02.2014 14:14

Franz napisał(a):
P.S. Mam nadzieję, że nie przeoczyłaś "Twojego" schroniska.

Pozdrawiam,
Wojtek

No wiesz co 8O , jak mogłeś mnie o to posądzić :roll:

:wink: :mrgreen: :papa:
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 07.02.2014 14:36

mysza73 napisał(a):No wiesz co 8O , jak mogłeś mnie o to posądzić :roll:

Wiesz... ostatnio to już tam chyba tylko we dwójkę wędrujemy. Wolałem się upewnić...

A może tylko my dwoje mamy jeszcze siły, by głos z siebie wydobyć. ;)

Pozdrawiam,
Wojtek
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 07.02.2014 14:40

Franz napisał(a):
mysza73 napisał(a):No wiesz co 8O , jak mogłeś mnie o to posądzić :roll:

Wiesz... ostatnio to już tam chyba tylko we dwójkę wędrujemy. Wolałem się upewnić...

A może tylko my dwoje mamy jeszcze siły, by głos z siebie wydobyć. ;)

Pozdrawiam,
Wojtek

Ja myślę, że jeszcze kilka osób z nami idzie :D

no a ja, jak pewnie zauważyłeś, złamałam kilka szlabanów :oops: ,
ale co tam szlabany :wink:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 07.02.2014 14:41

Franz napisał(a):
tony montana napisał(a):Z chęcią poznam nazwę tej wypożyczalni aby wciągnąć ją na swoja prywatną listę .. :evil: :roll:

Z chęcią ją podam: Goldcar.

Jak miałeś z paliwem? Dostałeś z pustym bakiem czy pełnym? Jeśli z pełnym, to miałeś oddać tak samo, czy płaciłeś wypożyczalni za nie?

Pozdrawiam,
Wojtek

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

No to coś Ci powiem (w tajemnicy) - Mycha o tym tylko wie, bo jej relacjonowałem rezerwacje wszelkie na bieżąco....

To była pierwsza wypożyczalnia, w której zamówiłem auto.. nawet ściągnęli mi kasę z karty (na szczęście zwrócili po rezygnacji).... poczytałem opinie (pytanie: czemu nie poczytałem ich PRZED REZERWACJA) i zrezygnowałem

Ja dostałem w CiCar 1/4 i tyle miałem zwrócić - jak oddawałem kluczyk przemiły koleś nawet nie ruszył się sprawdzić czy wraka nie przytargałem i czy paliwo jest ...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 07.02.2014 14:44

Obrazek

czad 8O
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 07.02.2014 15:41

mysza73 napisał(a):Ja myślę, że jeszcze kilka osób z nami idzie :D

Wiem. :) Raz za czas ktoś się gdzieś przyzna, że śledzi wszystkie, bądź niektóre z wątków.

mysza73 napisał(a):no a ja, jak pewnie zauważyłeś, złamałam kilka szlabanów :oops: ,
ale co tam szlabany :wink:

Zauważyłem.
Pomogę Ci je podnosić. ;)

FUX napisał(a):czad 8O

Fakt, że urokliwe bardzo. :)

Pozdrawiam,
Wojtek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Francja - France

Francja - strona 23
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone