napisał(a) Franz » 07.11.2016 00:14
Renatka66 napisał(a):Widzę, że bardzo lubicie zwiedzać klimatyczne miasteczka.
Uwielbiamy oboje. Osobiście ciężko mi się czasami zdecydować na zwiedzanie miast-molochów.
Renatka66 napisał(a):Czy zawsze macie ustaloną trasę i czas na zwiedzanie?
Mamy wprawdzie na oku kilka wybranych miejsc, których pominąć nie chcemy, jednak trasa zwykle jest ustalana na bieżąco i potrafi ulec zmianie w danym dniu - tak, że rano nie jesteśmy w stanie określić, co po południu zobaczymy.
Renatka66 napisał(a):Częściowo przejęliśmy od Was i innych z tego forum (Kulka, Dangol) sposób nocowania.
Kilka osób na forum przekonało się do naszego sposobu nocowania.
Renatka66 napisał(a):Czy zdarzyły się Wam jakieś nieciekawe sytuacje ? Mój małżonek zdecydowanie woli kampingi, ale to w pewien sposób ogranicza ( chociaż zauważyłam ,że właśnie we Francji jest ich sporo).
Nigdy żadnych przykrości nie doznaliśmy.
Zdarzają się ciekawostki, jak na przykład policjant, który zauważywszy wczesnym rankiem nasz samochód na bocznej dróżce, pytał, czy potrzebujemy pomocy. A raz uciekaliśmy nad ranem przed przypływem - spaliśmy na plaży i obudził nas szum fal, podchodzących pod samochód.
Renatka66 napisał(a):Podróżując po Francji przejechaliśmy przez cudne miasteczko ( niestety strasznie wtedy lało) i dopiero z Twojej relacji dowiedziałam się , że jest ono na liście Les plus beaux villages.
Ciekaw jestem, które to.
Pozdrawiam,
Wojtek