Popełniłem kilka mniej lub bardziej udanych relacji
Andaluzja, Algarve, Lizbona i okolice
Wiosenna Malta
Pag/Brać 2012
Kotlina Kłodzka 2012 (Adrspach, Kutna Hora, Praga, Hradec)
Cres 2008 - 1st time in Cro
2000 km po Rodos - 2011
Makarska Riwiera 2009
Trochę wiosny zimą - Cypr Luty 2013
Trochę lata wiosną - Turkiye 2013
BAWARIA, ITALIA, ISTRIA - SIERPIEŃ 2010, RZYM - Maj 2010, APULIA + KAMPANIA 2013
Listopadowa słoneczna Szkocja
Italia 2014 - Garda, Liguria, Dolomity
Kreta - Lipiec/Sierpień 2014
Kreta - Lipiec 2016
Teneryfa Zimą - Styczeń/Luty 2014
Gran Canaria zimą - Luty 2015
oraz
Montana on Tour - zbiór różnych krótkich wyjazdów
MALTA
Malta, podobnie jak niegdyś Kanarki, chodziła nam po głowach już od jakiegoś czasu.....
Aktualnie z Gdańska latają na wyspę od niedawna zarówno dobrodzieje z Ryanaira jak i Wizzaira, tak się złożyło, że po cięższym okresie prywatnym i zawodowym i bez dalszych wyjazdów (od lipca 2015!) udało się wyskoczyć na cztery pełne dni, choć decyzja zapadła dosłownie na nieco ponad tydzień przed wylotem....
Lot linią Wizzair wtorek 24.05 o godz. 18.55 (22.00 na Malcie)
Powrót linią Wizzair sobota 28.05 o godz. 22.35 (1.45 w Gdańsku)
Auto wynajęte w lokalnej wypożyczalni - miała być Kia Picanto, był white Spark, 23 Euro za dobę
Lecimy?
Stacja nowej kolei - PKM, niestety nie święcącej tryumfów w Trójmieście - ja jeszcze nie miałem okazji jechać (pierwsze składy wyjechały na tory we wrześniu 2015, już tną liczbę kursów z powodu małego obłożenia)
No, ale w końcu można dojechać do miasta z lotniska POCIĄGIEM, a całość wygląda IGŁA
My lecimy zaraz po Doncaster
Unser Flugzeug
Już w powietrzu - nad Obwodnicą Trójmiasta - plus w bonusie Jezioro Jasień
Niestety szybko przyszly chmury i nic dosłownie nie było widać, wypogodziło się na chwilę nad wybrzeżem Adriatyku
Lecieliśmy jeszcze nad Neapolem, ale zdjęcia są rozmazane, a Wezuwiusz był chyba po drugiej stronie
Po drugiej stronie po chwili mieli tez Etnę, ale ja nie widziałem
A to już Malta Freeport w Birzebugga, do lądowania podchodziliśmy mocnym łukiem mając wyspę po prawej stronie
KTOŚ CHĘTNY?