Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Szwedów widziałem ze dwóch, tyle samo Łotyszy. Wielu Rosjan w samochodach, paru Ukraińców i jednego Norwega oraz Białorusina . Co ciekawe, to rok temu w Grecji tych Norwegów było kilkunastu
ceny idą w górę więc ludzie zaczynają powoli rezygnować z wyjazdów do Cro. Ja w tym roku byłem nad naszym morzem. powiem wam tyle że nasi też bardzo się cenią.a kwoty które chcą za noclegi i standard pokoi który oferują ma się nijak do Chorwacji.Jak tak dalej będzie to zostanie basen na ogrodzie i to będzie urlop!! jedno co na + naszego morza że trafiłem na dobrą pogodę
Tyle, że dotyczy to Makarskiej. Nawet z tego forum widać, że Polacy polubili Dalmację i tam jeżdżą. Oczywiście nie wszyscy. Przypuszczam że statystyka na Istrii, Kvarnerze (szczególnie KRK) - jest dokładnie odwrotna. Polacy - najmniej. Włoch, Niemiec - co drugi,....
Ja ostatnio "zamoczyłem nogi" w Bałtyku w 2007 r. Byłem też później, mam tam rodzinę - ale bez zamaczania. Też trafiłem na dobrą pogodę. Szkopuł w tym, że jak sobie tylko przypomnę ten 2007 r. i usiłowanie kąpieli to zaraz mi nogi do kolan cierpną. Zimna była niemiłosiernie.
Bo nad Bałtyk nie jedzie się na plaże, tylko aby aktywnie wypoczywać! Rower, zwiedzanie, spacery. Nawet wiatr i deszczyk nie przeszkadzają. My byliśmy na weekend w czerwcu, nie rozebraliśmy się ani razu na plaży, deszczyk nas pokropił na spacerze, ale było super. Rewelacją jest dla mnie Świnoujście jako baza wypadowa i nade wszystko na rowery Niemcy. REWELACJA.
I powiedział nasz pan właściciel apartamentu v Hvar Zastupac, že przyjdą po nas na dwa tygodnie z Brazylie, a następnie cztery tygodnie Włosi. Wydawało się to takie nierealne, dlaczego z Brazylie? Ale w 2009 roku w Hvar Podstine po nas przybyli z USA i Nowej Zelandii. Ja też się zastanawiałam - dlaczego nawet z tak daleka? I widzę, że na Istrie też i z tak daleka .... R.
Wiadomo ze przejęzyczenie ale ciekawa gra słow wyszła. PS Moja 3.5 letnia còrka też Majeczka i zawsze mnie dziwi że dorosłe kobiety też tak moga mieć na imię