faziolot napisał(a):W Breli (przełom lipiec/sierpień) jakby mniej rodaków, za to dużo gości z Niemiec (o wiele więcej niż dwa lata temu). No i Rosjanie trafiali się nawet w Jadruli czy Stomaricy, na parkingu widziałem osobówki na rosyjskich blachach.
Pzdr
kroman napisał(a):faziolot napisał(a):W Breli (przełom lipiec/sierpień) jakby mniej rodaków, za to dużo gości z Niemiec (o wiele więcej niż dwa lata temu). No i Rosjanie trafiali się nawet w Jadruli czy Stomaricy, na parkingu widziałem osobówki na rosyjskich blachach.
Pzdr
Ja tez już widziałem w tym roku sporo rosyjskich blach, od Breli po Tucepi.
To wyraźny znak że Chorwacja mocno zdrożała.sam od 10 -ciu dni obserwuję ceny, ale obecność Rosjan to potwierdza.
Może to mit ale Rosjanie nie jeżdżą do tanich państw
Manga napisał(a):Najliczniejszymi turystami obecnymi w Chorwacji w tym okresie byli Niemcy, stanowiący aż 25% całkowitej liczny gości.
Kichol napisał(a):Za to nad Bałtykiem w tym roku wyjatkowo dużo Niemców.
Jedze sobie teraz po wybrzezu i zadziwiająco duzo naszych zachodnich sąsiadów - nigdy tylu nie widziałem...
faziolot napisał(a):W Breli (przełom lipiec/sierpień) jakby mniej rodaków, za to dużo gości z Niemiec (o wiele więcej niż dwa lata temu).
kaeres napisał(a):Nic nie bojkotują.
Mają blisko do Cro, a w Grecji w ogóle posucha z tytułu niejasnej sytuacji gospodarczej.
A nóż widelec jakiemuś Grekowi zechce się strajkować i nie zjesz obiadu.
greenrs napisał(a):A w poprzednich latach mieli dalej? Czyżby dowód na ruchy płyt tektonicznych?
woka napisał(a):Rosjan spotykam w Chorwacji od co najmniej 10 lat. Jak do tej pory nie była to duża ilość, ale byli.
Indeks
VII. 2012./VII. 2011.
Dolasci
Ukupno 99,7
Domaći 91,6
Strani 100,4
Procentowo
Njemačka 17,4
Slovenija 14,1
Češka 9,8
Austrija 7,8
Poljska 6,9