Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mało ludzi na urlopach w Chorwacji 2012??

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

W tym roku urlop w Chorwacji spędza o wiele mniej turystów

Tak
52
41%
Nie
74
59%

Liczba głosów : 126

Miken77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miken77 » 31.07.2012 08:04

pawelh napisał(a):By pojechać na urlop i po jego powrocie a zarazem przed następnym muszę wyrabiać 500 procent normy prawie jak Bronisław Talar budowniczy powojennej Warszawy.Czyli czas na relacje jesienią i zimą.Generalnie super i jest plan na kolejny wyjazd.pozdrawiam

Jesteś lepszy od Talara. Dostawał nagrody od władzy już za 200% normy :D
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 31.07.2012 13:09

Pag w 2 połowie lipca wydaje mi się był obłożony ale wydaje mi się, że w porównaniu z tym samym okresem w 2009 r. było ludzi jednak mniej. Może to da Chorwatom trochę do myślenia i zejdą trochę z cen bo wywindowali je strasznie.
vielki
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) vielki » 31.07.2012 15:08

ja bylem 15-30.07 w Makarskiej, Omis'u , Baska Vodzie i okolicznych wioskach

jest ... prawie ze brak niemcow ... :twisted:
jak zawsze niemcow widzialem wielu tak tym razem
czesi i polacy ...

w omis'u turysci to:
ok 70% polacy
ok 15% czesi i słowacy
ok 5% wegrzy i niemcy
Kichol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kichol » 01.08.2012 19:35

vielki napisał(a):jest ... prawie ze brak niemcow ... :twisted:
jak zawsze niemcow widzialem wielu tak tym razem
czesi i polacy ...

Za to nad Bałtykiem w tym roku wyjatkowo dużo Niemców.
Jedze sobie teraz po wybrzezu i zadziwiająco duzo naszych zachodnich sąsiadów - nigdy tylu nie widziałem...
waldi-ia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldi-ia » 02.08.2012 21:30

.... nad Bałtykiem w tym roku wyjatkowo dużo Niemców.
Jedze sobie teraz po wybrzezu i zadziwiająco duzo naszych zachodnich sąsiadów - nigdy tylu nie widziałem...[/quote]

Czyżby nasz premier obiecał im zwrot Prus i nie tylko ? Miasto wolne Gdańsk miej się na baczności , teraz Westerplatte już was nie obroni , cały kapitał w obcych rękach . Kolejny rozbiór Polski stał się faktem :(
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 02.08.2012 21:52

waldi-ia napisał(a):Czyżby nasz premier obiecał im zwrot Prus i nie tylko ? Miasto wolne Gdańsk miej się na baczności , teraz Westerplatte już was nie obroni , cały kapitał w obcych rękach . Kolejny rozbiór Polski stał się faktem :(

A świstak siedzi i .........
Kichol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kichol » 03.08.2012 07:39

waldi-ia napisał(a):.... nad Bałtykiem w tym roku wyjatkowo dużo Niemców.
Jedze sobie teraz po wybrzezu i zadziwiająco duzo naszych zachodnich sąsiadów - nigdy tylu nie widziałem...

Czyżby nasz premier obiecał im zwrot Prus i nie tylko ? Miasto wolne Gdańsk miej się na baczności , teraz Westerplatte już was nie obroni , cały kapitał w obcych rękach . Kolejny rozbiór Polski stał się faktem :([/quote]

heheh :)

Raczej po prostu Niemcy w tym roku oszczędzają; więc zamiast drogich Włoch, Hiszpani czy Chorwacji wybrali sie do taniej Polski ;)
Przy okazji zatankuja pełny bak w dobrej cenie jak będą wracać :lol:
Kasiula.m
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasiula.m » 08.08.2012 21:35

ja też zauważyłam jakby mniej turystów, byliśmy w Tribunj, ale to były pierwsze 2 tygodnie lipca, a jak wszyscy wiedzą to właśnie od połowy lipca zaczyna się najazd:) , także ankieta będzie bardziej obiektywna dopiero we wrześniu.
p.s.
w Triubnj trochę Polaków było, jednak z naszych obserwacji na podstawie tablic rejestracyjnych najwięcej turystów było z Czech, Słowacji i Węgier.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 27.08.2012 11:53

Na Krk
80% Włosi
W pozostałych 20% to sporo Słoweńców głównie korzystających z kempingów (ten w Śilo to 99% Słoweńców w nim) i nieliczne grupki Niemców, Austryjaków, Czechów.
Z Polaków to spotkałem może z 5 rodzin.
Każde miasto na Krk wypchane na full turystami. Nie byłem w poprzednich latach na Krk, ale 2 lata temu w Breli.
Ludzi wydawało się w tym roku gęściej (na pewno nie więcej z racji wielkości wyspy).
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 29.08.2012 19:14

.
Ostatnio edytowano 02.11.2024 13:35 przez te kiero, łącznie edytowano 1 raz
rbandula
Croentuzjasta
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) rbandula » 29.08.2012 20:15

magda_dr napisał(a):w Orebicu na początku lipca też nie było tłumów

Na początku sierpnia w strefie hotelowej też luzy na plaży (przynajmniej w porównaniu z Baska Voda w tym samym okresie w ub. roku).
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 30.08.2012 10:03

Na Rabie mało PL , sami Italy , CZ , SK i D , ale za to Plitvice ho ho jak w PL :D sami Polacy :P
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 30.08.2012 12:03

W Breli (przełom lipiec/sierpień) jakby mniej rodaków, za to dużo gości z Niemiec (o wiele więcej niż dwa lata temu). No i Rosjanie trafiali się nawet w Jadruli czy Stomaricy, na parkingu widziałem osobówki na rosyjskich blachach.

Pzdr
piotrmks
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrmks » 30.08.2012 16:17

2 tygodnie temu radio HR1 podawało, ze w tym roku maja o 10-15% turystów wiecej. Zależnie od regionu.
Na Murterze jak zwykle brak ciekawych kwater, nikt nie wywiesza free zimmer.
Polakó chyba mniej. Na szczescie. Niestety wieczorem na plaży słychać swojskie "k....a gdzie jestes?"
Wrazenie robia ruskie. Co prawda pojedyncze wózki ale to jednak kawał drogi.
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 30.08.2012 16:43

wróciłem kilka dni temu z Istrii- Fażana,ludzi dużo ,głównie Niemcy i Włosi ,gospodarz twierdził że nic się nie zmieniło jeśli chodzi o ilość gości a sierpień najdroższy (dzięki I i D) i ciężko w tym okresie znależć wolne miejsce( na Istrii) , sam tego doświadczyłem (zawsze jeżdżę w "ciemno")
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne