napisał(a) kolbe1 » 19.06.2004 08:25
Widzę, ze tutaj sami ludzie z doświadczeniem - to dobrze bo takiego miejsca szukałem w necie
Z mojej strony, mam 28 lat, wyjazdy do Chorwacji zacząłem jeszcze będąc w szkole podstawowej a państwo było zwane Jugosławią. Widziałem wiele miejsc od Poreć po Makarska Rivera, ale są jeszcze miejsca do których nie dotarłem. Mam jeszcze troche czasu, choś urlopu coraz mniej.
Ostatnie dwa wyjazdy spędziłem w mieścinie Premantura na ISTRI, pole namiotowe Stupice - gorąco polecam
(tylko nie wszyscy naraz)
Mała, typowo chorwacka mieścina z campem na samym końcu Istri, polecam piesze wycieczki na sam koniuszek, plaże kamieniste lub skały, pełno kawiarenek i restauracji. Co najważniejsze (dla mnie) naszych rodaków jest tam bardzo mało - idąc na plaże nie czujesz się jak w Sopocie, wiec poczujesz luz.
Minusy: to Czesi którzy docierają tam autokarami na wczasy !
W tym roku też się wybieram do Chorwacji, lecz tym razem na polecaną tutaj przez wszystkich wyspe LOŚINJ i camp Poljana,
Mam nadzieje, ze to co tu napisaliście to sama prawda
gdyż mam tylko tydzień urlopu dlatego staram się dojechać tam gdzie są już sprawdzone miejsca ,
Mam pytanie czy w Veli Lośinj jest jakiś camp - bo na mapie jest coś namalowane, ale w necie nic na ten temat nie jest napisane
Na koniec zapraszam do Żywca na Żywca bo stąd do Was pisałem,
HEJ