Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Malij Losinj

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KAMA
Cromaniak
Re: a może Hvar

Nieprzeczytany postnapisał(a) KAMA » 19.05.2004 16:16

Lastovo napisał(a):Podrażnię Cię trochę...

Zajrzyj tu

http://przewodnik.interia.pl/glob/pod/artykul?aid=19483

to jest mój reportaż z Hvaru.....

Pozdrawiam
Krzysztof
Ale jesteś okropny!!!!!!!!!!!!!chcesz aby było mi ŻŻŻŻŻZZZAAAAALLLLLLLLLL! Udało CI się!Czytam Wasze opowiesci i mi smutno...SIERPIE..JA NA RAB A WY DALEJ.JEJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ :cry:
Lastovo
Croentuzjasta
a na Vis

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lastovo » 19.05.2004 16:19

Drażnię Cię dalej...
W tym roku planuję we wrześniu 9 dni na Visie, 4 dni na Hvarze (gdzieś koło Jelsy i Vrboskiej), a potem wypad na Krka i Kornaty.

To będzie mój piąty wypad do CR, a mojej żony - szósty...
KAMA
Cromaniak
Re: a na Vis

Nieprzeczytany postnapisał(a) KAMA » 19.05.2004 16:24

Lastovo napisał(a):Drażnię Cię dalej...
W tym roku planuję we wrześniu 9 dni na Visie, 4 dni na Hvarze (gdzieś koło Jelsy i Vrboskiej), a potem wypad na Krka i Kornaty.

WIDZISZ JAKI JESTES! BEZ SERCA DLA DROBINKI! MÓJ CZWARTY....ALE NIZEJ PAG NAPRAWDE NIE MAM CO MYSKEC...KORNATI.HM.BAJKA..BYŁAM DWA RAZY...NAPRAWDE MI ZAL.!!!!!!! :cry: :cry: :cry:
Lastovo
Croentuzjasta
Nie drażnię

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lastovo » 19.05.2004 16:28

Dobra, więcej nie drażnię, bo mam sporo pracy, a zostałem sam w biurze... Pa pa pa spod Pajacu Kultury i Nauki.
KAMA
Cromaniak
Re: Nie drażnię

Nieprzeczytany postnapisał(a) KAMA » 19.05.2004 16:31

Lastovo napisał(a):Dobra, więcej nie drażnię, bo mam sporo pracy, a zostałem sam w biurze... Pa pa pa spod Pajacu Kultury i Nauki.
ja też uciekam..ale chumor mi tym hvarem popsułes..wielkie dzieki..do usłyszenia a raczej przeczytania..miłego dnia pa :wink:
KAMA
Cromaniak
Re: a na Vis

Nieprzeczytany postnapisał(a) KAMA » 20.05.2004 20:55

Lastovo napisał(a):Drażnię Cię dalej...

nO kRZYSIU..UDAŁO CI SIE!zasiałes ziarno tym HVAREM!Będzie w domciu bitwa!ale przegram! naprawde jests super gloptroterem!pa :P
wawrob
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wawrob » 20.05.2004 21:59

UWAGA - w zeszłym roku spędziłem 2 tygodnie na Losinj poznając dokładnie tę wyspę. Służę informacjami. Mieszkałem na kampie Poljana zachęcony zresztą opisami stałych forumowiczów, Ani i Grzesia z Zielonej Góry. Ich informacje doskonale sprawdziły sie tam! Kto jest zainteresowany szczegółami?
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 21.05.2004 06:52

wawrob napisał(a):UWAGA - w zeszłym roku spędziłem 2 tygodnie na Losinj poznając dokładnie tę wyspę. Służę informacjami. Mieszkałem na kampie Poljana zachęcony zresztą opisami stałych forumowiczów, Ani i Grzesia z Zielonej Góry. Ich informacje doskonale sprawdziły sie tam! Kto jest zainteresowany szczegółami?

cześć,
no ja jestem zainteresowany bo jade do Losnij na tydzień ale mam kwaterę w centrum miasta, czy możesz coś napisać nt. plaż
wawrob
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wawrob » 21.05.2004 09:38

WItajcie - w zeszłym roku spędziłem Na Losinj wspaniałe 2 tygodnie. Idąc za radą stałych forumowiczów - Ani i Grzesia z Zielonej Góry - pojechałem na camping Poljana. Jeżeli ktoś jest zainteresowany szczegółami to mogę udzielić ich mailem - adres: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. Jedno tylko tu powiem: to cudowna, zielona wyspa, moim zdaniem najpiękniejsza w Kwarnerze, ale taką będzie dla tych, którzy nie przedkładają ponad wszystko księżycowych nieco krajobrazów Pagu czy Rabu. Losinj to niesłychanie uniwersalna pod względem krajobrazowym wyspa; każdy może tam znaleźć coś dla siebie. Kto jest zainteresowany szczegółami? Pozdrowienia dla wszystkich i... do zobaczenia w tym roku w Cro.
wawrob
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wawrob » 21.05.2004 09:43

dg-Ekspercie: plaże są wszędzie skaliste, z półkami. Na kampie Poljana jest zatoczka z malutką plażą zbudowaną z drobnych kamieni - przyjeżdżają tam rodziny z małymi dziećmi. Od strony półwyspy Cikat i otwartego morza są same skały.
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 21.05.2004 10:16

wawrob napisał(a):dg-Ekspercie: plaże są wszędzie skaliste, z półkami. Na kampie Poljana jest zatoczka z malutką plażą zbudowaną z drobnych kamieni - przyjeżdżają tam rodziny z małymi dziećmi. Od strony półwyspy Cikat i otwartego morza są same skały.

dzięki za podpowiedź.
Nie przejmuj się zbytnio tymi tytulami z forum, tu nikt już na to uwagi nie zwraca - to nie jest gra.
Lastovo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lastovo » 21.05.2004 10:20

wawrob napisał(a):dg-Ekspercie: plaże są wszędzie skaliste, z półkami. Na kampie Poljana jest zatoczka z malutką plażą zbudowaną z drobnych kamieni - przyjeżdżają tam rodziny z małymi dziećmi. Od strony półwyspy Cikat i otwartego morza są same skały.

Oj, to marnie szukałeś :-) Na Losinju są i plaże piaszczyste.
Polecam kameralną plażę Cuanguski (z reguły zajętą przez naturystów). Zatoka Plijeski ma skalisty brzeg, ale piaszczyste dno. Malutka plaża z piaskiem jest też między Nerezine a Osorem, kilkaset metrów od stacji benzynowej.

Pozdrawiam
Krzysztof
www.lastovo.prv.pl - wyspa Dalmacji, na której diabeł mówi "dobranoc".
Lastovo
Croentuzjasta
zdjęcie z Losinja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lastovo » 21.05.2004 10:33

Nie wiem, czy się uda, ale poniżej wklejam fotkę z zatoki Cuanguski na Losinju...
[img]C:\Documents%20and%20Settings\Administrator\Moje%20dokumenty\Moje%20obrazy/losinjcuanguskism[/img]
Ostatnio edytowano 21.05.2004 10:40 przez Lastovo, łącznie edytowano 2 razy
Lastovo
Croentuzjasta
Re: zdjęcie z Losinja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lastovo » 21.05.2004 10:34

Lastovo napisał(a):Nie wiem, czy się uda, ale poniżej wklejam fotkę z zatoki Cuanguski na Losinju...
[size=9]

No nie udało się.... Jak to zrobić?
wawrob
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wawrob » 21.05.2004 10:51

Dziękuję za ceene wskazówki - rzeczywiście na wspomniane malutkie plaże piaszczyste nie trafiłem. To jest jednak margines - skały przytłaczają. Niemniej gorąco polecam Losinj. A, i jeszcze jedno: jak chcecie zobaczyć więcej piasku to wybierzcie się na wycieczkę łodzią z przystani w Mali Losinj na wyspę Susak. Tam jest piachu sporo, miasteczko na wzgórzu (niesamowity widok) a wnim - winiarnia. Degustujesz (kilka kubków), ustalasz cenę za butelkę, idziesz poplażować, wracasz, kupujesz i... płacisz kilka razy więcej niż ustalona cena. Uważajcie. Ale na Susak naprawdę warto popłynąć.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...