zack napisał(a):Czy macie moze jakies swoje spostrzezenia dot. plaz na wyspie Losinj?
Interesuja mnie urokliwe, malo zaludnione miejsca. Wiem, ze na stronie tz-malilosinj.hr jest mapka, ale wiadomo, sa to miejsca najbardziej popularne. Moze nie powinienem sie pytac, ale moze macie jakies "swoje", nigdzie nieopisane plaze?
Takich plaż jest sporo. Jak będziesz starał się dotrzeć do tych na mapkach; to w najbliższej okolicy znajdują się inne zatoczki i ciekawe miejsca.
Ta wyspa jest mocno zakrzaczona i pokryta lasem, w zasadzie wszędzie, gdzie się ruszysz znajdziesz nową zatoczkę lub plaże. Jedynie dostęp może być czasem nie możliwy lub bardzo utrudniony.
Mi na tej wyspie bardzo pomocny okazuje się Jeep. Gdzie jest ścieżka, tam dojadę. No chyba, że jest za wąsko jak np. Liski koło Artatore; choć rok temu ktoś wyciął krzaczory i jest przejazd, ale kosztuje chyba 5EU. Ja nie skorzystałem, poszedłem pieszo.
Nawet jeśli chcesz być na plażach oznaczonych na mapkach, to i tak kosztuje to sporo czasu.
caipirinha napisał(a):No prosze, moja ukochana wyspa coraz bardziej popularna.
Ja przez przypadek odkryłam ja w necie w 2001 lub 2002 roku i od tamtej pory odwiedzam co rok.
I z roku na rok coraz częciej słysze tam jezyk polski.
Ciekawe ilu z was tam powróci....
To prawda. Ja byłem już 6 razy i w ostatnich latach coraz więcej polaków jest. Dawniej przez 2 tygodnie nie widziałem rejestracji PL.