Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mali Losinj - pytanie do tych co już widzieli :)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
magdaox
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdaox » 12.07.2012 17:56

Przeszukała kilka tematów na forum, ale nic konkretnego nie znalazłam.
Kilka osób pytało gdzie są w miarę płytkie plaże żwirkowe na wyspie Losinj, w pobliżu Mali Losinj , ale temat zazwyczej zchodził na tematy wyspy Cres lub poszukiwania noclegu.
Więc proszę, jeśli ktoś wie gdzie mogę znależć w miarę płytko zaczynające się plaże, mniej tłoczne na wsypie Losinj, w okolicy Mali Losinj. Moźe ktoś zdradzi swoje sekretne miejsce na plażowanie w tej okolicy. Obiecuję utrzymać w tajemnicy :)

Może macie jakieś sugestie dotyczące pobuytu na tej wyspie. Chętnie poczytam.
KamiKami_111
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) KamiKami_111 » 30.07.2012 13:21

ja przejeżdżałam 3 lata temu, przepiękne, urokliwe zakątki, bardzo czysta woda. Byłam tylko kilka godzin, ale wrażenie zrobił
leopantera
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leopantera » 30.07.2012 16:18

1. W miejscowości Artatore zaraz jak wjedziesz od strony Mali Losin do portu. Zostawiacie autko i idziecie lewym brzegiem. Ścieżka biegnie niewysokim klifem. Czasami jest z niego ścieżka w dół do zatoczek z dużymi otoczakami. Woda do 2 metrów ciagnie się z kilkanaście metrów w głąb zatoczki, później jest głębszy uskok.
2. Dojazd jak do lotniska. Przed samą bramą w lewo i objeżdżasz lotnisko mając jego płot z prawej szukając domków w Żabodarski.
3. Kawał drogi pieszo (albo łódką od morza). Z drogi na lotnisko pierwsza w prawo, aż do drzewek. Tam zostawiacie autko i ok 2,5 km w jedną stronę do białej plaży. Na rozwidlenie obojętnie w którą stronę bo ściezki łączą się w Liskach. Obchodzicie zatoczkę idąc jak do konoby (na lewo). Dalej była tabliczka do białej plaży (na lewo, a do konoby w prawo). Ścieżka przez krzaki. Dno piaszczyste i uwaga na silny prąd pomiędzy brzegiem, a wyspą Karbarus. Szukaliśmy drogi do białej plaży z dojazdem ale zawsze kończyła się płotem z napisem privat.
rapez
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rapez » 11.12.2012 18:07

Droga już była w 2011 do tej plaży, a nawet dwie drogi.
Pierwsza główna w dół dolinką po bokach mury z kamienia, bardzo wąsko, uno tico się zmieści reszta samochodów nie.
Druga droga to ostatni parking przed wąwozem ok. 500mb od parkingu z drzewami i tutaj skręcamy w lewo, pisze privat ale można jechać, na końcu drogi gość pobiera za przejazd 10kun.
I jesteśmy mobilkiem na miejscu.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone