Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Małe, sympatyczne kempingi

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bastor
Podróżnik
Małe, sympatyczne kempingi

Nieprzeczytany postnapisał(a) bastor » 09.06.2004 09:14

W zeszłym roku byliśmy z narzeczoną pierwszy raz w Chorwacji i zakochaliśmy się w tym kraju. Tego roku też chcemy tam jechać (teraz już narzeczona w roli żony ;-)), ale chcielibyśmy zobaczyć inne miejsca niż w zeszłym roku. Szukamy więc małych przytulnych kempingów. Co rozumem przez małe przytulne kempingi ? Np. Pod Muslinom w Orasacu, Planik w Razanacu, czy Jagodna na Hvarze. Zdecydowanie nie podobaja nam sie takie kempingi jaki np widzielismy na wyspie Murter (ludź na ludziu, samochód na samochodzie). Przyjemnym kempingiem było również Prapratno na półwyspie Peljesac. Czy ktoś bardziej obeznany w Chorwackich kempingach mógłby coś polecic ? Chcielibyśmy zobaczyć wyspe KRK, wodospady rzeki KRK, może Korcule, ablo jakąś inną wyspę. Jeśli ktoś mógłby więc polecić kempingi tego typu jak wymieniłem to będe bardzo wdzieczny.

Pozdrawiam nie mogąc się doczekać wyjazdu (5 VII)
inga!!!
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inga!!! » 09.06.2004 18:49

Bylismy i tu itu polecam zdecydowanie Hvar camp Lili w Jagodnej,mogę Ci dać moj link o tym campie.pozdrowka Inga!!!
bastor
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bastor » 10.06.2004 15:32

Na Hvarze bylismy własnie w Lili w Jagodnej i wiemy, że to cudowny kamping, jednak chcielibysmy zwiedzić jakieś inne okolice.
jarwoj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarwoj » 10.06.2004 18:21

Prapratno, Jagodna, ładnie wybierasz.

Polecam z całą odpowiedzialnością wyspę Cres i camping Brajdi w Beli.
Na Krku Baska, Punat i Krk to molochy, szkoda fatygi. Kiedyś, gdybym miał jakiś daszek czyli sztuczny cień zostałbym na campingu w Stara Baska, chyba nazywał się Skrila. Te campy znajdziesz na czeskich stronach http://www.chorvatsko.cz/kemp/kvoskp.html

Na Korculi nie podobał mi się camping Kalac, ale znam go tylko ze spaceru wzdłuż i wszerz.
inga!!!
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inga!!! » 11.06.2004 07:03

Cze! Jarwoj powiedz gdzie się w tym roku wybieracie,prawdopodobnie bylismy razem w zeszlym roku w Jagodnej.My planujemy do Zuljany na camp Sunce--czy to dobry wybor???
jarwoj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarwoj » 11.06.2004 09:48

inga!!! napisał(a):Cze! Jarwoj powiedz gdzie się w tym roku wybieracie,prawdopodobnie bylismy razem w zeszlym roku w Jagodnej.My planujemy do Zuljany na camp Sunce--czy to dobry wybor???

Cześć. Byliśmy, byliśmy.

Co do Żuljany, to Sunce i Vucine, przeczuwam, że to dobry wybór. Zdjęcia Oksanki zamieszczone w wątku Peljesac 2004 są zachęcające. Lubię takie miejsca. Żałuję, że będąc w Prapratnie w 2002 roku nie byłem w Zuljanie.

A w tym roku, brak decyzji, tylko dwa tygodnie (Chorwacja). Muszę dokładniej rozplanować, żeby nie toczyć się po wariacku, jak w zeszłym roku, po tych samych drogach, najpierw okolice Wenecji, potem Szibenik (Krka), Hvar i z powrotem Słowenia (jaskinie Postojna i Skocjanska).
inga!!!
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inga!!! » 11.06.2004 15:35

Dzieki Jarwojku! Tylko nie zapomnij sie podzielić z nami info po powrocie z wojazy( ajak by Ci to nie przeszkadzalo to daj znać gdzie się zdecydowaleś jechać ok?)
aSi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) aSi » 05.07.2004 22:31

inga!!! napisał(a):Bylismy i tu itu polecam zdecydowanie Hvar camp Lili w Jagodnej,mogę Ci dać moj link o tym campie.pozdrowka Inga!!!

Witam,
czy ja też mógłbym dostać ten link.
Z góry dziękuję
Adam Ś.
jarwoj
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarwoj » 06.07.2004 06:56

aSi napisał(a): czy ja też mógłbym dostać ten link.
Z góry dziękuję
Adam Ś.

Chyba o ten adres chodzi http://www.inet.hr/~dradovni/Lili/index.html
amalik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) amalik » 06.07.2004 06:59

A ja szukam jakiegoś przytulnego campingu na południe od Dubrownika.
Czy ktoś mógłby mi coś polecić?
Pozdrawiam serdecznie.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 06.07.2004 08:11

Kemp sie prezentuje obiecująco hihih.
Ja się tylko zastanawiam czy tej plaży starcza dla wszystkich chętnych? :roll:
Pytanko do tych co byli na Lili: Jeśli człowiek wykarze nico wytrwałości to czy znajdzie jakieś miłe zatoczki po owocnej wspinaczce? :wink:
hannulcia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hannulcia » 06.07.2004 09:45

Mały kemping, z ciekawą plażą, w stronę Dubrownika (jakieś 50-60 km przed D.) to Ciste. Można się targować z "Gospodinem" co do ceny.
amalik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) amalik » 06.07.2004 10:30

hannulcia napisał(a):Mały kemping, z ciekawą plażą, w stronę Dubrownika (jakieś 50-60 km przed D.) to Ciste. Można się targować z "Gospodinem" co do ceny.

Czy jest jakaś strona internetowa tego campingu?
Marcin S.
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin S. » 06.07.2004 21:19

Polecam również. Byłem tam w zeszłym roku i był to najlepszy camp na jakim (wtedy) byłem - tanio, miło i spokojnie. W zeszłym roku dopiero otworzony.
Jak qumasz po francusku :idea: , to znalazłem w googlach to: (chyba) opis i zdjęcia
http://vivement.la.retraite.free.fr/cdr0703/100703.htm
amalik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) amalik » 07.07.2004 06:16

Dzięki za link. Czy te 50, 60 km przed Dubrownikiem jest w stronę Splitu czy w przeciwną?
Następna strona

Powrót do Kempingi