Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Małe, Przydomowe Campy

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mlodyszejniol
Odkrywca
Małe, Przydomowe Campy

Nieprzeczytany postnapisał(a) mlodyszejniol » 05.02.2008 21:49

Tak jak w temacie szukam małych, przydomowych, tanich campingów w rejonie Istrii.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.02.2008 22:41

Na półwyspie Istria od strony zachodniej takowych małych kempingów nie ma.
Jest ich trochę na Kvarnerze (Senj) oraz na wyspach Krk i Rab

http://www.chorvatsko.cz/kemp/minikvar.html

Najwięcej takich kempingów jest w Dalmacji od Zadaru na południe.

Ps. Na małym kempingu "młody" się wynudzi, chyba że lubi czytać :lol:
ppeterson
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ppeterson » 06.02.2008 09:11

W 2004 r. byłem na takim kempingu w miejscowości Malinska na Krk. Kamp był całkiem sympatyczny, dość czyste łazienki. Cenowo ok, aczkolwiek droższy niż większe kempingi w rejonie Zadaru. Nie pamiętam nazwy, ale jakbyś był w Malinskiej to od tamtejszej mariny jest mnóstwo drogowskazów do niego. Trafiłem tam przypadkiem, bo docelowo miał być Jeżewak w mieście Krk, ale był tak zapchany, że nie udało się znaleźć miejsca nawet na jeden namiot. Tak jak podpowiada Janusz Bajcer, małe kempingi są raczej typowymi sypialniami. Nic się tam nie dzieje, ale do wypoczynku się nadają.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.02.2008 09:26

Też w 2004 r. miałem być na kempingu Ježevac, ale z powodu ciasnoty (sąsiad z namiotu obok widziałaby co jem obiad :P i słyszał chrapanie w nocy :wink: ,a ja na odwrót) byłem kilka dni na kempingu Njivice.
Ponieważ początek lipca był wyjątkowo zimny na Krku w 2004 r., uciekłem na południe, na kemping Zaton k/Zadaru.
Jak jeździłem z synami w wieku "mlodyszejniol" wybierałem większe kempingi, aby mieli boiska do gry "w nogę" lub "w siatkę".
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 26.02.2008 09:35

Na wyspie KRK kamping BOR, u rodziny mały czysty, skrzynka pocztowa, sklepik i siedząc przy namiocie wspaniały widok na morze i góry. A rano w odległości 15m biegające stado owiec. Było wspaniale.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.02.2008 10:49

Widocznie na wyspie Krk są dwa kampy o nazwie BOR.

Ten jest trochę większy i owieczek na nim nie widać :lol:

Powrót do Kempingi

Małe, Przydomowe Campy
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone