Re: Małe i duże po Polsce podróże - a miał być tylko Lublin.
napisał(a) kulka53 » 09.09.2016 08:38
longtom napisał(a):Bardzo fajne te "wąwozowe" fotki
Dzięki
Mimo słońca, trochę ciemnawo tam było....
dangol napisał(a):Wrażenia co do Kazimierza mam podobne, chociaż liczyłam
na "coś więcej"... Wprawdzie tłumów ( ze względu na powódź) nie było, ale i tak bardziej przytulna jest dla mnie Lancorona
Niemniej jednak, spacerek wąwozowy miło wspominam.
Ja nie liczyłem... jestem niezmiennie bardzo zauroczony Kazimierzem
. Może gdy byłem tam po raz pierwszy sporo lat temu spodziewałem się więcej ozdobnych kamieniczek w Rynku. Ale i tak mi się podoba, tym bardziej, że zawsze byłem przy takiej pięknej, bezchmurnej pogodzie. Nawet na rejs po Wiśle się wybrałem... tym razem nie zamierzaliśmy, wystarczył nam prom
Lanckoronę kojarzę z którejś z Twoich relacji
. Myśmy nigdy nie byli, mimo, że przez Wadowice przejeżdżaliśmy wielokrotnie.
marze_na napisał(a):No właśnie Kazimierz miał być hitem
. Pomijając już te nieprzebrane tłumy i wszędzie wjeżdżające samochody Kazimierz wydał nam się po prostu zaniedbany. Chodniki, place, skwerki, zieleń ... w wielu miejscach aż się prosi, żeby wydać tu choć trochę z tych pieniędzy, jakie zostawiają turyści.
My identyczne wrażenie odnieśliśmy w zeszłym roku w Gdańsku....
marze_na napisał(a):Relacja na pewno się pojawi. Pytanie tylko kiedy
. Już za dwa tygodnie kolejny urlop
.
No tak, Wam też szykuje się późnoletni wypad
Obie relacje z pewnością będą bardzo ciekawe
.
walp napisał(a):Urocze są te uliczki, np. Krakowska, a przy niej "Cafe Faktoria", w której parzone są kawy z różnych zakątków świata.
Zgadzam się
, gdyby nie to, że Kazimierz nie jest zbyt duży, można by się po nim pałętać baaaaardzo długo
walp napisał(a):Jak najbardziej, chociaż duże wrażenie zrobiły na mnie mury, a konkretnie kamienice Przybyłów przy rynku.
No fakt, ale jak napisałem wyżej, swego czasu spodziewałem się, że takich kamienic będzie tam więcej. Ale skoro jest tyle. ile jest... też może być
, inne atrakcje z pewnością to rekompensują.
Pozdrawiam