Kolejny fajny majowy wypad ... ... Dla nas kierunek raczej mało znany, chociaż mniej odległy niż ten ostatni ... ...
A jutro kierunek Sardynia ... ...
Pozdrawiam.
kulka53 napisał(a):Nefer napisał(a):Mi archikolegiata w Tumie bardzo się podobała
Nam w sumie też, zarówno z zewnątrz jak wewnątrz.
Fajnie że mamy w kraju trochę zachowanych zabytków romańskich, parę lat temu widziałem kolegiatę w Kruszwicy i wrażenie było jeszcze lepsze, może też dlatego że jest ona mniejsza.
kulka53 napisał(a):Nefer napisał(a):Nie widzę tylko odciśniętej łapy Boruty na kościelnej wieży .
My też nie widzieliśmy
kulka53 napisał(a):Na c.d. zapraszamy za czas jakiś... po powrocie z wakacji
longtom napisał(a):Nie dotarliśmy, choć bardzo daleko nie mamy.
longtom napisał(a):książka z serii o Panu Samochodziku, co prawda wtedy jeszcze samochodzika nie miał.
longtom napisał(a):Nie dotarliśmy, choć bardzo daleko nie mamy.
kmichal napisał(a):Kolejny fajny majowy wypad ... ... Dla nas kierunek raczej mało znany, chociaż mniej odległy niż ten ostatni ... ...
Nefer napisał(a):moim zdaniem warto się do Tumu wybrać.
Nefer napisał(a):W Kruszwicy byłem, a nieopodal (w kujawsko-pomorskiem)
są jeszcze Mogilno i Strzelno z zabytkami romańskimi, które także polecam jako cel wycieczki.
kmichal napisał(a):A jutro kierunek Sardynia ... ...
longtom napisał(a):Wakacyjnych przyjemności życzę
Nefer napisał(a):Miłych wojaży życzę .
kulka53 napisał(a):Nefer napisał(a):W Kruszwicy byłem, a nieopodal (w kujawsko-pomorskiem)
są jeszcze Mogilno i Strzelno z zabytkami romańskimi, które także polecam jako cel wycieczki.
Przez oba miasta przejeżdżałem , bez świadomości że coś ciekawego w nich jest.
Nefer napisał(a):Besiekiery - ciekawe miejsce i faktycznie - przynajmniej mnie - kompletnie nieznane.