Trochę gdańskiej cegły….

Mały Młyn nad Kanałem Raduni, zbudowany około 1400 roku. Wbrew nazwie nie służył jako młyn a spichlerz do przechowywania produktów z Wielkiego Młyna

Wielki Młyn też widzieliśmy, ale jakoś fotki się nie doczekał

c.d.n.
Bernadr C napisał(a):Oczywiście, Polska jest świetna. Już można ja w wielu miejscach zwiedzać z przyjemnością. I myśle, że nie jest jak to Pisaki mówią, w kompletnej ruinie. Dużo do pokazania. Ale właśnie, w wielu miejscach, tych najbardziej znanych okropnie tłoczna. Niestety to jest chyba takie zbójnickie prawo.
Bernard.
kmichal napisał(a):... fajne lustereczko Ci się trafiło na koniec ......
Roxi napisał(a):Fajny, słoneczny odcinek o Rewie
Podczas naszych wypraw nad Bałtyk zawsze mieszkamy w Mechelinkach i na Cypel Rewski często urządzamy sobie spacerek, który kończymy w smażalni ryb
Gdańsk piękny... jak to Gdańsk
kulka53 napisał(a):Mechelinki... też odwiedziliśmy, ale przypadkiem. Na skrzyżowaniu w Mostach nie pojechałem tam gdzie trzeba i nagle wcześniej niż się spodziewałem zobaczyliśmy morze
W sumie na Cypel niedaleko, ale wolałem podjechać bliżej
Widzę, że nie tylko ja tak lubię Gdańsk
tony montana napisał(a):Zawsze, ale ot zawsze gdy idę czy jadę rowerem drogą na/z Rewy(ę) w sezonie ktoś pyta mnie którędy na Mechelinki, niby od strony Pierwoszyna w Mostach jest drogowskaz na Mechelinki, ale jakoś mało chyba widoczny, bo mnóstwo ludzi go przegapia
Obie miejscowości jednak (i Meche i Rewa) są warte odwiedzenia i spaceru
Nefer napisał(a):Miło popatrzeć na dość dobrze znany Gdańsk.![]()
Niegdyś - w latach 80. - dość często tam bywałem i to nie tylko na Starówce, ale także w Oliwie, gdzie mieszkali bliscy znajomi moich rodziców.
kmichal napisał(a):... bez przesady, pusto to tam nie było ......