rysiek_r74 napisał(a):To i ja się przysiądę i ponotuję w notesie nowe miejsca
weldon napisał(a):Myślałem, że Włosi truli oponentów, a tu, popatrz, tylko ich za drzwi wypraszali
kulka53 napisał(a):Jeszcze kilka obrazków z Urbino
Do centrum schodziliśmy, teraz czeka nas prawdziwa wspinaczka
kulka53 napisał(a):Jeszcze kilka obrazków z Urbino
Kwiatkami rozpoczęliśmy spotkanie z Urbino, nimi też je zakończyliśmy . Bardzo podobało się nam to miasto, spore, ale nie tak ogromne jak niektóre inne, nietrudne do zwiedzania, świetnie zachowane . Gdyby nie ponura pogoda, pewnie wrażenia mielibyśmy jeszcze lepsze... ale i tak są bardzo dobre. Odwiedziny i spacer po Urbino możemy szczerze polecić .
c.d.n.
rysiek_r74 napisał(a):No i to jest to - raz w górę, raz w dół
rysiek_r74 napisał(a):Zanotowane. Może się kiedyś uda, a na razie pozostaje w sferze marzeń
weldon napisał(a):Właściwie, to ja jestem Jerzy Michał, ale że święty Jerzy smoka tylko roztratował, a święty Michał całemu komunikowi niebieskiemu przewodzi i tyle już nad piekielnymi chorągwiami odniósł wiktoryj, przeto jego wolę mieć za patrona.
kulka53 napisał(a):
Brama bramą, kościół kościołem, nawet cesarz cesarzem ... ale czy widzicie jaka jest POGODA . Nic dziwnego, że rozpierała nas energia
I te cudowne sosny , do tej pory widzieliśmy je tylko jak w tv pokazywano jakieś obrazki z Rzymu czy Watykanu. Co prawda nie pachną jak pinie, ale wygląd mają szlachetny .
mysza73 napisał(a):To jest właśnie to, co uwielbiam ,
ten kolor nieba, te sosny i ich zapach ,
JA CHCĘ DO ITALII .
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe