I ja dziękuję za relację - szczególnie, że mogłam na nowo poukładać sobie w głowie "gdzie" "co" i "jak"
pozdrawiam
p.s. A gdzie teraz?
weldon napisał(a):kulka53 napisał(a):
Pali się, czy jak?
mariusz-w napisał(a):zostało jeszcze 36 dni i część waszej trasy pokonamy.
weldon napisał(a):Niestety, Toskania, jak mi się wydaje, oddala się - żona ma inne plany na przyszły rok
Tymona napisał(a):I ja dziękuję za relację - szczególnie, że mogłam na nowo poukładać sobie w głowie "gdzie" "co" i "jak"
Aglaia napisał(a):Szkoda, że to już koniec.
piotrf napisał(a):Małgosiu , Pawle , dziękuję za wspaniałe widoki - Toskania ma w sobie coś
Pospacerowałem sobie z Wami po uliczkach , placach miast i miasteczek i trochę już wiem "co w trawie piszczy" z tym rejonem Europy
Prędko go zapewne nie odwiedzę w realu, więc tym bardziej ciekawie było wirtualnie
kw napisał(a):Ja zauważyłem, że kraje śródziemnomorskie pokazują swoje najpiękniejsze oblicze w czasie naszego majowego długiego weekendu.
Jeśli ktoś wtedy właśnie może wziąć urlop - to warto go przeznaczyć na zwiedzanie Śródziemnomorza. Oprócz wrażeń wzrokowych i słuchowych mamy też zapachy. Zapachy kwitnących krzewów, ziół, chwastów. Zapachy, których latem już nie ma. Zapachy, których nie da się na karcie pamięci utrwalić.
Dla samych tych zapachów warto było by tam jechać.
kw napisał(a):Wasza relacja pokazała mi, czego jeszcze nie widziałem.
Toskania-bis będzie pewnie w programie któregoś z najbliższych wiosennych wyjazdów.
Dorota NS napisał(a):Ja również dziękuję za interesującą, choć wymagającą kondycyjnie podróż.
Zwiedzić tyle miejsc w takim czasie Chyba bym się tego nie podjęła. Wymiękłabym po trzech dniach i pojechała poleżeć gdzieś na górskich halach
kulka53 napisał(a):w Toskanii wiosna wyprzedziła naszą polską nie więcej jak o 10 dni i jej zapachów jakoś nie odczuliśmy.
Roxi napisał(a):Cichutko zaglądałam do relacji i poznawałam uroki Toskanii.
Bardzo dziękuję za opisy, zdjęcia i komentarze. Czytając takie relacje jak ta, człowiek dopiero może się przekonać o tym, jak mało widział, jak mało miejsc zwiedził i zobaczył...
longtom napisał(a):wróciliśmy specjalnie z naszych hvarskich wakacji.
kaszubskiexpress napisał(a):To mnie zaskoczyliście, wydawało mi się, że tam to maja kilka tygodni do przodu.
kulka53 napisał(a):My na pewno nie zobaczymy tego, co niektórzy już niedługo zobaczą pod powierzchnią egipskiego morza .
W sumie, stosunkowo niedaleko mniej więcej tym samym czasie będziemy