napisał(a) Lidia K » 12.07.2012 18:39
DarCro napisał(a):To jest fajnie geometrycznie rozwiązane, z osią przechodząca od rogu do rogu.
Jakby ściemnić tło i podkręcić żółte i czerwone, to kolarze jeszcze bardziej by z tłem kontrastowali.
Próbowałam ściemniać ale jednak wydaje mi się, że lepszy efekt wyszedł gdy je rozjaśniłam, dodałam czerwieni i żółci, cegłom niestety też
no i lekko zmieniłam kadr. Kolarze są na drugim zdjęciu lepiej wyeksponowani. Tak myślę.
Jolanta M napisał(a):Przeważnie ten, kto robi więcej zdjęć, zostaje z tyłu. Coś o tym wiem.
Mam trudniejszy aparat do obsługi
Zawsze muszę oko do wizjera przyłożyć, ocenić sytuacje, podgląd live nie jest tak wygodny do podglądania jak w kompaktach. Lekko nie jest.
A wokół tyle jest nowego, tyle ciekawego, jak nie kwiatki, ogrody, to ściany, okna, zegary, kominy i w błyskawicznym tempie zapełniam 4 razy większe karty, no i się okazuje że robię 2-3 razy więcej zdjęć.
Poza tym wspominaliśmy w relacji, że mam problem z bolącym kolanem. Mocno się ociągałam z chodzeniem. Wizytę u ortopedy mam umówioną na 1 października. Może do tego czasu samo przestanie mi już dokuczać.
Jolanta M napisał(a):Dzięki za piękną Toskanię.
Mogę dodać, że my ją tylko odtwarzamy to
Toskania piękną jest.
Miło nam że zaglądnęłaś.
weldon napisał(a):Chyba, że to jakiś antyczny graficiarz, dla żartu, zostawił, żeby sobie ktoś w przyszłości głowę łamał
Spróbuję sobie odbić i może uda mi się coś odczytać, co zaspokoi moją ciekawość
Masz rację, można odbić, literki na greckie wyglądają i dają się przeczytać. Tylko co miałyby te wyrazy znaczyć?
Myśmy się zastanawiali czy rzeczywiście te kamienie są antyczne. Według mnie tak. Średniowieczni mieszkańcy Italii nie mieli takiego przekonania jak Grecy, że w starożytnych ruinach mieszkają duchy i że straszy. Bez skrupułów rozbierali niepotrzebne już stare świątynie i budowle i wznosili nowe chrześcijańskie świątynie, komunalne budowle, pałace i fortece.
Ostatnio edytowano 15.07.2012 14:14 przez
Lidia K, łącznie edytowano 1 raz