kulka53 napisał(a):To bardzo ładne miejsce, warto tu zaglądnąć.
Pełna zgoda ... wiosną - późnym latem ...
Byle nie w sierpniu ... tego sobie nie wyobrażam ! ... a może właśnie wyobrażam !
Pozdrawiam.
longtom napisał(a):Też tak myślę.
Jacek S napisał(a):To jakaś pamiątka po oblężeniu zamku ?
Franz napisał(a):To dlatego do Toskanii dotarliśmy w tym samym czasie.
mariusz-w napisał(a):Pełna zgoda ... wiosną - późnym latem ...
Byle nie w sierpniu ... tego sobie nie wyobrażam ! ... a może właśnie wyobrażam !
kulka53 napisał(a):Myśleliśmy że uczysz historii i jest ona na dodatek nie tylko zawodem, ale pasją
DarCro napisał(a):Teraz ja ze swoimi amatorskimi zapędami wiem więcej niż ona i zdradzam więcej zainteresowania tematem.
Lidia K napisał(a): I mam nadzieję, chciałabym, żebyś na koniec poczuł się jakbyś tam z nami po włoskich drogach wędrował.
piotrf napisał(a):śledzę każdą Waszą relację i zawsze po zakończeniu takie odnoszę wrażenie , jakbym z Wami tam był
kulka53 napisał(a):Myślałem że to tylko na niektórych stacjach są takie udogodnienia... szybko się okazało że taki patent jest we Włoszech już powszechny i innych stacji nie spotkałem, co zmusiło nas do ciągłego rozmieniania eurowych 50-tek .
Tymona napisał(a):Wojtka też po cichu odwiedzam
kulka53 napisał(a):Werona była żelaznym punktem tego wyjazdu...
kulka53 napisał(a):To teraz pójdziemy zobaczyć najbardziej imponujący rzymski zabytek... Arenę będącą najlepiej zachowanym amfiteatrem po rzymskim Koloseum.
[...]
Arena jest jeszcze zamknięta . Szkoda, bo chętnie byśmy weszli do środka, przed laty w Puli tego nie zrobiliśmy i do tej pory żałujemy.
Wstęp to chyba 4 euro.