Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Małe i duże niebałkańskie podróże :-)

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
janusz.w.
Cromaniak
Re: Małe i duże niebałkańskie podróże - Sardynia z planem-ma

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 21.04.2017 23:36

kulka53 napisał(a):Na Cala Lunę z drugiej strony? Tą doliną do której skręca się na płaskowyżu koło Urzulei?

Tak :)
I wyszło nam to zupełnie przypadkowo, bez planu. Jednak po 6 km dosyć forsownego spaceru zarządziłem :wink: odwrót. Tak czy siak było piknie :D

kulka53 napisał(a):A poza tym to apetyt rośnie w miarę jedzenia :wink: i marzy mi się webasto :oops: oraz drugi akumulator do jego zasilania gdy potrzeba, a gdy nie potrzeba - to do swobodnego zasilania lodówki.
Niemniej zalet też ma sporo :D

Webasto... świetna sprawa :!: Otwiera nowe możliwości, podróżowanie przy niższych temperaturach :!:
Mi ostatnio wpadła w oko ...kareta :lol: ale i szybko wypadła po doczytaniu ceny 8O
http://www.caretta.pl

pozdr
W.
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 25.04.2017 07:49

janusz.w. napisał(a):
kulka53 napisał(a):Na Cala Lunę z drugiej strony? Tą doliną do której skręca się na płaskowyżu koło Urzulei?

Tak :)
I wyszło nam to zupełnie przypadkowo, bez planu. Jednak po 6 km dosyć forsownego spaceru zarządziłem :wink: odwrót. Tak czy siak było piknie :D

Przyjrzałem się jej teraz dokładniej...jak daleko można tam dojechać autem? street view kończy się tak zupełnie nagle i niespodziewanie po prostu na wąskiej asfaltówce :roll: . Jest tam na końcu jakiś parking? Ścieżka cywilizowana, czy totalna dzicz? :cool:
janusz.w. napisał(a):Webasto... świetna sprawa :!: Otwiera nowe możliwości, podróżowanie przy niższych temperaturach :!:

No właśnie... nawet przy "wiosennych" by się przydało :lol:
A w dalekosiężnym planie mamy przecież i Daleką Północ 8O
Pomysł jakiś mam :roll: , separator ładowania z alternatora, drugi akumulator "pokładowy", webasto (używane). Tylko potrzebowałbym kogoś kto by to ogarnął elektrycznie i nie tylko... ale jeszcze nie jestem pewny czy się w to bawić, tez i trochę kasy by na to trzeba przeznaczyć. W końcu zawsze można włączyć nadmuch z silnika :lol:
janusz.w. napisał(a):Mi ostatnio wpadła w oko ...kareta :lol: ale i szybko wypadła po doczytaniu ceny 8O

Cena może i zachęcająca by była... gdyby to były złotówki :lol:
Pomysł jakiś to jest, widziałem coś podobnego (albo i dokładnie to samo) w jednym temacie na forum kamperowym.
Dla mnie podróżowanie z przyczepą odpada, jest zbyt uciążliwa w manewrowaniu w zakątkach w jakie czasem się uda nam zapuścić. Na taki bardziej stacjonarny pobyt - czemu nie :) .

Pozdrawiam :)
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 25.04.2017 23:35

kulka53 napisał(a):Przyjrzałem się jej teraz dokładniej...jak daleko można tam dojechać autem? street view kończy się tak zupełnie nagle i niespodziewanie po prostu na wąskiej asfaltówce :roll: . Jest tam na końcu jakiś parking? Ścieżka cywilizowana, czy totalna dzicz? :cool:

Kilka kilometrów asfaltem, im dalej tym droga gorsza, ale dramatu nie ma. Na końcu jest niewielki zacieniony placyk na parę samochodów. Zajechaliśmy, było pusto, po chwili dojechał jeszcze jeden. A żeby było ciekawiej wysiadł z niego uśmiechnięty facet w naszym wieku i odezwał się do nas łamaną polszczyzną :D . Urodził się i wychował w Anglii, a jego mamą była Polka :!: Mówił po polsku, bo w dzieciństwie wakacje spędzał u dziadków w Starym Sączu :!: No więc na tą wycieczkę poszliśmy wspólnie, gawędząc w drodze :lol: 8) :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozdr
Mikeee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikeee » 14.05.2017 01:13

Poznaliście Sardynię podczas tych dwóch wyjazdów jak własną kieszeń. Myślę, że niejeden Sardyńczyk nie był w tylu miejscach na wyspie w ilu Wy byliście. Winszuję i czekam na kolejne Wasze wojaże :) .
Dzięki za inspiracje :)

pozdrawiam,
Michał
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 15.05.2017 12:09

janusz.w. napisał(a):na tą wycieczkę poszliśmy wspólnie

Fajna wycieczka i malownicza ta dolina :)
Nie zawsze ważny jest cel, liczy się też droga (tak mówią) :lol:
A co do spotkań z rozsianymi po świecie Rodakami to ostatnio jeden z nich nalewał nam paliwo na podateńskiej stacji benzynowej :lol:

Mikeee napisał(a):Poznaliście Sardynię podczas tych dwóch wyjazdów jak własną kieszeń. Myślę, że niejeden Sardyńczyk nie był w tylu miejscach na wyspie w ilu Wy byliście. Winszuję i czekam na kolejne Wasze wojaże :) .
Dzięki za inspiracje :)

Dzięki za obecność i miłe słowa :idea:
Wojaże (mam nadzieję) będą, ale pasujące do tego wątku :roll: ciężko powiedzieć kiedy...
Sardynię zawsze wspominać będziemy z sympatią,przejechaliśmy po niej w sumie 4 tys km, ale to dlatego, że lubimy poznawać dane rejony w miarę, na ile się da, dokładnie. Tak już mamy :) .

Pozdrawiam :)
Poprzednia strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Małe i duże niebałkańskie podróże :-) - strona 177
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies